28/7/16

27.07.2016, Οι Κούρδοι του YPG κατάλαβαν το κτιριακό συγκρότημα νεολαίας στο Χαλέπι, συμπληρώνοντας τη περικύκλωση των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι

Χιλιάδες φυλλάδια πέταξε ο στρατός στις παγιδευμένες περιοχές στο Α Χαλέπι: παραδοθείτε δεν έχετε καιρό…

Μάχη του Χαλεπίου, 27 Ιουλίου 2016

  
Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι – Αποκλεισμένη η πόληFILE PHOTO. A Syrian child stands next to damaged vehicles and buildings in Syria. EPA, Mohammed BadraFILE PHOTO. A Syrian child stands next to damaged vehicles and buildings in Syria. EPA, Mohammed Badra

Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εναντίον μιας συνοικίας της πόλης του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων τα οποία επλήγησαν, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αποκόπηκαν όλες οι οδοί ανεφοδιασμού που οδηγούν στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού—δηλαδή τις συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί—μία ημέρα αφότου κάλεσε τις ένοπλες οργανώσεις να παραδώσουν τα όπλα τους κι έστειλε μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων των περιοχών αυτών προτρέποντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Άλλοτε η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, το Χαλέπι έχει διχαστεί στις συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες και αυτές που ελέγχει το καθεστώς τα πέντε χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Η ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της πόλης θα αποτελούσε σημαντική νίκη για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μια προέλαση των δυνάμεων του καθεστώτος γύρω από τη μόνη εναπομείνασα οδό ανεφοδιασμού του ανατολικού τομέα νωρίτερα αυτόν τον μήνα τους επέτρεψε να τον σφυροκοπούν από μικρή απόσταση, γεγονός που σημαίνει πως ο δρόμος του Καστέλο, στο μέτωπο, είναι πολύ επικίνδυνος πλέον για να χρησιμοποιείται και άρα 250.000 άνθρωποι σε περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες είναι υπό ολοσχερή πολιορκία.

Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού βρίσκονται ουσιαστικά υπό πλήρη πολιορκία από την 11η Ιουλίου. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να μεταφερθεί κάτι μέσα στο Χαλέπι σήμερα», επισήμανε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Οι μάχες συνεχίζονται σε μεγάλο μέρος της Συρίας, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες να τερματιστεί ο πόλεμος δεν τελεσφορούν μέχρι σήμερα. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι ελπίζει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να ξαναρχίσουν μέσα στον Αύγουστο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Βηρυτός, Λίβανος
http://mignatiou.com/2016/07/siria-toulachiston-16-nekri-apo-vomvardismous-sto-chalepi-apoklismeni-i-poli/ 

Χιλιάδες φυλλάδια πέταξε ο στρατός στις παγιδευμένες περιοχές στο Α Χαλέπι: παραδοθείτε δεν έχετε καιρό…

13631503_1253467387998828_3017629069511407931_n 
Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριξαν χιλιάδες φυλλάδια στις παγιδευμένες ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου που ελέγχουν οι τρομοκράτες.Ζητούν από τους πολίτες να συνεργαστούν με το στρατό για να εγκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στις περιοχές τους και προσκαλεί τους ενόπλους να καταθέσουν τα όπλα επωφελούμενοι από το λίγο χρόνο που τους απομένιε για διακανονισμό….Το κείμενο αναφέρει  :
Νίκη στο Χαλέπι
Σε όλους αυτούς που πήραν τα όπλα κατά του κράτους.
Πρέπει τώρα να σκεφθείς το ενδεχόμενο να καταθέσεις τα όπλ…. Πολλοί από τους ηγέτες σας έχουν καταφύγει στην Τουρκία με τα χρήματά τους.
Μην πετάς τον εαυτό σου στην καταστροφή.
Η απόφαση είναι δική σας .. έχετε λίγο χρόνο
Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Η δεύτερη έκδοση του κειμένου:
Χαλέπι νίκη
Αγαπητοί κάτοικοι του Χαλεπίου
οι γιοι σου και αδέλφια σου του Συριακού Αραβικού στρατού θυσιάζονται για τους τακφιριστές της τρομοκρατίας.
Συνεργαστείτε με το στρατό και να παρέχετε πληροφορίες για τους ένοπλους ώστε να συμβάλετε στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή σας.
Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων
(από τη σελίδα του πολεμικού ανταποκριτή στο Χαλέπι Σάντυ.)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.