30/9/16

Σάββας Καλεντερίδης: Το πραγματικό σχέδιο Ερντογάν και η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης (ηχητικό)

Η αμφισβήτηση από τον Ερντογάν  της Συνθήκης της Λωζάννης , δεν είναι  απλά για εσωτερική κατανάλωση στο ακροατήριο του, αλλά μία ευρύτερη στρατηγική για το ρόλο που θέλει να έχει η Τουρκία από την Βόρειο Συρία, μέχρι την Κύπρο και την συνδιαχείριση που ονειρεύεται στο Αιγαίο. Αυτό είπε στον 9.84 ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, σημειώνοντας  ότι η Τουρκία διαχρονικά και χωρίς διαχωρισμούς Κεμαλικών-Νεοθωμανιστών, επιδιώκει την πλήρη αναθεώρηση της Συνθήκης.
Για βαρύ ολίσθημα, με την προσδοκία να είναι από άγνοια και όχι συνειδητά από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χαν, έκανε λόγο ο Σ.Καλεντερίδης, σχετικά με την απάντηση του Επιτρόπου περί δήθεν «Τσάμικου ζητήματος».  Προφανώς κάποια νομικά ζητήματα ελάχιστων μουσουλμανικών οικογενειών  του '40, δεν μπορεί  να αναβιβάζονται σε «μειονοτικό και αλυτρωτικό» θέμα και μάλιστα από Επίτροπο της Κομισιόν.

1 σχόλιο:

 1. Ευριπίδης Μπίλλης
  Να μου επιτρέψει ο κ. Καλεντερίδης μίαν συμπλήρωση σε όσα ορθά γράφει.

  Ένας που διαπραγματεύεται, και οι τούρκοι στο παζάρεμα είναι μάνες, θέτει στο τραπέζι πολλά για να τα αφαιρέσει, κερδίζοντας άλλα.

  Ως είχε γράψει ο γνωστός Καθηγητής Κουλουμπής λίγα χρόνια μετά το δημοψήφισμα στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν το 2004, δεν θα έπρεπε είχε γράψει , σε μία νέα προσπάθεια λύσης του κυπριακού να υπάρχουν συμψηφισμοί.

  Υπονοώντας ότι το 2004 είχε γίνει συμψηφισμός Αιγαίου σε Ελλάδα και Κύπρου, πεσκέσι στην ΤΟΥΡΚΊΑ.

  Λέω μήπες ... Ο Ερτογάν σε αυτήν την συγκυρία προσπάθειας εκτουρκισμού της Κύπρου με το νέο σχέδιο Ανάν, από μονός του ή "συμφωνημένα", μήπως έτσι ξαφνικά θέτει θέμα Αιγαίου για να κερδίσει την Κύπρο, «δίνοντας» μας (προσωρινά βέβαια) το Αιγαίο μας;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.