19/9/15

Νομενκλατούρα και καθεστωτισμός, απειλή για τη δημοκρατία

Του Σάββα Καλεντερίδη
Νομεκλατούρα είναι όρος της σοβιετικής περιόδου που χρησιμοποιούνταν για να δηλώσει τον κατάλογο ονομάτων αξιωματούχων στα σοσιαλιστικά καθεστώτα και κατ' επέκταση την προνομιούχα κοινωνική τάξη των αξιωματούχων και τα στελέχη το κομμουνιστικού κόμματος που νέμονταν αξιώματα και προνόμια!
Μπορεί η Σοβιετική Ένωση να κατέρρευσε, δεν εξαλείφθηκαν όμως νοοτροπίες και συμπεριφορές που καταδικάστηκαν από την ίδια την ιστορία!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εγγραφή σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των παιδιών του πρωθυπουργικού ζεύγους, με ετήσιο κόστος 16.000 ευρώ, που είναι προφανές ότι με τον έναν ή τον… άλλο τρόπο επιβαρύνει τις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων και όλα αυτά τη στιγμή που ιδιωτική εκπαίδευση λοιδορείται από το κόμμα και τους καθεστωτικούς κονδυλοφόρους, επειδή σε ιδιωτικά σχολεία στέλνουν τα παιδιά τους οι «κακοί» έχοντες, ενώ στα δημόσια οι απλοί εργαζόμενοι, των οποίων τα συμφέροντα υποστηρίζει κατ’ επάγγελμα και κατ' αποκλειστικότητα το πρωθυπουργικό ζεύγος και το… κόμμα.

Έτσι ακριβώς συνέβαινε και στο ΚΚΣΕ. Οι απλοί σοβιετικοί πολίτες σήκωναν το σταυρό του μαρτυρίου για να κάνουν πράξη και να δώσουν ζωή στον υπαρκτό σοσιαλισμό και η νομενκλατούρα απολάμβανε τα αγαθά του καπιταλισμού και μάλιστα απλόχερα. Μια απλή ανάγνωση του εκπληκτικού μυθιστορήματος «Αντίο Γκιουλσαρί», του Κιργίζιου συγγραφέα Τσίνγκιζ Αϊτμάτοβ, μας βοηθάει να σχηματίσουμε ξεκάθαρη εικόνα των λέξεων, των εννοιών και των πρακτικών της σοβιετικής νομενκλατούρας. Η σύγκριση με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα του νεοσοσιαλισμού, εναπόκειται στο καθένα από μας.
Το ανησυχητικό είναι ότι αναπαράγονται και άλλες νοοτροπίες, που πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε για την ίδια τη δημοκρατία. Πληροφορούμεθα ότι ο φωτογράφος που απαθανάτισε την παρουσία της συμβίας του πρωθυπουργού στον αγιασμό του ιδιωτικού σχολείου που πήγε ο γιός της, δέχτηκε εξώδικο από τη διεύθυνση του σχολείου, με το οποίο απειλείται η αποβολή του παιδιού του, στην ουσία επειδή φωτογράφισε την κυρία Περιστέρα!
Όμως το γεγονός και τα φαινόμενα συμπεριφοράς που παραπέμπουν σε συμπεριφορές νομεκλατούρας και καθεστωτισμού δεν περιορίζονται στην κυρία Περιστέρα!
Ίσως η περίπτωση του κ. Φλαμπουράρη να είναι πιο σοβαρή και πιο ανησυχητική!
Ο κ. Φλαμπουράρης, κορυφαίος υπουργός και πολιτικός μέντορας του ίδιου του απελθόντος πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, συνελήφθη κλέπτων οπώρας ή με τη... γίδα στην πλάτη, όπως λέει ο σοφός λαός μας.
Η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ, της οποίας ήταν κύριος μέτοχος, πήρε δημόσιο έργο ύψους 3,9 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, ο κ. Φλαμπουράρης στην αρχή μας είπε ότι δεν είναι επιλήψιμο κάποιος πολιτικός και υπουργός να είναι μέτοχος σε μια εταιρεία και στη συνέχεια, όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και του σκανδάλου, κατέφυγε σε μια σειρά από πράξεις, που εκθέτουν ακόμα περισσότερο τον ίδιο, το κόμμα του αλλά και τον κ. Τσίπρα, λόγω της ειδικής μεταξύ τους σχέσης.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσίασε, είναι για γέλια και για κλάματα, ενώ μόνο για κλάματα είναι η στάση των καθεστωτικών ΜΜΕ που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και δημόσια τηλεόραση, η οποία σέρνεται πολύ κοντά στη λάσπη και στο βούρκο το τελευταίο διάστημα, και όλα αυτά με τα χρήματα του συνόλου των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ενώ το σκάνδαλο είναι εκεί και κράζει και κραυγάζει, τα καθεστωτικά μέσα όχι μόνο κάνουν ότι δεν το βλέπουν, αλλά ένια εξ αυτών με περισσό θράσος αντεπιτίθενται και το παρουσιάζουν ως ανύπαρκτο ή μάλλον ως σκάνδαλο της ΝΔ, που το ανέδειξε!!!
Η κατάσταση αυτή είναι θλιβερή και αποτελεί πολύ χειρότερη επανάληψη της διαπλοκής, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, γιατί ενώ μέχρι τώρα είχαμε να κάνουμε με επιχειρηματικούς ομίλους που ήλεγχαν ΜΜΕ, τώρα έχουμε να κάνουμε με κόμμα και κυβέρνηση που ελέγχει ΜΜΕ και την κρατική ΕΡΤ!!! 
Από την άλλη πλευρά, πέραν της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ της αριστερής διαπλοκής, ασφαλώς ο κ. Φλαμουράρης έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με τρόπους που εμπλέκουν στα όρια της νομιμότητας στελέχη του κρατικού μηχανισμού και στρογγυλές σφραγίδες του κράτους, ούτε με τρόπους που προσβάλουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και πλήττουν τη δημοκρατία.
Το σοβαρότερο, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και να συμπεριφέρεται σαν  να μη συμβαίνει τίποτα και την ίδια στιγμή να κατηγορεί τους άλλους για διαφθορά!
Όσο για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, η στάση τους στην υπόθεση Φλαμπουράρη θα τους κυνηγά και θα αποτελεί ανεξίτηλο στίγμα αντιδημοκρατικής και προσβλητικής συμπεριφοράς απέναντι στους Έλληνες πολίτες.
Αιδώς Αργείοι…


Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

8 σχόλια:

  1. Επιτέλους, πότε θα αντιληφθούν οι "κομπανιέρος" ότι για να τοποθετηθείς και να υπηρετήσεις στο ΓΕΣ πρέπει να έχεις τεραστίων διαστάσεων μέσον.

    Το "λεβεντόπαιδο" ....., όχι μόνον "δόντι" διέθεται αλλά μάλλον "χαυλιόδοντα" και αυτό σε ολόκληρη την σύντομη ζωή του.

    Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, μόνον ένας δυστυχισμένος άρρωστος η κανένας ρεμπεσκές του κερατά δεν τελειώνει σε πέντε (αριθ. 5) χρόνια, διότι το σύστημά του είναι τέτοιο, που αν είσαι λίγο επιμελής και διαθέτεις έστω λίγο τσαγανό και θέλεις, θα το πάρεις το Δίπλωμα, .... αν όχι σε πέντε χρόνια αλλά σε 6 ή 7 σίγουρα....!

    Όταν μάλιστα έχεις τέτοια συνεχή υποστήριξη σαν αυτή που είχε πάντα ο νεαρός Τσίπρας!

    Οπότε, για τι πράγμα μιλάμε!

    Ο Τσίπρας, όπως όλοι οι άλλοι νέοι της ιδιαίτερης κάστας του, διαφέρει από το ..... "πόπολο" στο οποίο ανήκουμε εμείς όλοι οι άλλοι Έλληνες.

    Είναι λοιπόν πολύ φυσικό, τα παιδιά του να πάνε στο πλέον αριστοκρατικό και ακριβό σχολείο και όχι εκεί που πηγαίνει ή πήγε .......... η "πλέμπα" σαν εμάς όλους!


    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Σάββα έχεις ακούσει που λένε.. ντούρου ντούρου στην πλατεία Κουμουνδούρου;;;

    Φαντάσου να είχε γίνει κάτι ανάλογο επί εποχής Κ.Κ. του 2ου....

    αλλά εδώ υπογράψανε τόσα και τόσα και δεν έγινε ούτε μια πορεία - διαμαρτυρία, όχι σαν τα παλιά χρόνια που καιγόταν η Αθήνα και η χώρα όλη, τι να πει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς χτες έγινε κάτι πολύ σημαντικό που επισκιάζει την γελοιοποίηση της ψευτοδημοκρατίας μας, δηλαδή την παρωδία που λέγεται χιλιοστή "πιφοφορια" σε 5 χρονια! Χτες αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα μπάσκετ ένας τεράστιος αθλητής αλλα και ένας τεράστιος άνθρωπος όπως φαίνεται από τα λόγια του! Θα μου πεις μα για μπάσκετ θα μιλάμε? Εγώ στέκομαι στο εξής, ένας από τους 5 καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες εν ενέργεια δήλωνε με δάκρυα στα ματια ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα και περιέγραφε ποσο περήφανος ήταν που έπαιζε για τη χωρα του φορώντας το εθνόσημο στο στήθος και ζήτησε πω τους νεότερους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των παλαιοτερων και να συνεχίσουν να αγαπάνε την εθνική ομάδα και να παίζουν για αυτήν, παρα το ότι για την εθνική ομάδα ο "αθλιτητς" δεν πληρώνεται! Εγώ ήθελα να ξέρω έχει δακρύσει ποτε κάποιος, ένας μόνον, από τα τομάρια που μας κυβερνάνε, που πληρώνονται άντρα για να βρίσκουν τρόπους να κλέβουν χρήματα με όλους τους τρόπους από τα κρατικά ταμεία, για την Ελλάδα, έχει δακρύσει μπροστά στην ελληνική σημαία?

    Αποχη από τις εκλογές χτες, συνολική και οργανωμένη με παράδοση ταυτοτήτων στα αστυνομικά τμήματα, αποχη τώρα, κάλιο αργά παρα ποτε! Ελπίζω επίσης να καταλάβατε τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή! Για όσους ampfisbhteite αυτά που γράφω, πρόκειται για το δεκανίκι του Σύρριζα, για μαγαζάκι τύπου ΚΚΕ, που είναι το δεκανίκι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αντάλλαξαν την ελευθερια τους με την "αναλαηψη" της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας Φυσα, γιατί μάλλον τραβούσαν πιο πολλούς ψήφους από τον Σύρριζα παρα από τους άλλος κάφρους οποτε αντάλλαξαν ένα ποσοστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη, με την απελευθέρωση από τις φυλακες, τελικά οι φυλακες οι ιδεολογικές έπεσαν κάπως βαριές στους και καλά αγωνιστές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 16000 ευρώ δίδακτρα ! Μα φυσικά ! Όπως κάθε σωστός αμερικανός πατέρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.arcadiaportal.gr/news/dioxame-holigoyntiani-paragogi-gia-logoys-forologikoys

    Allh mia epityxia ths aperxomenhs kybernhshs.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντα πουλημενος ηταν ο κωλοτουμπας ; ή μονο τωρα τελευταια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς την ελληνική νεολαία: Με πολιτικούς και ομάδα τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις πολιτικούς και χώρες επιπέδου Champions League.

    Φανταστείτε μια ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου της τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας να έπαιζε κάποιο αγώνα με την Barcelona και ο προπονητής της να σκεφτόταν ποιους παίκτες να επιλέξει για την ενδεκάδα και με τι σύστημα να παίξει. Όποιους παίκτες και να επέλεγε και ότι σύστημα να έπαιζε τις μόνες φορές που θα ακουμπούσε η ομάδα του την μπάλα θα ήταν για να κάνει σέντρα μετά από κάθε γκολ που θα έτρωγε.

    Ασχολείται ο ελληνικός λαός για το ποιο θα βγει πρώτο ή δεύτερο κόμμα, αν θα μπουν οι ΑΝ.ΕΛ. στη βουλή, ποια θα είναι τα κόμματα της επόμενης συγκυβέρνησης, αν θα είναι πρωθυπουργός ο Βαγγέλης ή ο Αλέξης κ.λπ..

    Αυτό όμως που πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτεί ο ελληνικός λαός, είναι ποιος είναι ο αντίπαλος. Δεν έχουμε να παίξουμε με το Άνω Παρτάλι ή την Κάτω Κωλοπετεινίτσα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε χώρες οικονομικά και στρατιωτικά ισχυρές με τρομερή οργάνωση και που παίζουν “με κλειστά χαρτιά”. Στα κρυφά συνεδριάζουν οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες στον κόσμο και η λέσχη Μπίλντερμπεργ. Ακόμα και το πολυσέλιδο σχέδιο της Κομισιόν για πιθανό Grexit βρίσκεται σε χρηματοκιβώτιο σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι’ αυτό και οι πολιτικοί μας έπαθαν πανωλεθρία στην Ευρώπη και όχι μόνο και ήρθαν πίσω "χωρίς σώβρακα".

    Και σήμερα μετά την πανωλεθρία που έπαθαν, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο! Για το ποιος θα είναι ο “τοπικός χωροφύλακας”. Για το ποιος θα απολαμβάνει τα οφέλη της πολιτικής εξουσίας. Δηλαδή αγώνας για το “πάπλωμα”. Γι’ αυτό και εφόσον δεν υπάρχει το σχέδιο και οι ικανότητες, αυτό που επικρατεί κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε είναι το πέταγμα της λάσπης ανάμεσα στους πολιτικούς αντιπάλους με τον ανεμιστήρα.

    Με πολιτικούς επιπέδου τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Χρειαζόμαστε καλύτερους παίκτες και αυτούς τους δημιουργείς μέσα από τις “πολιτικές ακαδημίες”.

    Έχω κατ’ επανάληψη γράψει ότι τους μόνους που φοβούνται οι ξένοι είναι οι αγνοί Έλληνες πατριώτες. Γι’ αυτό και φροντίζουν με διάφορα ψευτοπατριωτικά κόμματα να τους ελέγχουν. Και άλλα κόμματα είχαν έτοιμα να δημιουργήσουν μήπως και τους φύγουν τα πρόβατα από το μαντρί. Υπάρχει όμως ένα αληθινό πατριωτικό κόμμα. Αυτό είναι η Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” και αυτό τους ενοχλεί. Δεν θέλουν να μπει στην Βουλή γι’ αυτό και κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν. Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” σε ποδοσφαιρικούς όρους είναι η ακαδημία των νέων Ελλήνων πολιτικών που θα ελευθερώσουν την πατρίδα μας.

    Οι ελληνική νεολαία, οφείλει να ενταχθεί στην Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”, να πάρει την μπάλα από τα πόδια των άσχετων και των δειλών και να ετοιμάσει μια πολιτική ομάδα επιπέδου Champions League. Μόνο έτσι θα σωθεί η πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε μιά χαρά τα πάει ο Τσίπρας...και σε 3 μέρες θα μας χορέψει στο ταψί ακόμη καλύτερα..
    Σκέψου ότι
    1. είναι τελείως ΑΝΙΚΑΝΟΣ
    2. είναι η επιτομή της ΨΕΥΤΙΑΣ
    3. περιστοιχίζεται από τυχάρπαστους τυχοδιώκτες με κυμαινόμενο δείκτη βλακείας, ψευτοκουλτούρας, επικινδυνότητας και ανηθικότητας.
    3. μετέτρεψε σε μία νύχτα το ΟΧΙ σε ΝΑΙ
    ...ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΩΤΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ, εκτός και το κάνουν επίτηδες για να καθαρίσουν μια και καλή το..αμερικανάκι.
    ΕΙΔΟΜΕΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.