29/7/16

Ποιοι πραγματικά συμμετείχαν στο πραξικόπημα της Τουρκίας; Ένα αποκαλυπτικό άρθρο

  • Διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ οδηγούν στην… κρεμάλα ένα ομοίωμα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Ο φιλοερντογανικός Σουλεϊμάν Όζισικ (τουρκικά: Süleyman Özişik), κεντρικός αρθρογράφος στην ιστοσελίδα internethaber.com, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το πραξικόπημα στην Τουρκία. Μετάφραση από τα τουρκικά: Σάββας Καλεντερίδης. 
Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα, και υποψίες, σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος. Αναφέρθηκα στο θέμα αυτό στο κανάλι Habertürk την προηγούμενη εβδομάδα. Νομίζω ότι είναι καλό να αναφερθώ ξανά στο θέμα με ένα άρθρο.
Ερώτημα 1
Έχει γραφτεί ότι ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν ανέφερε πρώτη φορά  τηλεφωνικά στις 16:00 στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ την πληροφορία για την απόπειρα πραξικοπήματος, και κατόπιν πήγε ο ίδιος στο Γενικό Επιτελείο και ανέφερε προσωπικά την κατάσταση.
Η ΜΙΤ και το Γενικό Επιτελείο δεν διέψευσαν αυτό τον ισχυρισμό παρόλο που πέρασαν αρκετές μέρες. Επιβεβαιώθηκε, δε, ότι μετά από αυτή τη συνάντηση οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες έκαναν έφοδο στο Γενικό Επιτελείο και κράτησαν όμηρο τον Χουλουσί Ακάρ.
Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το εξής: Όπως είναι γνωστό, σε όλους τους δρόμους που καταλήγουν στο ΓΕΕΘΑ έχει κάμερες κλειστού κυκλώματος. Επίσης στην γενική πύλη της εισόδου του Επιτελείου, καθώς και εντός του κτηρίου, υπάρχουν κάμερες που καλύπτουν όλους τους χώρους.

Βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος τη βραδιά του πραξικοπήματος
Γιατί δεν υπάρχει έστω και μια εικόνα από όσα έγιναν μέσα στο Γενικό Επιτελείο τη στιγμή που μας δείχνουν πλάνα με τα όσα διαδραματίστηκαν σε διάφορα της Τουρκίας; Επιπλέον, στις επίσημες καταθέσεις που έδωσαν οι στρατιωτικοί που κρατήθηκαν όμηροι δεν υπάρχει αναφορά ότι οι πραξικοπηματίες χάλασαν ή μαύρισαν τις κάμερες, ούτε ότι προσπάθησαν να διαγράψουν τα πλάνα.
Η κοινή γνώμη θέλει να δει την επίσκεψη του Χακάν Φιντάν στο ΓΕΕΘΑ και τις στιγμές της εφόδου των πραξικοπηματιών τρομοκρατών.
Επίσης επιβεβαίωσα ότι τόσο στον όροφο όπου βρισκόταν ο Χουλουσί Ακάρ, όσο και εντός του κτηρίου, υπήρχαν κάμερες και πως οι πραξικοπηματίες δεν τις άγγιξαν.
Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχουν πλάνα που δείχνουν πώς μπήκαν οι πραξικοπηματίες στον όροφο που βρισκόταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και πώς τον απήγαγαν μέσα από το κτήριο; Γιατί δεν μπορούμε να δούμε εκείνα τα πλάνα;

Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ταγίπ Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ (φωτ.: EPA)
Ερώτημα 2
Ο διοικητής της ΜΙΤ αρχικά δίνει τηλεφωνικά την πληροφορία για το πραξικόπημα στον Χουλουσί Ακάρ, και στη συνέχεια πάει αυτοπροσώπως στο Γενικό Επιτελείο για να του το πει πρόσωπο με πρόσωπο. Εκεί, έχει ιδιαίτερη συμβολή στη λήψη διαφόρων μέτρων που θα απέτρεπαν το πραξικόπημα. Στη συνέχεια ο Χακάν Φιντάν φεύγει από το κτήριο.
Αφού η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή, γιατί δεν ενημερώνουν τον πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Γιατί δε λένε στις μονάδες Αστυνομίας ότι πρέπει να λάβουν κι αυτές μέτρα;
Ερώτημα  3
Ο Χακάν Φιντάν εκείνο το βράδυ τηλεφωνεί στον διευθυντή της προσωπικής φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν, στη Μαρμαρίδα, και τον ρωτάει: «Έχετε όπλα για να αντιμετωπίσετε μια επίθεση που μπορεί να προέλθει από τον αέρα;». Στην ουσία, δηλαδή, τους ρωτά αν έχουν αντιαεροπορικά όπλα.
Ο επικεφαλής της ΜΙΤ λαμβάνει αρνητική απάντηση και κλείνει το τηλέφωνο, χωρίς να πει τίποτα για το πραξικόπημα, το οποίο στην ουσία είχε αρχίσει.

Πλάνα από την είσοδο του ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα
Αφού έγινε αυτή η συνομιλία, απογειώνονται τα ελικόπτερα με τους κομάντος που πήγαν να εκτελέσουν τον Πρόσεδρο της Δημοκρατίας. Απογειώνονται και κατευθύνονται προς τη Μαρμαρίδα, με το σύνθημα: «Είπαν ότι θα έρθουν στη φωλιά μας να μας πιάσουν, όμως πηγαίνουμε εμείς στη φωλιά τους να τους πιάσουμε».
Ερώτημα... Πόσος χρόνος μεσολάβησε από την τηλεφωνική συνομιλία του Χακάν Φιντάν με τον διευθυντή της προσωπικής φρουράς του Ερντογάν μέχρι την απογείωση των ελικοπτέρων με τους πραξικοπηματίες που πήγαν να τον εκτελέσουν;
Όσοι αναρωτιούνται γιατί το ρωτάω αυτό θέλω να ξέρουν ότι δεν κατηγορώ για προδοσία τον Χακάν Φιντάν. Απεναντίας, εκφράζω την υποψία ότι υπάρχει μια συμμορία και εντός της ΜΙΤ. Το προηγούμενο βράδυ στο Habertürk ανακοίνωσα την απόδειξη για την υποψία αυτή, ας το επαναλάβω κι εδώ.
Στα τέλη του 2015 στέλεχος της ΜΙΤ εκμυστηρεύεται σε έναν πολύ στενό παιδικό του φίλο, με τον οποίο μοιράζεται όλα του τα μυστικά, κάποια πράγματα.
Στην ουσία του είπε όλα όσα είδαμε να διαδραματίζονται αυτές τις μέρες. «Στα μέσα του 2016 θα γίνει ένα πραξικόπημα. Αν πετύχει το πραξικόπημα ο Ερντογάν θα δολοφονηθεί. Αν όμως δεν πετύχει τότε μια ομάδα εκτελεστών της ΜΙΤ, στην οποία ανήκω και εγώ, θα οργανώσει μια απόπειρα δολοφονίας και θα εξοντώσει τον Ερντογάν», ανέφερε.
Αυτό το στέλεχος της ΜΙΤ σε κάθε συζήτηση λέει ότι είναι οπαδός του Ατατούρκ και κεμαλιστής, και τονίζει ότι μισεί τον Ερντογάν και πως του αξίζει ο θάνατος. Γιατί δεν έχουν αντιληφθεί και δεν έχουν αποκαλύψει μέχρι τώρα τη συμμορία αυτή που βρίσκεται εντός της ΜΙΤ;

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν στρατιωτικούς (φωτ.: EPA)
Να ανοίξω μια παρένθεση. Την ταυτότητα αυτού του μέλους της ΜΙΤ, σε ποια συνοικία της Άγκυρας μένει και το άτομο στο οποίο έδωσε αυτές τις πληροφορίες τις είπα στη φρουρά προστασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, και σε έμπιστα στελέχη της ΜΙΤ που επικοινώνησαν μαζί μου μετά την εκπομπή. Επίσης θα καταθέσω στην εισαγγελία που δέχτηκε ως καταγγελία αυτές τις δηλώσεις μου.
Ας κλείσουμε την παρένθεση και ας περάσουμε σε άλλα ερωτήματα.
Ερώτημα 4
Όλοι οι πραξικοπηματίες στρατηγοί που συνελήφθησαν δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα προδοσίας των υπασπιστών ή των διευθυντών των γραφείων τους. Το λέω ξεκάθαρα ότι αυτό δεν το βρίσκω πιστευτό.
Το τονίζω, και το υπογραμμίζω, ότι κατά την άποψή μου «κάποιοι στρατηγοί» όταν είδαν ότι απέτυχε το πραξικόπημα είπαν στους υπασπιστές τους και στους διευθυντές των γραφείων τους: «Αναλάβετε εσείς τις ευθύνες και δεχτείτε τις κατηγορίες και θα σας απελευθερώσουμε στο επόμενο πραξικόπημα». 
Και δεν είμαι ο μόνος που το υποψιάζεται, αυτό το ερώτημα τριβελίζει το μυαλό όλων.

Σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης, τα ονόματα όσων σκοτώθηκαν το βράδυ του πραξικοπήματος (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
Ερώτημα  5
Όσο και αν ονομάζεται στρατιωτικό πραξικόπημα, σε αυτό που συνέβη είναι σίγουρο ότι έχουν αναμιχθεί και κάποια ηγετικά στελέχη της αστυνομίας. Με άλλα λόγια, μέσα στην Αστυνομία υπάρχουν αρκετοί εγκληματίες ανώτεροι αξιωματούχοι.
Και μετά από αυτό αναρωτιέται κανείς πόσο ασφαλές είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες αστυνομικοί πριν γίνει εκκαθάριση αυτών των (εγκληματιών) ανώτερων αξιωματούχων της Αστυνομίας. Όταν σε έναν τέτοιο οργανισμό δεν γίνεται κάθαρση σε κεντρικό επίπεδο δεν ωφελούν σε τίποτα οι απομακρύνσεις απλών αστυνομικών.
Δυστυχώς κάποιοι αστυνομικοί που γνωρίζω προσωπικά, και δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την πίστη τους στην πατρίδα, τη σημαία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την κατηγορία ότι είναι στην παράλληλη οργάνωση. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού το «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».
Δηλαδή ρωτάω το εξής: πώς είμαστε σίγουροι ότι οι εγκληματίες ανώτατοι αξιωματούχοι της Αστυνομίας δεν απομάκρυναν από την υπηρεσία τους αστυνομικούς που δεν είναι αρεστοί σ’ αυτούς;

(φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
Ερώτημα 6
Γίνεται σοβαρή εκκαθάριση και στο δικαστικό σώμα, στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), στον Άρειο Πάγο, στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Άτομα που βρίσκονται εκεί, και εικάζεται ότι ανήκουν στην παράλληλη δομή (του Γκιουλέν), απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους.
Γιατί όμως δεν αγγίζουν τους «γραμματείς» που υπηρετούν εκεί; Είμαι τόσο σίγουρος, όσο και ότι το όνομά μου είναι Σουλεϊμάν, ότι το 60-70% των γραμματέων που υπηρετούν στους θεσμούς αυτούς είναι στην παράλληλη δομή.
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε κάποιοι συλληφθέντες που ανήκουν στην παράλληλη δομή, ή είναι οι ίδιοι πραξικοπηματίες, λένε στους δικαστές που τους ανακρίνουν: «Βγάλτε τον γραμματέα έξω και θα σας τα εξηγήσω όλα. Όσο είναι εδώ ο γραμματέας, όλα όσα θα σας πω σε δέκα λεπτά θα μεταφερθούν στην Πενσυλβάνια (Γκιουλέν)».
Λέγεται ότι οι γραμματείς αυτοί προειδοποιούν εντός μερικών λεπτών τα άτομα που πρόκειται να συλληφθούν για τις «αποφάσεις σύλληψης».
Μάλιστα, το άτομο που είναι γνωστό με το όνομα Φουάτ Αβνί βάσει των πληροφοριών που πήρε από αυτούς έγραψε μια μέρα πριν για την απόφαση σύλληψής του. «Όσο δεν αγγίζουμε τους γραμματείς δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε πλήγμα στης παράλληλη δομή εντός της δικαιοσύνης», ισχυρίζονται δεκάδες δικαστές. Γιατί λοιπόν δεν αξιοποιείται αυτή η συμβουλή;

Μέλη των τουρκικών SWAT στην πλατεία Ταξίμ (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Τα ερωτήματα και οι υποψίες για την ώρα είναι αυτά. Ελπίζω να δοθούν απαντήσεις για να εξαλειφθούν τα ερωτηματικά που υπάρχουν στην κοινή γνώμη.
Προτού κλείσω το κείμενο να μεταβιβάσω μια πολύ σημαντική καταγγελία που έρχεται από τους υπαλλήλους των φυλακών. Αυτοί λοιπόν ανησυχούν ότι οι πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν θα αρχίσουν σύντομα να αυτοκτονούν ομαδικά.
Μη βλέπετε που λένε αυτοκτονία... Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι μια μεγάλη μερίδα δεσμοφυλάκων και μελών ασφαλείας των φυλακών ανήκουν στην εγκληματική οργάνωση (του Γκιουλέν).
Ανησυχούν, λοιπόν, οι αρμόδιοι ότι κάποιοι δεσμοφύλακες θα αρχίσουν να εκτελούν τους πραξικοπηματίες που είναι έτοιμοι να πουν όλα όσα ξέρουν για τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Αν προσέξατε ήρθε κιόλας η πρώτη είδηση αυτοκτονίας. Αν δεν αναληφθεί δράση προτού αυξηθεί ο αριθμός των αυτοχείρων, και προτού είναι αργά, υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα στόματα των πραξικοπηματιών για πάντα.
Εγώ σας προειδοποίησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.