27/7/16

ΠτΔ: «Η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήτριες δυνάμεις»

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μολύνει το καλό κλίμα που επικρατεί, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντούσε σε δηλώσεις  του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ έπειτα από συνάντησή του στην Άγκυρα με τον “πρωθυπουργό” Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία στηρίζει “μια λύση στην οποία δεν θα υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια" και ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είπε την Τρίτη 26/7, ότι σε ένα σύγχρονο κράτος, δεν χρειάζονται εγγυητές ή εγγυήτριες δυνάμεις και θέση έχουν βεβαιότατα και οι Τουρκοκύπριοι. “Ας μη μολύνουν λοιπόν το κλίμα κάποιοι μέσα από δηλώσεις ή απειλές”, είπε χαρακτηριστικά.
Στον χαιρετισμό του στην εναρκτήρια τελετή της 26ης συνεδρίας του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος είπε ότι αυτό που καταγράφουμε μέσα από την εντατικοποίηση του διαλόγου είναι σημαντική πρόοδος σε μεγάλο αριθμό κεφαλαίων”.
Ανέφερε ότι ένα σύγχρονο κράτος, με τις δομές όπως έχουν συμφωνηθεί δεν νομίζω να χρειάζεται εγγυητές ή εγγυήτριες δυνάμεις. “Και με θλίβει ειλικρινά γιατί το καλό κλίμα που επικρατεί ή το θετικό κλίμα που επικρατεί στο τραπέζι του διαλόγου μολύνεται από δηλώσεις ανάλογες των σημερινών του Τούρκου Πρωθυπουργού. Δεν απευθύνεται σε Τούρκους στρατιώτες, δεν απευθύνεται στους συμπατριώτες του που όπως θέλει ας τους μιλά. Οφείλει να κατανοήσει ότι απευθύνεται σε Ευρωπαίους πολίτες που οφείλει να τους σέβεται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.