30/10/14

Μόσχα: Η Γαλλία αναμένεται να παραδώσει τελικά τα Mistral

Image
Η Γαλλία αναμένεται να παραδώσει στις 14 Νοεμβρίου στη Ρωσία το πρώτο ελικοπτεροφόρο πλοίο Mistral, δήλωσε σήμερα ο ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Η εταιρεία «Rosoboronexport (αρμόδια για τις εξαγωγές ρωσικών όπλων) έλαβε πρόσκληση για τις 14 Νοεμβρίου στο Σεν Ναζέρ, όπου βρίσκονται 360 Ρώσοι ναύτες (...) για να παραλάβει το πρώτο πλοίο, το «Βλαδιβοστόκ», και για την καθέλκυση του δεύτερου», δήλωσε ο Ρογκόζιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παρόλα αυτά, ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν είχε επισημάνει την Τρίτη ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα ανακοινώσει την απόφασή του για την αμφιλεγόμενη παράδοση του Mistral στη Ρωσία «κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου».

Η πώλησή των δύο πλοίων στη Ρωσία είχε συμφωνηθεί τον Ιούνιο του 2011, επί των ημερών του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία, έναντι τιμήματος σχεδόν 1,2 δισεκ. ευρώ. Όμως μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία, η πώληση των πλοίων αυτών προσέλαβε πολιτικές διαστάσεις.

Στις 16 Οκτωβρίου ο Ολάντ επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει «σεβαστή πλήρως» η εκεχειρία στην Ουκρανία προτού η χώρα του προχωρήσει στην παράδοση του πρώτου Mistral στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
OnAlert 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.