27/7/16

Πρωθυπυουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ: Τελευταία ευκαιρία για τους Ελληνοκύπριους για λύση στο Κυπριακό

«Οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ουκ άνευ»

Άγκυρα: Προειδοποίηση στην ελληνοκυπριακή πλευρά πως είναι η τελευταία της ευκαιρία για συμφωνία με τους Τουρκοκύπριους στο πλαίσιο των συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας ότι η αναζήτηση λύσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως η Άγκυρα επιθυμεί τη συνέχιση των συνομιλιών, ωστόσο πρόσθεσε: «Η τουρκοκυπριακή πλευρά δρα, με πλήρη ειλικρίνεια, εποικοδομητικά. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την ελληνοκυπριακή πλευρά που καταστρέφει το παιχνίδι. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία εποικοδομητικά» δήλωσε ο Γιλντιρίμ. 
«Στηρίζουμε μια λύση στην οποία δεν θα υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Οι διαπραγματεύσεις είναι η τελευταία ευκαιρία για την ε/κ πλευρά και προτείνω να αξιολογήσουν σωστά αυτή την κατάσταση. Κάτω από όποιους όρους και να επιτευχθεί η λύση, οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ουκ άνευ, αυτό να το γνωρίζουν όλοι», ανέφερε.
 
«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν περιπέτειες. Θέλουμε ειρήνη, αυτοί που έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι πάντοτε δίπλα στους Τ/κ», πρόσθεσε.
 
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ακόμη πως «ό,τι υπάρχει στην Τουρκία θα γίνει και στην Κύπρο, όσο αναπτύσσεται και μεγαλώνει η Τουρκία θα μεγαλώσει και η Κύπρος». Ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει πολλά προγράμματα συνεργασίας για την Κύπρο, πρώτο βήμα είναι η μεταφορά του νερού, το δεύτερο η διανομή του και το τρίτο η ύδρευση.
 
Για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι οι προδότες πραξικοπηματίες δεν πέτυχαν τον στόχο τους και ότι ο τουρκικός λαός έγραψε έπος. Ευχαρίστησε τα κατεχόμενα για την ευαισθησία που επιδείχθηκε μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Φιλελεύθερος

2 σχόλια:

  1. Ο Δολοφόνος ισλαμοφασιστας προειδοποιεί κιόλας και ο νικολακης από εδώ ο αληθινός πρέσβης της Άγκυρας στην Ελλάδα χαχανιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δουλεύει ο μπαρμπα Γιλντιρίμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.