31/10/14

Η ΑΟΖ πρέπει να καθοριστεί μέσα από αμοιβαία συμφωνία, λέει ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ

http://www.ant1iwo.com/cache/cfx_imagecr3/4F7ECCC0988E657AE94593019785F336.jpg
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν είναι μια έννοια που μπορεί να καθοριστεί με τη δήλωση μιας χώρας, πρέπει να καθοριστεί μέσα από αμοιβαία συμφωνία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού για την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τούρκος Υπουργός σε δηλώσεις του από την Άγκυρα είπε ότι "αυτοί που αποδέχονται την ύπαρξη ενός νησιού Κύπρου, το οποίο βρίσκεται 40 μίλια από την Τουρκία, δεν πρέπει να παραβλέπουν ότι υπάρχει και μια τεράστια Τουρκία, η οποία κοιτάζει προς τη Μεσόγειο και έχει ΑΟΖ".
"Όλες οι πηγές που υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο νησί ανήκουν σε ολόκληρο το νησί. Επομένως η Τουρκία δεν αποδέχεται η ε/κ διοίκηση, η οποία έχει στο χέρι την ένταξη (στην ΕΕ) ολόκληρου του νησιού, να διεκδικεί όλες τις πηγές του νησιού ενώ επικρατεί επί του μισού νησιού”, υποστήριξε.
“Θα στηρίζουμε οπωσδήποτε ότι όλες οι πηγές του νησιού ανήκουν σε ολόκληρο το νησί. Μέχρι να γίνει αυτό, θα εκφράζουμε την άποψή μας με τον πιο ισχυρό τρόπο", είπε ο Βολκάν Μποζκίρ.

ANT1 NEWS

1 σχόλιο:

 1. Νομίζεις (1989)

  Στίχοι: Σπύρος Γιατράς
  Μουσική: Αλέκος Χρυσοβέργης & Ειρήνη Χρυσοβέργη

  Στράτος Διονυσίου

  http://youtu.be/tK9Mx1BcplY

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.