28/7/16

Γνωρίζουν ότι πωλούν αρχαία από την αποθήκη του Τμ. Αρχαιοτήτων καταγγέλλει ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Του Ονούφριου Σωκράτους.
Για κύκλωμα που καπηλεύεται αρχαιότητες, με τη συμμετοχή εργαζόμενων στο Τμήμα Αρχαιοτήτων κάνει λόγο ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, επικαλούμενος καταγγελίες που έφτασαν κοντά του, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι η δράση των παράνομων, είναι εις γνώσιν της διεύθυνσης του Τμήματος.
Ο κύριος Φαίδωνος επικαλείται ενημέρωση που είχε, με βάση την οποία εργαζόμενοι στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με ομάδα τυμβωρύχων, δρουν σε δύο επίπεδα.

Ορισμένοι αφαιρούν αρχαιότητες από την αποθήκη του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπου φυλάσσονται οι θησαυροί, χωρίς να λειτουργεί σωστό αρχείο, λόγω απουσίας συστήματος μηχανογράφησης, ενώ άλλοι, κατά τον δήμαρχο Πάφου, αντικαθιστούν αντικείμενα αξίας, με άλλα δεύτερης κατηγορίας.
«Δεν βρίσκουν μόνο αυτοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων, υπάρχουν και οι τυμβωρύχοι με μηχανήματα τα οποία εντοπίζουν κενά εδάφους και μέταλλα, τα οποία επιδίδονται σε εντοπισμό αρχαιοτήτων και εμπορία τις νυκτερινές ώρες».
Μιλώντας στους 101,1 και την εκπομπή «Καινούργια Μέρα», ο Φαίδωνας Φαίδωνος, κατήγγειλε ότι στο υπόγειο του Τμήματος Αρχαιοτήτων στοιβάζονται κατά χιλιάδες τα ανευρεθέντα από τις ανά καιρού ανασκαφές, αφημένα στο έλεος της φθοράς, της υγρασίας και της σκόνης.
«Ούτε καν ηλεκτρονική σάρωση των αρχαιοτήτων δεν υπάρχει, ούτε αρχειοθέτηση είναι μέσα στα κασόνια τα υπόγεια παρατημένα.Ας πάνε να κάνουν έλεγχο να δούμε αν υπάρχουν τα αρχαία, που βρέθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες  το αμφιβάλω», συνέχισε ο κύριος Φαίδωνος, υποστηρίζοντας ότι η διεύθυνση γνωρίζει πολύ καλά τα όσα διαδραματίζονται, εντούτοις δεν προχώρησαν σε καταγγελίες για να μην κατηγορηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.