30/10/14

Στην Αθήνα στις 5/11 ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό

EPA/KATIA CHRISTODOULOU
Οι επαφές του κ. Άιντε πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που οι ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν προκαλέσει εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και επηρεάζουν άμεσα τις συνομιλίες για το Κυπριακό (φωτ. αρχείου).
Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 5 Νοεμβρίου ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ  Άιντε.
Την Τρίτη ο κ. Άιντε είχε συναντήσεις στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Στις 6 και 7 Νοεμβρίου ο ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. 
Οι επαφές του κ. Άιντε πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που οι ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν προκαλέσει εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και επηρεάζουν άμεσα τις συνομιλίες για το Κυπριακό, από τις οποίες απέχει η ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε χθες την Κύπρο και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πλήρης συντονισμός με τη Λευκωσία «με απόλυτη ψυχραιμία» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Τόνισε ακόμη ότι η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η βάση για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου έστειλαν άλλωστε κοινό μήνυμα στην Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.