28/7/16

Σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, ορκιστήκαμε η Τάξη 1981 και πήραμε τα ξίφη από τον τότε ΠτΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή

35 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που ανοίξαμε τα φτερά μας, νεαροί Ανθυπολοχαγοί για να δοξάσουμε κι εμείς, όπως πολλοί προγενέστεροι από εμάς, την ένδοξη γαλανόλευκη και το Έθνος. Το αν τα καταφέραμε ή όχι, το ξέρει καλύτερα ο Ύψιστος, αυτοί που διοικήσαμε κατά τη διαδρομή μας και οι οικογένειές μας που υπέστησαν τα πάντα υπομονετικά κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας μέχρι την αποστρατεία, όσο και να διήρκεσε αυτή. Οι προϊστάμενοί μας και τα συμβούλια που μας έκριναν, έβλεπαν μόνον ένα μέρος αυτής της διαδρομής, το οποίο καλώς ή κακώς δεν αντιπροσωπεύει πάντοτε την όλη εικόνα. Ο καθένας μας βέβαια, αν έχει σώας τας φρένας και φυσιολογικά επίπεδα εγωισμού, γνωρίζει πολύ καλά τα πεπραγμένα του.
Αυτό που μένει σήμερα είναι η πολύ καλή σχέση που έχουμε μεταξύ μας (εξαιρέσεις πάντοτε υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστες και αμελητέες) και η αγάπη που νοιώθει ο ένας για τον άλλο.
Δυστυχώς από τους 256 (μαζί με τους 10 αδελφούς μας από την Μεγαλόνησο) που "υψώσαμε την δεξιάν" την 27η Ιουλίου 1981, 11 δεν είναι μαζί μας. Ας προσευχηθούμε στην μνήμη τους και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε σύντομα άλλα τέτοια. Μακάρι μετά από 35 χρόνια οι απώλειές μας να είναι μόνον αυτές που έχουμε μέχρι τώρα.
Αιωνία η μνήμη των:
Αντωνίου Σταυρόπουλου (ΥΠ)
Νικολάου Σοφιανού (ΥΠ)
Αχιλλέα Πάσχου (ΕΜ)
Ιωάννη Σκούρα (ΤΧ)
Νικολάου Ανδρέου (ΠΒ)
Δημητρίου Ροκά (ΠΖ)
Πολυζώη Θωμά (ΔΒ)
Πρόδρομου Μπιστίνα (ΥΠ)
Χαριλάου Ρούκα (ΠΒ)
Άγγελου Χριστοδούλου (ΤΘ)
Στυλιανού Σαλωνίτη αρχικά (ΠΖ) και μετέπειτα (ΑΣ).
Στους παραμένοντας εν ενεργεία συμμαθητές μας και ιδιαιτέρως στους 5 Αντιστράτηγους, ευχόμαστε πρώτα απ' όλα να είναι γεροί και να συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανος και να δούμε κάποιον εξ αυτών να εξαντλεί τα αξιώματα της Στρατιωτικής Ιεραρχίας μη ξεχνώντας βέβαια ποτέ από που ξεκίνησε και ποιος είναι.
Χρόνια πολλά Τάξη 1981!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.