30/9/16

Επίθεση Ερντογάν κατά Moody's: Είστε διεφθαρμένοι

Μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Τουρκίας στην κατηγορία των "σκουπιδιών", την περασμένη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε με δριμύτητα την Πέμπτη  στον οίκο αξιολόγησης Moody's, κατηγορώντας τον για διαφθορά, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Τουρκίας στην κατηγορία των "σκουπιδιών", την περασμένη εβδομάδα."Μειώστε τον βαθμό της Τουρκίας όσο θέλετε. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της Τουρκίας που συνεχίζει να επενδύει και να αναπτύσσεται" οικονομικά, είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε τοπικούς αιρετούς αξιωματούχους στην Άγκυρα.
"Αρκεί να βάλουν στις τσέπες τους (σ.σ. οι οίκοι αξιολόγησης) μερικά νομίσματα για να δώσουν ό,τι βαθμό επιθυμεί ο καθένας. Μ' αυτόν τον τρόπο λειτουργούν", συνέχισε.

Ο Moody's υποβάθμισε την Τουρκία από το Baa3 στο Ba1 θεωρώντας ότι η οικονομία της είναι ευάλωτη κυρίως λόγω των "απρόβλεπτων, πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων", δηλαδή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αντέδρασε το Σάββατο στην υποβάθμιση, εκτιμώντας ότι "δεν είναι αμερόληπτη".
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. άσχετα που ο ερντογάν αμφισβήτησε την κυριαρχία μας επί των δικών μας νησιών - αυτό που τσούζει τον γνήσιο φιλελέ είναι οι μομφές στους οίκους αξιολόγησης -

    μα να αμφισβητήσει τους μούντιδες ... το κουμπαράκι μας Ε όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτό δεν έχει άδικο ο Ταγίπ.Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης ανήκουν σε αμερικανοεβραικά κεφάλαια.Περιμένουμε επενδύσεις από το Ισράηλ.Δεν τους λέμε να πουν καμία καλή κουβέντα για μας στα αδέρφια τους ? Αστεισμός φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.