3/10/18

Πάιατ για λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Οι ΗΠΑ θέλουν, η κυβέρνηση αποφασίζει

«Είναι ένας φανταστικός οικονομικός πόρος. Βλέπεις αυτό το λιμάνι, βλέπεις τη γεωγραφική θέση του και συνειδητοποιείς πόσο αχρησιμοποίητο οικονομικό δυναμικό υπάρχει σε αυτές τις εγκαταστάσεις» δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) προκειμένου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, να ενημερωθεί για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
Ο κ. Πάιατ δήλωσε ευγνώμων για τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης του λιμένα και της πρεσβείας.
«Εξέφρασα την εκτίμησή μου στον πρόεδρο του λιμανιού, όπως επίσης και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο λιμάνι, για την καταπληκτική υποστήριξη που είχαμε όταν φέραμε κάποια αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα Black Hawk από την Ευρώπη, μέσω του λιμανιού, τον περασμένο χρόνο», συμπλήρωσε.
Όπως πρόσθεσε, «καλωσορίσαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτήν τη δυνατότητα, αλλά το πραγματικό δυναμικό αυτών των υποδομών είναι το οικονομικό δυναμικό. Αυτό απαιτεί ιδιωτικό κεφάλαιο, απαιτεί ξένες επενδύσεις».
Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΛΑ, Χρήστο Δούκα, ο κ. Πάιατ σημείωσε πως συζητήθηκε η σύνδεση των έργων που είναι σε εξέλιξη.
«Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ο IGB και ο FSRU ( Floating Storage and Regasification Unit- πλωτή μονάδα παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου), αν όλα υλοποιηθούν, αυτό θα ξεκλειδώσει τη μεταμόρφωση της οικονομίας της περιοχής του Έβρου», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Ελπίζουμε πάρα πολύ ότι με τους όρους που θα δημιουργηθούν, οι αμερικανικές εταιρίες, τα αμερικανικά κεφάλαια θα επιλέξουν να συμμετέχουν στην ευκαιρία που δίνεται, αλλά φυσικά αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις, κυρίαρχες αποφάσεις, που πρόκειται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση στις επόμενες εβδομάδες», διευκρίνισε ο κ. Πάιατ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

12 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὀρθή ἐπανάληψη
    Γιατί στά ἀμερικάνικα λένε "Thank you!" καί ὁ ἄλλος ἀπαντάει ὁρισμένες φορές, σέ μάγκικα ἀμερικάνικα, ἀντί τοῦ " I owe you (one)" , μέ ἕνα ξερό "you owe me" ?
    Διότι ὁ πρῶτος θεωρεῖ ὅτι λέγοντας "Thank you!" ξόφλησε, ξεχρέωσε,
    καί ὁ δεύτερος θεωρεῖ ὅτι δέν ξεχρεώνει κανείς ἔτσι, στά ψέμματα.

    Σκεφθεῖτε τώρα, σέ κάποιον πού ἐνδεχομένως ἔτσι ληστρικά ἐννοεῖ τό "Thank you!" νά τοῦ ἀπαντοῦν ἀφελεῖς, γνῶστες τῶν καλῶν ἀμερικανικῶν, παντοῦ καί πάντα " You’re welcome" .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη στεναχωριέσαι....... Ο Αλέξης είναι βασιλικότερος του βασιλέως , πιο Αμερικανός πεθαίνεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Alexis speaks american english.
      Does Alexis speak american english?
      Alexis does not speak american english.
      Doesn't Alexis speak american english?
      What language does american Alexis speak?

      Διαγραφή
  4. Όχι κι άλλη ανάπτυξη όχι κι άλλη εύνοια κύριε πρέσβη μας κακομαθενετε .....μη μας σώσεις άλλο σε παρακαλούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό θα πει και γα και δαρμένος ε μεν δεν άφησαν να αξιοποιηθεί το λιμάνι και τώρα μας λέει ότι θα το αξιοποιήσει αυτός; Πώς θα πουλάμε εμπορεύματα στην τεράστια αγορά των Σκοπίων ή της Βουλγαρίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτος ο ιδιος δεν λεει τιποτε.Η Ουασιγκτον τα λεει..Παντως ουτε βιδα δεν δινουν εως εδω.Δινουν στην ...Αιγυπτο χωρις....βασεις.Ετσι δυο τινα ειναι πιθανα.1) η οσα δινουν πανε σε 10 τσεπες αλητων ...σωτηρων...2) η δεν δινουν μια διοτι εχουν δωσει πριν καιρο στους αλητες και εχουν βιντεο απ ολα.Σε καθε περιπτωση ετσι γινεται η ...βοηθεια για εναν ολοκληρο λαο να καταληγει σε 10 αλητες.. Κι ο νυχτωμενος λαος τους ψηφιζει ευτυχισμενος .Το θεμα ειναι οτι ο λαος δεν κανει ποτε ..διαιρεση να δει τι τρεχει.Ποτε διαιρεση...Πχ.Υπουργος καθηγητης εχει καταθεσεις 2.000.000.Για να περισεψαν αυτα ..πρεπει να εφαγε αλλα δυο φορες αυτα περιπου πεντε πχ.Διαρωντας αυτα με τον επισημο μισθο καθηγητη....θελεις εξακοσια χρονια να μην τρως τιποτε.Ο καθηγητης ειναι πχ 60 ετων.Αν βγαλεις παιδικα χρονια ..σπουδες κλπ ...δουλεψε αντε 25 ετη. ...Τα υπολοιπα 575 ετη τι εγιναν ?? Φυσικα τους ψηφιζεις με ..χαρα...συνεπαρμενος σπ την ...ιδιωτικη πρωτοβουλια των θαυματων και της ελευθερης η σκλαβωμενης οικονομιας του αερα του κοπανιστου στα καφενεια οταν μσλωνεις με τους γυρω για τις ...ιδεες ..Οντας ανιδεος για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Οι ΗΠΑ θέλουν, η κυβέρνηση αποφασίζει". Και η συνέχεια της κολοβής φράσης:
    Κι΄αν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει όπως θέλουν οι ΗΠΑ, τότε αλλάζουμε την κυβέρνηση.
    ΄Οπως κάναμε με την Βίκη (Νούλαντ) στην Ουκρανία. Και όπως έχουμε κάνει και εδώ αμέτρητες
    φορές. Και μίαν με τα τανκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ειναι να βγαλουμε λεφτα, τοτε γιατι ο ο σταθμος εξαεωρεσως βρισκεται στα 6 μιλια απο την ακτη? Προφανως για να μην πληρωνετε μια ρε καραγκιοζη εθνοαποδομητη......Επομενως το οικονομικο οφελος αναφερεται στα κωλοσυμφεροντα που υπηρετεις σαν πλυστρα. Αει σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλίμονο δεν λέμε όχι, αλλά όχι και πολλές τάσεις για strike back γιατί οι Ρώσοι μας έχουν ήδη στόχοποιηση με sharmat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους οποιους μου ειπαν τους εχουν βαψει ...εμπριμε ...(!!) για τα σουργελα εδω...ειδικα...Θα πανε στον παραδεισσο με ...πουα ...τατουαζ στο κορμι...σαν τις ζεμπρες....Παντως μην κυκλοφορησει κανεις εκει γυρω απ την εκρηξη...θα σκασει απ την βρωμα των εξαερωμενων ...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.