3/10/18

Γιατί η Ευρώπη, γιατί η Δύση «χρειάζεται» την Τουρκία;


Κόκκινο χαλί για τον Ρετζίπ Ερντογάν στο Βερολίνο κι απ’ ό,τι έμαθα το χαλί αρνιόταν να στρωθεί· οι εργαζόμενοι που το ξετύλιγαν καθυστερούσαν και ο Τούρκος πρόεδρος με τη σύζυγό του περίμεναν μέσα στο αεροσκάφος. Έγινε η δουλειά και η Εμινέ Ερντογάν βρέθηκε με μια ανθοδέσμη στα χέρια: Αυτά τα λίγα λουλούδια... Μήπως το έχουμε παρακάνει με τη διπλωματία των καλών αισθημάτων; Αναρωτιέμαι πού βρίσκονται εκείνοι που επιθυμούσαν την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορώντας εμάς τους υπολοίπους ως οπαδούς μιας «κλειστής λέσχης Ευρωπαίων χριστιανών». Κι αν επιμένουν ακόμα στη λεγόμενη ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, στη μεταμόρφωσή της σε έναν ανατολίτικο παράδεισο «εναλλακτικών» ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Για τη συνέχεια AthensVoice

3 σχόλια:

  1. Κάθε φορά ή μάλλον πολύ συχνά διαβάζω διαφορά άρθρα τα οποία προσπαθούν να υποβαθμίσουν την Τουρκία !! Εγώ ένα ξέρω, η Τουρκία πάντα θα έχει το πάνω χέρι, θα την έχουν ανάγκη και οι Ρώσοι αλλά και οι Αμερικάνοι !! Αυτό οι Τούρκοι το ξέρουν και προσπαθούν να κάνουν κινήσεις να κερδίσει η χώρα τους !!! Σε αντίθεση με εμάς !! Με άριστα το 10 η βαθμολογία της Τουρκίας 8 και η δική μας 2 .... μίλια μακριά η Τούρκοι από τους μαμελουκους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An entire article talking about why Turkey enjoys this kind of treatment by the US and EU without mentioning Israel not even once. If we could ask Kissinger, he would coldly tell us, "for Israel".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΝΙΚΟΣ καταφανέστατα μόνο ένα ξέρεις κι' αυτό λειψό. Το άρθρο, καίτοι άνευ σημασίας, ας το διαβάσουν οι εμπνευστές του θεωρήματος της "εξημερώσεως" της Τουρκίας μέσω της εντάξεως στην ΕΕ, ήτοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ομοίως την επιθυμούσαν/επιθυμούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι δι' άλλους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.