30/4/14

Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Αθηναίων, Ηλία Κασιδιάρη στο «Αγιορείτικο Bήμα»

Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Αθηναίων, Ηλία Κασιδιάρη στο «Αγιορείτικο Bήμα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης παραχώρησε συνέντευξη στον ιστότοπο agioritikovima.gr.
Σύμφωνα με την συντακτική ομάδα, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ένα «βήμα» εκκλησιαστικής ενημέρωσης και πληροφόρησης γύρω από πολιτικά, εθνικά και διεθνή θέματα με στόχο την πνευματική καλλιέργεια των αναγνωστών μέσα από διδαχές μορφών της Ορθοδοξίας, Αγιορειτών μοναχών, θεολόγων, Ιεραρχών και ανθρώπων της επιστήμης.

Κατάθεση ψυχής από τον Ηλία Κασιδιάρη στο ''Αγιορείτικο Βήμα'' - Του Γιώργου Θεοχάρη

Τον συνάντησα στο γραφείο του στη Βουλή, μόλις λίγα μέτρα από το το γραφείο του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ.Τάκη Μπαλτάκου. Σε ένα λιτό γραφείο εκείνος και ο γραμματέας του.

Ο χρόνος του πιο πολυσυζητημένου πολιτικού προσώπου της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια είναι πάντα πιεσμένος και χρήσιμος. Μόλις είχε αποχωρήσει από το γραφείο του ένα ξένο τηλεοπτικό συνεργείο. Χαμογελαστός με υποδέχτηκε και ξεκινήσαμε την συνέντευξη-ποταμός που μιλά για όλους και όλα.

"Το Άγιο Όρος σημαίνει Ελλάδα για εμάς. Θα θεσπίσουμε ειδικά κονδύλια για το Άγιο Όρος διότι χωρίς παράδοση δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα", σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, κ. Ηλίας Κασιδιάρης στο Αγιορείτικο Βήμα. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για Ιεράρχες - τέκνονες αλλά και για Αγίους μέσα στην Ελλαδική εκκλησία. Εξομολογείται το τάμα του για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με το στήσιμο ενός αγάλματός του κοντά στη Μονή Πετράκη. Και χαρακτηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη όμηρο του τουρκικού κράτους!

Όσο για την συνομιλία που είχε με τον Τάκη Μπαλτάκο δηλώνει αμετανόητος υπογραμμίζοντας ότι ''Δεν έχω υποκλέψει συνομιλία αλλά έχω καταθέσει μία συνομιλία που αφορά την κατάργηση του πολιτεύματος στον ελληνικό λαό από το Βήμα της βουλής''. Ταυτόχρονα όμως προαναγγέλει: ''Γνωρίζω κι άλλα πολλά....''., Δεν μετανοώ για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη, τονίζει καταγγέλοντας ότι το σκηνικό ήταν στημένο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη

-κ.Κασιδιάρη, αρχικά θα ήθελα να μου πείτε τι σημαίνει για τη Χρυσή Αυγή το Άγιο Όρος;
Το Άγιο Όρος σημαίνει Ελλάδα για εμάς. Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο γεγονός που πολλοί Έλληνες στρέφονται στο Αγιο Ορος και στις παραδόσεις, την στιγμή που το δυτικό - υλιστικό μοντέλο κατέστρεψε την Ελληνική παράδοση. Μόνο εκεί υπάρχει σωτηρία για την πατρίδα μας. Δεν έχω πάει στο Αγιο Ορος, επιθυμώ πολύ να πάω και θα το κάνω σύντομα αλλά θα είναι μία επίσκεψη που δεν θα ανακοινώσω, δεν θα γίνει δηλαδή για προεκλογικούς λόγους.

-Πως σκέφτεστε να στηρίξετε τον Άθωνα, αν σκέπτεστε να το κάνετε, από οποιοδήποτε πόστο αναλάβετε εξουσία;
Μου αρέσει ο όρος διοίκηση. Καταρχίν απαιτείται υλική στήριξη. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις σε αυτόν τον κόσμο εάν δεν έχει υλική στήριξη .Ακόμα και οι άνθρωποι του πνεύματος που έχουν μάθει να ζουν με τα λίγα. Ακόμα και σε Μονές ζουν χωρίς ρεύμα. Πρώτο μέλημα μας είναι να συμβάλουμε υλικά. Θα θεσπίσουμε ειδικά κονδύλια για το Άγιο Ορος διότι χωρίς παράδοση δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα. Βεβαίως έχουν γίνει και οικονομικά εγκλήματα από μεμονομένους Ιεράρχες, δεν αναφέρομαι στο Άγιο Όρος. Έχουμε δει Ιεράρχες να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα και αυτό είναι ηθικό έγκλημα...

-Τι απαντάτε στους Ιεράρχες που σας επικρίνουν για τη στάση σας σε διάφορα ζητήματα;
Δεχόμαστε έντονη κριτική. Είμαστε οι μόνοι που είπαμε την αλήθεια.

-Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που σας υπερασπίζονται....
Εμείς εκτιμούμε τους πάντες, όχι μόνο εκείνους που μας υπερασπίζονται αλλά και τους υβριστές μας και τους επικριτές μας οι οποίοι επικρίνουν τον αγώνα της Χρυσής Αυγής επειδή η Χρυσή Αυγή έχει μάθει να λέει την αλήθεια.
Yπάρχουν Ιεράρχες και τέκντονες, υψηλόβαθμοι και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, υπάρχουν Ιεράρχες που ο τρόπος διαβίωσης τους δεν είναι ηθικός και υπάρχουν Ιεράρχες βαθύπλουτοι που δεν βοηθούν το ποίμνιο, δεν βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και βεβαίως Αγιοι. Είναι θλιβερό να βλέπουμε Ιεράρχες να πολιτικολογούν και να προσπαθούν να κόψουν ψήφους... Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που υβρίζεται η Χρυσή Αυγή από συγκεκριμένους Ιεράρχες.

-Η σχέση σας με το Άγιο Όρος πως είναι; Έχετε επαφή με κάποιους γέροντες ή πατέρες;
Συνεχώς, πάρα πολύ τακτικά. Απλά δεν θα ήθελα να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες επειδή αυτό το θέμα είναι καθαρά πνευματικό και προσωπικό. Δεν έχουμε σηνηθίσει να κάνουμε πολιτική και κυρίως ψηφοθηρία... όπως κάνουν πολλά κόμματα γιατί οταν βλέπω τον πρωθυπουργό από τη μία να πηγαίνει σε εβραϊκές συναγωγές επί τέσσερα συναπτά έτη και από την άλλη τώρα προεκλογικά να θυμάται το Άγιο Όρος, όχι εμείς δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο. Τις σχέσεις πιυ διατηρούμε με συγκερκιμένους πνευματικούς ανθρώπους δεν θα τις διαφημίσουμε.

-Ο προφυλακισμένος κ. Παππάς είχε κάνει μία επερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του Αστυνομικού Τμήματος των Καρυών του Αγίου Όρους, τι έγινε τελικά;
Δεν γνωρίζετε ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής! Έχει βγάλει ανακοίνωση το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ακριβώς για αυτό. Ο Δένδιας δεν απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκεί ένα εκλεγμένο δημοκρατικά κόμμα και αυτό είναι παράνομο και το καταγγέλω. Αυτοί που κυβερνούν σήμερα δεν σέβονται

-κ. Κασιδιάρη, πείτε μου με το χέρι στη καρδιά, πόσο ηθικό και χριστιανικό είναι να υποκλέπτεις συνομιλία με συνάδελφο σας, όπως κάνατε εσείς στον κ. Μπαλτάκο;
Δεν έχω υποκλέψει συνομιλία, αλλά έχω καταθέσει μία συνομιλία που αφορά την κατάργηση του πολιτεύματος στον ελληνικό λαό από το Βήμα της βουλής. Είναι υποχρέωση κάθε πολίτη και κυρίως κάθε βουλευτή που έχει δώσει όρκο στο Σύνταγμα να δημοσιοποιεί μία τέτοια εκτροπή. Τα περί υποκλοπής κρατήσε τα για εσάς παρακαλώ. Γνωρίζω κι άλλα πολλά...

-Μα ήταν ενας προσωπικός διάλογός και ηχογραφήσατε τον συνομιλητή σας...
Όταν υψηλόβαθμος παράγοντας της κυβέρνησης καταγγέλει κατάργηση του πολιτεύματος τότε δεν είναι προσωπικός διάλογος, δεν μιλήαμε για προσωπικά θέματα εκείνη την ώρα, μιλάγαμε για το Σύνταγμα των Ελλήνων για το οποίο έχω δώσει όρκο να το προασπίζομαι.

-Με το Οικουμενικό Πατραρχείου υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας; Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πιστεύετε;
Το Φανάρι θα μπορούσε να είναι ένας πραγματικός φάρος για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία αλλά αυτή τη στιγμή, η Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι όμηρος των Τούρκων και του ανθελληνικού και ακραία ισλαμικού Τουρκικού κράτους και αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον ο Οικουμενικός Πατριάρχης αν διατελέσει τον ρόλο που του έχει αναθέσει η ιστορία λόγω ακριβώς αυτής της ομηρίας.

-Γιατί είναι όμηρος όπως λέτε;
Δεν εξαρτάται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά όταν ο Παναγιώτατος λάβει μία θέση υπέρ του ελληνισμού και την ίδια ώρα έχει χίλιους γκρίζους λύκους έξω από το Πατριαρχείο πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει υπερ του εθνικού και θρησκευτικού συμφέροντος των Ελλήνων συνολικά.
Παράδειγμα, για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπώλεως η συνθήκη της Λωζάνης πλέον δεν εφαρμόζεται και το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν λέει λέξη επ αυτού. Η συνθήκη αυτή προβλέπει ότι όσοι μουσουλμάνοι βρίσκονται στη Θράκη τόσοι Χριστιανοί βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη. Ισχύει κάτι τέτοιο σήμερα; Οχι βέβαια, το ακριβώς αντίθετο. Εδώ έγκειται ο ανθελληνισμός του ελληνικού κράτους που έχει παραβιαστεί κατά κόρον η συνθήκη της Λωζάνης και σιωπά. Η Χρυσή Αυγή θα απαιτήσει αυτό να γίνει πραγματικότητα, να εφαρμοστεί αυτό που συμφωνήθηκε με τη συνθήκη της Λωζάνης.

-Την ίδια ώρα όμως κ. Κασιδιάρη, πολλοί σας κατηγορούν ότι δεν ασπάζεστε την Ορθοδοξία, ότι είστε Δωδεκαθεϊστές και παγανιστές.
Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφόρησαν και κάποιες φωτογραφίες με σχετικές τελετές... Υπάρχει ένα βίντεο από τελετές που προέρχεται απο ξένη χώρα που κάνουν κάτι μασωνικά, δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό. Οι θέσεις μας, για αυτό το λεπτό θέμα, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας. Η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Επιδιώκει την αποκατάσταση του κύρους της Εκκλησίας και την άμεση κάθαρση του κλήρου από κάθε παρακμιακό και διεθνιστικό στοιχείο. Ανεξιθρησκεία μόνο για τα δόγματα που δεν θίγουν την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία και δεν φθείρουν την δύναμη του Έθνους. Η Ορθοδοξία αναγεννημένη και Ελληνική ξανά πρωτοπόρος στους αγώνες του Έθνους.
Δυστυχώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βλέποντας την ραγδαία μας άνοδο προσπαθούν να μας χτυπήσουν με κάθε μέσο το 97% των ελλήνων είναι χρισταινοί ορθόδοξοι, τώρα βέβαια έχουν μπει και δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες και έχει γίνει ένα μείζον ζήτημα με την ισλαμοποίηση της Ελλάδας .

-Δωδεκαθεϊστές και παγανιστές δεν υπάρχουν δηλαδή στη Χρυσή Αυγή;
Ως εκπρόσωπος του κόμματος της Χρυσής Αυγής, σαν Ηλίας Κασιδιάρης και ως εκλεγμένος βουλευτής, θεωρώ γραφικό να δηλώνει κάπιος δωδεκαθεϊστής στην Ελλάδα του σήμερα. Σεβόμαστε απόλυτα την αρχαία ελληνική παράδοση, δεν θα μπορούσε να υπάρχει Ελλάδα εάν δεν υπήρχε αρχαία Ελλάδα η οποία είναι λίκνο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού αλλά θεωρώ ότι σήμερα να δηλώνει κάποιος δωδεκαθεϊστής ενδεχομένως στερείται κατά κάποιον τρόπο σοβαρότητας. Παρόλα αυτά η θρησκευτική πίστη κάθε πολίτη είναι απολύτως σεβαστή. Δεν θα δεχθούμε δόγματα που θίγουν την ελληνική παράδοση και που φθίνουν τις δυνάμεις του Εθνους.

-Η προσωπική σας σχέση με την Εκκλησία και τον Θεό πως είναι;
Θρησκεύομαι και εκκλησιάζομαι αλλά αυτό είναι κάτι απολύτως προσωπικό

-Βασική αρχή όμως του Χριστιανισμού είναι η μετάνοια. Για το περίφημο χαστούκι στη συνάδελφο σας κ. Λιάνα Κανέλλη μετανοείται;
Δεν μετανοώ για το χαστούκι. Εάν ήξερα ότι θα γινότανε αυτό το στήσιμο για να εκραγώ και να γίνει αυτή η κατάσταση δεν πρόκεται να πήγαινα στο στούντιο. Όλοι είδατε την εξέλιξη του συμβάντος... Ήξεραν ότι είμαι εξαιρετικά ευέξαπτος και ήθελαν να με κάνουν να εκραγώ. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συνέλαβαν σε αυτό με στόχο να πάρουν ψήφους από τη Χρυσή Αυγή!
Η Κανέλλη με είχε αποκαλέσε και φασισταριό και πουσταριό, αυτό είναι καταγεγραμένο. Και εσείς αυτή τη στιγμή εάν σηκωθείτε και με πετάξετε στο πρόσωπο τα έντυπα που έχετε μπροστά σας, ε λογικό είναι να αντιδράσω κι εγώ... Και δεν θα γυρίζω το άλλο μάγουλο!

-Ενα δημοκρατικό κόμμα όπως λέτε ότι είναι η Χρυσή Αυγή τι σχέση μπορεί να έχει με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς που έχουμε δει από στελέχη και οπαδούς σας;
Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με τα ναζιστικά σύμβολα, είμαστε οι συνεχιστές εκείνων που αντιστάθηκαν στη ναζιστική εισβολή.

-Μα υπάρχουν στελέχη σας που χαιρετάνε ναζιστικά;
Μα τι λέτε τώρα... αυτόν τον χαιρεστιμό το έκαναν όσοι αντιστάθηκαν στην ιταλική και γερμανική εισβολή. Για δείτε την έξοδο του στατηγού Μεταξά από το ''Μεγάλη Βρετάνια", την 28η Οκτωβρίου του 1940. Αυτός ήταν ο επίσημος χαιρετισμός της 4ης Αυγούστου. Αλλά δεν είναι χαιρετισμός της Χρυσής Αυγής.

-Τελευταία δεχθήκατε πυρά και για τον Εκκλησιασμό σας στο Εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο Υπουργείου Δημοσιάς Τάξης...
Ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης που εκκλησιάστηκα στην Ανάσταση τυγχάνει να είναι δίπλα από τα κεντρικά μας γραφεία στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα. Μα είναι δυνατόν να προκάλεσα και για αυτό...

-Κ.Κασιδιάρη, ας πάμε και στην υποψηφίοτητα σας στο Δήμο Αθηναίων. Γιατί ο κόσμος να ψηφίσει εσάς; Σε τι διαφέρετε από τους συνυποψήφιους σας; Πώς οραματίζετσε την Αθήνα;
Το Όραμα μας είναι να ξαναγίνει η Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων.
-Γιατί σήμερα τι είναι;
Στο κέντρο των Αθηνών και σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα οι αλλοδαποί είναι πλειοψηφία επομένως δεν είναι η ΑΘήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων. Κι όσοι Ελληνες αγωνίζονται να παραμείνουν στις κατοικίες που μεγάλωσαν εκείνοι κι οι γονείς τους πραγματικά δέχονται έναν πόλεμο. Και πάρα πολλοί έχουν φύγει από το κέντρο των Αθηνών. Εμείς αυτό θέλουμε να αλλάξουμε.
-Ειναι εύκολο να αλλάξει πιστεύετε;
Θα δώσουμε τη μάχη μας, είναι πολύ δύσκολο, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος μας το είχε πει ότι όταν ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα είναι πολύ πιθανόν ακόμα και να μας φυλακίσουν, όπως και γίνεται.
Η Χρυσή Αυγή συμβολίζει την Ελληνική ψυχή που είναι υποχρεωμένη να αντιστέκεται σε κάθε αντιξοότητα. Εγώ κι οι συνεργάτες μου έχουμε ένα τάμα, να γίνει ένα λιτό άγαλμα για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Κατακρίθηκα από πολλούς για αυτή την άποψη και ιδίως γιατί είπα ότι δική μου επιλογή είναι να γίνει πολύ κοντά στη Μονή Πετράκη.

3 σχόλια:

 1. Δεν θα σχολιάσω την συνέντευξη.
  Αξίζουν συγχαρητήρια στο ιστολόγιο και τον Κριστιάν για την αμερόληπτη παρουσίαση όλων των υποψηφίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.agioritikovima.gr
  Ζιμπάμπουε Σεραφείμ στο "Αγιορείτικο βήμα": Λάθος που η Εκκλησία στήριξε τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χωρίς λόγια...
  https://egolpio.wordpress.com/tag/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.