27/4/14

Μπερλουσκόνι: «Σύμφωνα με τους Γερμανούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ»

Προκαλεί πάλι τους Γερμανούς ο Μπερλουσκόνι
Οι Γερμανοί δεν πιστεύουν ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πραγματικά υπήρχαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ευρωψηφοδέλτιου της «Φόρτσα Ιτάλια».

Μάλιστα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε και πάλι στην λεκτική σύγκρουση του με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, περιστατικό  που είχε γίνει το 2003.

Τότε του είχε προτείνει «να παίξει σε κινηματογραφικό έργο τον ρόλο του κάπο», (κάπο αποκαλούσαν τους κρατούμενους που εκτελούσαν χρέη φύλακα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και είχαν ιδιαίτερα προνόμια)

Το Σάββατο ο πρώην «Καβαλιέρε» δήλωσε ότι η συμβουλή του εκείνη προς τον Μ. Σουλτς, πριν έντεκα χρόνια, προκάλεσε τόσο εκτεταμένες αντιδράσεις, «διότι σύμφωνα με τους Γερμανούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ».

«Οι μαζικοί τάφοι του Κατίν, όπου οι Ρώσοι έθαψαν τους Πολωνούς αξιωματικούς, βεβαίως και υπάρχουν, αλλά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όμως, όχι», είπε ο Σ. Μπερλουσκόνι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αμέσως λόγο για «απόλυτα ατυχή έκφραση». Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (του οποίου ο Μάρτιν Σουλτς είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ζήτησε από όλους τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «να καταδικάσουν τα αναξιοπρεπή σχόλια» του Σ. Μπερλουσκόνι και να διαγράψουν από τα μέλη του ΕΛΚ το κόμμα της Φόρτσα Ιταλία.

«Τα λόγια αυτά του Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεβ, «αποτελούν ύβρη για όλο τον γερμανικό λαό και όχι μόνον για τον Σουλτς».

«Υπάρχει ένας άνδρας ονόματι Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος δεν συμπαθεί τον Μπερλουσκόνι και τηνΙταλία. Ψηφίζοντας την αριστερά ψηφίζετε αυτόν» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

1 σχόλιο:

  1. Τὰ δικά μας δικά μας καὶ τὰ δικά σας πάλι

    δικά μας. Μεγάλη καὶ ἀπαρράμιλη Γερμανικὴ

    ὑπεροχὴ ὅπως λέει καὶ ὁ ἐπερχόμενος

    πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.