29/10/14

Ουκρανία: Πιθανότατα θα παραμείνω πρωθυπουργός, λέει ο Γιατσένιουκ

Το Λαϊκό του Μέτωπο κέρδισε την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές
 
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένιι Γιατσένιουκ είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στον θώκο του, όπως δήλωσε την Τετάρτη, καθώς το κόμμα του, Λαϊκό Μέτωπο, ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις των Ουκρανών πολιτών στις βουλευτικές εκλογές της Δευτέρας.

Στο κόμμα του κ. Γιατσένιουκ ηγείται και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, καθώς και ο πρώην ακροδεξιός και οργανωτής των «ταγμάτων» της πλατείας Μεϊντάν Αντρίι Παρούμπιι.

 

Όλοι τους προέρχονται από το κόμμα «Πατρίδα» της Γιούλια Τιμοσένκο, το οποίο βρέθηκε πέμπτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. «Το κόμμα το οποίο εξασφάλισε την πρώτη θέση στις εκλογές έχει την υποχρέωση να αρχίσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού. Ο ηγέτης του πρώτου κόμματος είναι και ο ηγέτης της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Γιατσένιουκ σε δηλώσεις του, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου.

Το συντηρητικό, εθνικιστικό Λαϊκό Μέτωπο έλαβε 22% των ψήφων, μία περίπου μονάδα περισσότερο από το Μπλοκ Ποροσένκο, στο οποίο συμμετείχε και του οποίου ηγείτο το φιλελεύθερο κεντροδεξιό UDAR του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο.


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.