31/10/14

Ουκρανία: Επτά στρατιώτες νεκροί το τελευταίο 24ωρο σε μάχες με φιλορώσους

Επτά Ουκρανοί στρατιωτικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι εχθροπραξίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, συνεχίζονται παρά την εκεχειρία και ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος από τα μέσα του Οκτωβρίου.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών χάσαμε επτά στρατιωτικούς μας, 11 άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές, κυρίως από βομβαρδισμούς, ενώ «ένας σκοτώθηκε σε ενέδρα».
Ο απολογισμός είναι ο πλέον αιματηρός από την 14η Οκτωβρίου, όταν το Κίεβο είχε ανακοινώσει τον θάνατο οκτώ στρατιωτικών παρά την εκεχειρία η οποία τέθηκε σε ισχύ την 5η Σεπτεμβρίου.
Ένας πολίτης επίσης σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς στο χωριό Νοβοτοσκίβσκε, στην περιοχή Λουχάνσκ, δήλωσε ο προσκείμενος στο Κίεβο κυβερνήτης της περιοχής.
«Το χωριό υπέστη βομβαρδισμούς με βαρύ πυροβολικό και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών Γκραντ. Υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αμάχων, ένα άτομο σκοτώθηκε, πολλά κτήρια καταστράφηκαν», ανέφερε ο κυβερνήτης Γκενάντι Μόσκαλ σε ανακοίνωσή του.
Εξάλλου στη γειτονική περιοχή Ντονέτσκ, ένα ακόμη προπύργιο των αποσχιστών, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από όλμους σε μια δεξαμενή ύδατος στη Γκορλίβκα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ύδρευσης της πόλης.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.700 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα άμαχους, από τον Απρίλιο.
Την Τετάρτη οι φιλορώσοι αποσχιστές ανακοίνωσαν ότι έχουν υποστεί 384 απώλειες από την έναρξη της σύρραξης - ο αριθμός όμως είναι αδύνατον να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.