29/10/14

Λευκωσία: Συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, Ευ. Βενιζέλος, Ι.Κασουλίδης και Σ. Σούκρι (φωτογραφία αρχείου).
Σημαντική για την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας, θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στη Λευκωσία, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, Ευ. Βενιζέλος, Ι.Κασουλίδης και Σ. Σούκρι αντίστοιχα.
Στη συνάντηση θα γίνει προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών χωρών Ν. Αναστασιάδη, Αντ. Σαμαρά και στρατηγού Σίσσι, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου.
Μια ημέρα νωρίτερα, θα επισκεφθεί την Κύπρο, για επαφές με την πολιτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.
Πριν από την υπουργική συνάντηση ο Ν. Αναστασιάδης θα δεχθεί χωριστά τους κ.κ. Σούκρι και Βενιζέλο.
Στο μεταξύ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», συνεχίζει τις προκλήσεις του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
Σύμφωνα μα αρμόδιες πηγές, χθες το «Μπαρμπαρός» μαζί με τη φρεγάτα «Γκοκτσού» βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου 9 και το απόγευμα στο οικόπεδο 2. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία ΕΝΙ συνεχίζει κανονικά τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο τεμάχιο 9.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.