30/10/14

Ο Πούτιν περιμένει τον Αναστασιάδη στη Μόσχα

Ο Πούτιν περιμένει τον Αναστασιάδη στη Μόσχα
Το θέμα της επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα συζήτησε μαζί του ο Ρώσος πρέσβης, Στανισλάβ Οσάντσι. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ανέφερε στον Κύπριο πρόεδρο ότι ο πρόεδρος Πούτιν τον περιμένει στη ρωσική πρωτεύουσα, μετέδωσε από τη Λευκωσία ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, Αριστείδης Βικέτος.

«Μιλήσαμε γενικά για τη δυνατότητα πραγματοποίησης της επίσκεψης, το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Ρώσος πρέσβης και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα εξετάσει το πρόγραμμά του και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για καθορισμό ημερομηνίας της επίσκεψής του στη Ρωσία.

Ο κ. Οσάντσι ανέφερε ότι με τον πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις στην περιοχή, την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και για τις διμερείς σχέσεις. «Το τι συμβαίνει στην περιοχή είναι το θέμα των συζητήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και στη Μόσχα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση, αν η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της παρουσίας της στην περιοχή, ο κ. Οσάντσι είπε ότι «η Ρωσία έχει δηλώσει τη θέση της σε αυτό το θέμα» και κατέληξε: «Ως πρέσβης δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά μου».

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.