27/7/16

Κ. Μαυρίδης: Τι απέγιναν οι απαχθέντες μητροπολίτες της Συρίας;

Θέμα στην ΕΕ για διώξεις χριστιανών και άλλων μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή
Βρυξέλλες: Tο ζήτημα των δύο απαχθέντων ιεραρχών στο Χαλέπι της Συρίας έθεσε στην Ευρωπαική Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D), κατόπιν διαβούλευσης με το περιβάλλον τους. Όπως εξηγεί στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής, συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την απαγωγή των δύο διακεκριμένων μορφών των χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας, του Ορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Ιωάννη της Συροϊακωβιτικής Χριστιανικής Κοινότητας, χωρίς έκτοτε να απελευθερωθούν ή να διευκρινιστεί η τύχη τους. Οι δύο μητροπολίτες απήχθηκαν καθώς διεξήγαγαν ανθρωπιστική αποστολή βόρεια της πόλης του Χαλεπίου της Συρίας.
Ο Κ. Μαυρίδης επισημαίνει ότι η απαγωγή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά μέρος ενός απάνθρωπου εγκλήματος που εκτυλίσσεται στη Συρία για περισσότερο από πέντε χρόνια και στρέφεται εναντίον απόλυτα αθώων ανθρώπων, όπως οι δύο μητροπολίτες, οι οποίοι δεν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στις διαδραματιζόμενες συγκρούσεις. Στην παρέμβασή του ο κος Μαυρίδης σημειώνει επίσης ότι «οι διώξεις χριστιανών στη Μέση Ανατολή, η καταστροφή των σπιτιών και των ναών τους, ο κίνδυνος να εκκενωθεί όλη η περιοχή από την χριστιανική παρουσία, στον τόπο ο οποίος θεωρείται λίκνο του Χριστιανισμού, είναι προ των πυλών».  Προς τούτο, o ευρωβουλευτής ερωτά την Κομισιόν για τις μέχρι τώρα ενέργειες της και για το τι προτίθεται να πράξει στο μέλλον για να βοηθήσει στη διαλεύκανση της τύχης των δύο Μητροπολιτών. Επίσης, καλεί την Επιτροπή όπως λάβει «πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι διώξεις των χριστιανών και άλλων μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή (ειδικότερα Συρία και Ιράκ), προστατεύοντας τους και διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν στη γη τους, όπου επί δύο χιλιάδες χρόνια είναι βαθιά ριζωμένοι, για  να συνεχίσουν να ασκούν ελεύθεροι την πίστη τους, όπως κάθε άλλος».

Πηγή: philenews
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/324459/k-mavridis-ti-apeginan-oi-apachthentes-mitropolites-tis-syrias#sthash.AjBwu74J.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.