30/10/14

Ισραήλ: Ανακάλεσε τον πρέσβη του στη Σουηδία λόγω αναγνώρισης της Παλαιστίνης

Ισραήλ προς Σουηδία: Η Μέση Ανατολή πιο περίπλοκη από τα έπιπλα ΙΚΕΑ

Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρομ.
 Το Ισραήλ ανακάλεσε τον πρέσβη του στη Σουηδία, μετά την αναγνώριση, από πλευράς της τελευταίας, του Κράτους της Παλαιστίνης την Πέμπτη.

Η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης η οποία αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος.


Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρομ τόνισε ότι η χώρα της προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση λόγω του γεγονότος ότι η Παλαιστίνη καλύπτει τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου για να αναγνωριστεί σαν κρατική οντότητα.«Υπάρχει έδαφος, λαός και κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Στοκχόλμη. 

Ναυτεμπορική 

Ισραήλ προς Σουηδία: Η Μέση Ανατολή πιο 

περίπλοκη από τα έπιπλα ΙΚΕΑ

 

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Avigdor Liberman, μίλησε κατά της απόφασης της Σουηδίας για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους, κάνοντας λόγο για μια «ατυχή απόφαση που ενισχύει τους εξτρεμιστές».


Με το ειρωνικό σχόλιο ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πιο περίπλοκη από τα συναρμολογούμενα έπιπλα της σουηδικής εταιρείας ΙΚΕΑ, απάντησε την Πέμπτη το ισραηλινό ΥΠΕΞ στην σημερινή απόφαση της Στοκχόλμης να αναγνωρίσει την Παλαιστινιακή Αρχή ως κράτος.

Η Σουηδία προέβη σήμερα (30 Οκτωβρίου) σε επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Margot Wallstrom, λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Στοκχόλμη δεσμεύτηκε να προβεί στην αμφιλεγόμενη κίνηση.

Ενίσχυση εξτρεμιστών
Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Avigdor Liberman, μίλησε κατά της απόφασης της Σουηδίας, κάνοντας λόγο για μια «ατυχή απόφαση που ενισχύει τους εξτρεμιστές».

Είπε ότι ο μόνος τρόπος για να έρθουν σε μια συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους είναι μέσω διαπραγματεύσεων, και μέτρα όπως αυτό ενισχύουν μόνο τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις των Παλαιστινίων.

«Είναι πάρα πολύ κακό που η κυβέρνηση της Σουηδίας επέλεξε να υιοθετήσει το μέτρο αυτό που κάνει μεγάλη ζημιά και δεν έχει κανένα όφελος. Η Σουηδία πρέπει να καταλάβει ότι οι σχέσεις στη Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο περίπλοκες από ό, τι τα συναρμολογούμενα έπιπλα της εταιρείας IΚΕΑ», είπε ειρωνικά.
 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/268629/israil-pros-souidia-i-mesi-anatoli-pio-periploki-apo-ta-epipla-ikea/#ixzz3Hf401Yen
 

2 σχόλια:

  1. KAI EMEIS ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΟΥΓΓΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΞ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.