31/7/16

Οι συριακές δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ έχουν καταλάβει το 40% της πόλης Μανμπίτζ

Ιεράπολη, 31.07.2016
Οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζονται από τις ΗΠΑ έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το 40% της Μανμπίτζ, την οποία είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο σε κρίσιμα σημεία εντός της πόλης αυτής που θεωρείται στρατηγικής σημασίας αφού βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την τουρκία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καταγράφει τις εξελίξεις στα μέτωπα την τελευταία πενταετία, ανέφερε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υποστηριζόμενες από αεροπορικούς βομβαρδισμούς, κατέλαβαν μεγάλο μέρος του ανατολικού τμήματος της πολιορκημένης πόλης. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν επιτύχει μικρή πρόοδο, ιδίως στον δυτικό τομέα.

Οι συριακές δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ έχουν καταλάβει το 40% της πόλης Μανμπίτζ
Στη συμμαχία που στηρίζεται από τις ΗΠΑ μετέχουν οι Κούρδοι αντάρτες και οι Άραβες σύμμαχοί τους που εντάχθηκαν σε αυτήν πέρσι. Πριν από περίπου δύο μήνες οι αντάρτες, με τη βοήθεια των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, εξαπέλυσαν επίθεση για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από τα τελευταία εδάφη που κρατούν στα τουρκοσυριακά σύνορα.

 http://newpost.gr/kosmos/550860/oi-syriakes-dynameis-poy-sthrizontai-apo-tis-hpa-exoyn-katalabei-to-40-ths-polhs-manmpitz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.