31/7/16

Τι ακριβώς έγινε στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ χθες βράδυ - Η επίσκεψη του Αμερικανού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία

Μεταδόθηκε από διεθνή αλλά και από τουρκικά ΜΜΕ ότι χθες το βράδυ παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα γύρω από την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ.
Όντως υπήρχε κινητικότητα, όμως αυτή δεν έχει σχέση με προετοιμασία κάποιου πραξικοπήματος.
Άλλωστε, η βάση του Ιντζιρλίκ δεν συμμετείχε ενεργά στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Το έχουμε αναφέρει και πάλι σε άλλο άρθρο μας.
Όταν τα F-16 των πραξικοπηματιών που ήταν στον αέρα, το βράδυ του πραξικοπήματος αντιμετώπισαν πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα, επειδή αφ' ενός από ένα σημείο και μετά οι γεμιστές στην αεροπορική βάση του Ακιντζί, το κέντρο των πραξικοπηματιών, την κοπάνησαν στην κυριολεξία και αφ' ετέρου 2 F-4 που απογειώθηκαν από το Εσκί Σεχίρ, έριξαν οκτώ βόμβες στον διάδρομο προσγείωσης, καθιστώντας τον ακατάλληλο για απο-προσγειώσεις, τότε ο εκ των αρχηγών των πραξικοπηματιών, πτέραρχος Όζτουρκ, έδωσε εντολή στον Τούρκο διοικητή της βάσης και στον αντισμήναρχο γαμπρό του, που υπηρετούσε στο Ιντζιρλίκ, να απογειωθούν τα δυο αεροσκάφη ανεφοδιασμού στον αέρα, για να ανεφοδιάζουν τα F-16 των πραξικοπηματιών.
Αυτή ήταν όληκι όλη η εμπλοκή του Ινζιρλίκ και έγινε εξ ανάγκης.
Γιατί η Τουρκία έκοψε το ρεύμα για εβδομάδα σε ολόκληρη τη βάση και χθες έκανε αυτόν τον αποκλεισμό;
Μα για να εκβιάσει τις ΗΠΑ, να αλλάξουν πολιτική στο Κουρδικό και να πάψουν να στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας, το PYD και το YPG.
Άλλωστε, αυτό το έργο θα βλέπουμε το επόμενο διάστημα και με το ταξίδι Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη και με άλλου είδους εκβιασμούς...
Να μην ξεχνάμε ότι σήμερα, 31 Ιουλίου βρίσκεται στην Άγκυρα ο Αμερικανός ΓΕΕΘΑ, Joseph Dunford, ο οποίος μετά τις επαφές στην τουρκική πρωτεύουσα, πρόκειται να μεταβεί στο Ιντζιρλίκ, για να συνομιλήσει με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που υπηρετούν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.