27/7/16

Μαθήματα διπλωματίας από τους μοτοσικλετιστές προς γραβατομένους αγύρτες

Ότι δεν καταφέρνουν οι καλοπληρωμένοι διπλωμάτες και πολιτικοί καριέρας σε δεκαετίες μπορούν να το πράξουν κάποιοι «ανώνυμοι» μοτοσικλετιστές με σκισμένα παντελόνια μέσα σε 11 ημέρες.
Του Τάσου Χριστοδούλου
Αλήθεια, πόσοι Ευρωπαίοι πολίτες σήμερα γνωρίζουν για την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο; Πόσοι γνωρίζουν για την παράνομη εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή του νησιού επί 42 χρόνια από τον βάρβαρο τουρκικό «Αττίλα»; 
Δυστυχώς αντικαταστήσαμε την φράση «δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι», με το «ξεχνώ και συμβιβάζομαι», μετονομάσαμε εντέχνως την «απελευθέρωση» σε«επανένωση». Αναβαθμίσαμε στο διηνεκές τον κατοχικό ηγέτη και το παράνομο καθεστώς σε ισότιμο συγκυρίαρχο εταίρο. Απενοχοποιήσαμε την Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βωμό του «ρεαλιστικού» πατριωτισμού.
Όμως, να, που κάποιοι «τρελοί», πάντα λίγοι, έδειχναν τον άλλο δρόμο στην ιστορία. Τον δρόμο που δεν συμβιβάζεται, δεν αντικαθιστά, δεν μετονομάζει, δεν απενοχοποιεί.
Ξεμπροστιάζει την γυμνή αλήθεια και φωνάζει για πραγματική δικαίωση.
Ναι, οι μοτοσικλετιστές κρατώντας άσβεστη την μνήμη των ηρώων μας Ισαάκ και Σολωμού, φώτισαν την Ευρώπη για το άδικο που συντελείται στην πατρίδα μας 42 χρόνια τώρα.
Την Κύπρο που την βίασαν, την δολοφόνησαν και την εκτόπισαν. Παραδίδοντας έτσι μαθήματα διπλωματίας στους γραβατομένους αγύρτες.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΝΛΙΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.