28/5/15

Αναβάθμιση σχέσεων Ελλάδας- Ιράν στον τομέα της ενέργειας

Συνάντηση Λαφαζάνη με τον υπουργό πετρελαίου του Ιράν
Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ιράν, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν Amir Hossein Zamaninia.
Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε στον ιρανό συνάδελφό του την ευχή να ευοδωθούν οι προσπάθειες της ιρανικής κυβέρνησης για την ταχύτερη δυνατή άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή μας η ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, στον οποίο έχει την ευθύνη.

Ο υπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων σε όφελος των δύο χωρών και λαών αλλά και της ειρήνης, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και ο διπλωματικός σύμβουλος του ΥΠΑΠΕΝ Βασίλης Ξηρός, ενώ από ιρανικής πλευράς ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα Benham Behrouz και ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Σχέσεων με την Ευρώπη του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Abolgkassem Delfi.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.