27/7/16

Εκνευρισμός στην Τουρκία - Τον Αύγουστο οι συνεντεύξεις για το άσυλο στους «8»

Aναβολή ζήτησαν και πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου οι Τούρκοι στρατιωτικοί 
Χρήστος Χατζησπύρου
«Φοβούνται για τη ζωή τους. Ήδη οι οικογένειές τους απειλούνται και έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί» είπε η δικηγόρος των τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών 
Στην Υπηρεσία Ασύλου, οδηγήθηκαν οι δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, σήμερα το πρωί, όπως αναμενόταν, προκειμένου να δώσουν συνεντεύξεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Ωστόσο, η διαδικασία δεν ξεκίνησε καν, καθώς οι δικηγόροι των στρατιωτικών υπέβαλαν αίτημα για αναβολή, το οποίο και έγινε δεκτό. Οι συνεντεύξεις τους αναβλήθηκαν για τις 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου. 

Η διαδικασία προέβλεπε ότι σήμερα θα παρευρίσκονταν οι δύο από τους οκτώ και ανά δύο θα εμφανίζονταν στην υπηρεσία ασύλου. Έτσι και έγινε

Η δικηγόρος των τεσσάρων από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, Ίλια Μαρινάκη, δήλωσε: «Ο λόγος που ζήτησαν την αναβολή της συνέντευξης είναι γιατί φοβούνται για τη ζωή τους και ήθελαν να παρατείνουν τον χρόνο των διαδικασιών στην Ελλάδα αφού θεωρούν ότι θα δικαιωθούν στο πέρας του χρόνου στην Τουρκία και θα αποδειχθεί ότι δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα... Ήδη οι οικογένειές τους απειλούνται και έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί».

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό χωριό, όπου διαμένουν ως διοικητικοί κρατούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και σύμφωνα με τον νόμο οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

Όπως προβλέπει η διαδικασία,όταν ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος θα εκδώσει την πρωτοβάθμια απόφαση.

Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.

Οι οκτώ αυτομόλησαν στη χώρα μας μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία.


 

 

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.