30/4/14

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι ανίσχυρες παραδέχεται ο Τουρτσίνοφ

«Στόχος μας να μην εξαπλωθεί η βία» τονίζει ο πρόεδρος της χώρας
Κίεβο 
Την ώρα που η ανατολική Ουκρανία βράζει, ο πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι «ανίσχυρες» για να καταστείλουν τις ταραχές που έχουν προκληθεί από φιλορώσους στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Ο Τουρτσίνοφ τόνισε ότι στόχος είναι τώρα να μην εξαπλωθούν οι ταραχές και σε άλλες πόλεις.

Οι καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων επεκτείνονται, με ενόπλους φιλορώσους να καταλαμβάνουν την Τετάρτη και κυβερνητικά κτίρια στη Χορλίβκα, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ με τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ που παραμένουν κρατούμενοι.

Ο ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «σε πλήρη επιφυλακή μάχης», εν μέσω έντονων φόβων εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων.

«Θα ήθελα ειλικρινά να πω ότι αυτή τη στιγμή οι δομές ασφαλείας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ» είπε σε συνάντηση με περιφερειακούς κυβερνήτες.

Παραδέχτηκε ότι το προσωπικό ασφαλείας που «είναι επιφορτισμένο με την προστασία των πολιτών» είναι «ανίσχυρο» για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και τόνισε ότι στόχος είναι πλέον να σταματήσει «η εξάπλωση της τρομοκρατικής απειλής πρώτα από όλα στις περιοχές Χάρκοβο και Οδησσό».
Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα, τονίζοντας ότι «η ρωσική απειλή για πόλεμο κατά της Ουκρανίας είναι πραγματική».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.