30/9/16

Ο τουρκικός εθνικο-ισλαμισμός είναι εδώ

Γάλλοι ειδικοί της ασφάλειας και της γεωπολιτικής μελετούν ένα φαινόμενο στην Τουρκία το οποίο μπορεί να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Το «παιχνίδι» Ερντογάν και τα λάθη της Δύσης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Η κυρία Caroline Galacteros δεν είναι διόλου τυχαίο πρόσωπο στη χώρα της. Συνταγματάρχης στις Επιχειρησιακές Εφεδρείες του Γαλλικού Στρατού, δόκτωρ πολιτικής επιστήμης και διευθύντρια του γραφείου «στρατηγικών πληροφοριών» Planeting, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με θέματα πολέμου, τεχνολογίας και επικοινωνίας και έχει συγγράψει δύο σημαντικά βιβλία.
Ασχολείται επίσης ενεργά με τις εξελίξεις στην Τουρκία και οι εκτιμήσεις της μόνον ζοφερές σκέψεις προκαλούν.
Μιλώντας έτσι στον ιστότοπο FigaroVox, η Γαλλίδα αναλύτρια επισημαίνει ότι στη γειτονική μας χώρα εξελίσσεται μία νέα και επικίνδυνη μορφή «εθνικο-ισλαμισμού», με κύριο και απρόβλεπτο εμπνευστή της τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Υπό την πυγμή του Ερντογάν, η Τουρκία εδώ και αρκετό καιρό ισλαμοποιείται με ριζοσπαστικό τρόπο, απομακρύνεται από τη Δύση και τρέφει αυτοκρατορικά οθωμανικά όνειρα, τα οποία σε κάποια φάση θα συγκρουσθούν με τις ευρωπαϊκές θέσεις για τη δημοκρατία και τον κόσμο», τονίζει η C. Galacteros.


Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.