28/9/16

Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε το βέτο Ομπάμα υπέρ της Σαουδικής Αραβίας

Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε το βέτο Ομπάμα υπέρ της Σαουδικής Αραβίας
Η Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου των ΗΠΑ, απέρριψε με τεράστια πλειοψηφία πολύ μεγαλύτερη των αναγκαίων 2/3 το βέτο του προέδρου της χώρας Μπαράκ Ομπάμα στο νομοσχέδιο που επιτρέπει σε συγγενείς θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου να μηνύσουν τη Σαουδική Αραβία.

Συνολικά 97 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της απόρριψης του βέτο του κ. Ομπάμα, ενώ ένας τάχθηκε υπέρ της αποδοχής του.

Εάν και η Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτω σώμα του Κογκρέσου, απορρίψει με πλειοψηφία επίσης άνω των 2/3 το βέτο του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος.

Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι η νομοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου θα πλήξει τις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας και θα δημιουργήσει ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

http://www.tribune.gr/world/news/article/286242/gerousia-ton-ipa-aperripse-veto-ompama-iper-tis-saoudikis-aravias.html

1 σχόλιο:

 1. Υπάρχει και δεύτερη ανάγνωση.

  Στα δικαστήρια πρέπει να αποδειχθεί ότι όντως η Σαουδική Αραβία ήταν πίσω από τους αεροπειρατές καί ότι όντως μόνον τα 2 αεροπλάνα ήταν υπεύθυνα για την πτώση τριών κτιρίων, ώστε να επιδικαστούν αποζημειώσεις.

  Όμως η κυριαρχούσα αντίληψη των μη κυβερνητικών μέσων ισχυρίζεται ότι οι πύργοι κατέρρευσαν λόγω ελεγχόμενων εκρήξεων, με κύριο ύποπτο για την εργολαβία την Μοσάντ. Θα δεχθεί η Σαουδική Αραβία να πληρώσει για λογαριασμό του υπ' αριθμ. 1 εχθρού της ;

  Ήδη υπάρχουν και σχετικές αναφορές αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας.

  Μήπως τελικά το βέτο και η απόφαση είναι η νομική παράκαμψη και η δημιουργία του "ασφαλούς ενόχου" ώστε να αποσιωπηθούν οι ευθύνες αυτών που όντως έριξαν τους πύργους και βρήκαν την αφορμή να αιματοκυλίσουν και φέρουν το χάος στην Μέση Ανατολή ;

  Δηλαδή του παρακράτους των νεοσυντηρητικών της Ουάσιγκτον και των υπεργολάβων της ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.