29/4/14

Ρωσία: Απέλασε 4 Αμερικανούς για... προπαγάνδα υπέρ της Αμερικής

putin
Δικαστήριο στην πόλη Τσεμποξάρι της Ρωσίας, 700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, καταδίκασε τέσσερις Αμερικανούς οι οποίοι είχαν μπει στη χώρα με τουριστική βίζα αλλά στην πραγματικότητα δίδασκαν αγγλικά και επιδίδονταν σε «προπαγάνδα υπέρ των αμερικανικών αξιών», όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία μετανάστευσης (FMS).
Το δικαστήριο έδωσε εντολή στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν το ρωσικό έδαφος και να καταβάλουν πρόστιμο 2.000 ρουβλίων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Η δικαστική απόφαση αυτή «δεν έχει καμιά σχέση με την επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, την ώρα που οι σχέσεις της Μόσχας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν εισέλθει στη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία μετανάστευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημειώνει ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες, ο ένας Αμερικανός είχε μεταβεί στη Ρωσία το 2001, απεσταλμένος της οργάνωσης Σώμα Ειρήνης (Peace Corps), η δράση της οποίας είχε απαγορευθεί την επόμενη χρονιά στη χώρα αυτή διότι υπήρχαν υποψίες ότι επιδιδόταν σε κατασκοπεία.
«Στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Τσεμποξάρι δίδασκαν αγγλικά σε φοιτητές της σχολής ξένων γλωσσών (. . .) κι επιδίδονταν σε προπαγάνδα υπέρ των αμερικανικών αξιών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. «Δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος αλλά αναμένεται να το κάνουν σύντομα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.