31/10/14

Ο Τσίπρας είδε Στουρνάρα, ζήτησε διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, και να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια

Ο Τσίπρας είδε Στουρνάρα, ζήτησε διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, και να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια 
Την ανάγκη οι τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο πρόβλημα του χρέους, εξέφρασε φόρους ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο και με μόνη πυξίδα τη δημιουργία εντυπώσεων, ενόψει εκλογών και στο πλαίσιο αυτό «προσπαθεί να πείσει ότι το μνημόνιο πέτυχε και ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται ομαλά από τις αγορές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι με την στάση που τηρεί η κυβέρνηση, απειλείται η δυνατότητα της επόμενης κυβέρνησης να διαμορφώσει όρους διεξόδου και σημείωσε «την κάθετη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχεδιασμούς που αντί να λύνουν, επιδεινώνουν τα προβλήματα».

Επανέλαβε δε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά συμφωνία που θα δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα, πριν τη δημοκρατική διέξοδο» και είπε ότι την διαπραγμάτευση για το χρέος «μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία».

Αναφερόμενος στην συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με βάση τα αποτελέσματα που μας παρουσιάστηκαν οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ανάγκη περαιτέρω ανακεφαλαιοποίησης, ενώ υπενθύμισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη διαθέσει για το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεκάδες δισ. ευρώ.

Έφθασε, λοιπόν, η ώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, εφόσον και τα τεστ το επιβεβαιώνουν, οι τράπεζες να ανταποδώσουν τη στήριξη με ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Ωστόσο, πρόσθεσε , οι τράπεζες, παρά τους πανηγυρισμούς, δεν πρόκειται να στηρίξουν την οικονομία, αν πρωτίστως δεν αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων.

Γι’ αυτό και είναι εγκληματική η επιλογή για τη διάθεση των 11,5 δισ, που από την αρχή προορίζονταν για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, για άλλους σκοπούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια αυτά, προκειμένου να φτιάξουμε ένα ταμείο για μια προληπτική γραμμή πίστωσης στην οποία θα έχουμε πρόσβαση σε περίπτωση κρίσης και να μην τα χρησιμοποιήσουμε για να αποτρέψουμε εξαρχής μια τέτοια κρίση;Γιατί να δεχτούμε ως χώρα νέους μνημονιακούς όρους για χρήματα τα οποία έχουμε ήδη χρεωθεί;».

Για το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, καθώς εντείνει τις υφεσιακές τάσεις και αποτρέπει δυνάμει οικονομικά υγιείς επιχειρήσεις, καθώς και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της, να ακολουθήσουν τον δρόμο της ανάπτυξης για την έξοδο από την κρίση, μειώνοντας έτσι το επίπεδο του χρέους ως προς το εισόδημα. 

mignatiou.com  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.