30/10/14

Ρωσία - Ουκρανία - Ε.Ε. αναζητούν και σήμερα συμφωνία για το φυσικό αέριο

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
«Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη τελειώσει, απλώς τελειώσαμε μια μακρά συζήτηση για έγγραφα που πρέπει να συνταχθούν με βάση τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη δουλειά στις 30 Οκτωβρίου» είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
Χωρίς συμφωνία για το φυσικό αέριο ολοκληρώθηκαν τη νύχτα οι συζητήσεις Ουκρανίας - Ρωσίας - ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη τελειώσει, απλώς τελειώσαμε μια μακρά συζήτηση για έγγραφα που πρέπει να συνταχθούν με βάση τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη δουλειά στις 30 Οκτωβρίου» είπε ο Νόβακ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, o Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας φυσικου αερίου Gazprom δήλωσε ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνον αν η Ουκρανία και η Ε.Ε. συμφωνήσουν στις οικονομικές εγγυήσεις των Βρυξελλών προς το Κίεβο. 
Επιδίωξη των τριών μερών είναι η επίτευξη συμφωνίας για την επανέναρξη του εφοδιασμού της Ουκρανίας με ρωσικό φυσικό αέριο τον χειμώνα. 
««Ο στόχος μας είναι να επιτύχουμε μια προσωρινή συμφωνία-πακέτο για τον χειμώνα, ώστε να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με ρωσικό αέριο αγορασμένο από την Ε.Ε. ως τα τέλη του Μαρτίου του 2015» δήλωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.