22/10/18

Βαρθολομαίος για την Εκκλησία της Ουκρανίας: Μαύρη προπαγάνδα από τη Ρωσία (βίντεο)

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
Απάντηση στο Πατριαρχείο Μόσχας αλλά και μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια δεξίωσης από την ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της Κοινότητας των 12 Αποστόλων του Φερίκιοϊ, ο κ. Βαρθολομαίος εξήγησε ότι τα προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου βασίζονται σε αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και είναι δεσμευτικά για όλους στην Ορθοδοξία.

«Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τη λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή», είπε χαρακτηριστικά.
Σηκώνοντας για πρώτη φορά το γάντι, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κατήγγειλε τη ρωσική πλευρά για «καλοπληρωμένα άρθρα» και για «μαύρη προπαγάνδα» που χτυπά το Φανάρι. Ακόμα σημείωσε με νόημα ότι «ο Θεός μάς έδωσε δύο αυτιά, το ένα από εδώ και το άλλο από εκεί», και τόνισε ότι «οι αδερφοί μας οι Σλάβοι δεν ανέχονται το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το γένος μας μέσα στην Ορθοδοξία».
Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει διακόψει κάθε δεσμό με το Φανάρι με αφορμή το Ουκρανικό. Μάλιστα από τη ρωσική πλευρά οι τόνοι ανεβαίνουν σε κάθε ευκαιρία: το Σάββατο ο μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας, χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «σχισματικό» μιας και αναγνώρισε τους σχισματικούς και εντάχθηκε ο ίδιος στο σχίσμα. Με παρόμοιες εκφράσεις ήταν και η παρέμβαση του Πατριάρχη Κυρίλλου.

13 σχόλια:

  1. Απουσία ταπεινοφροσύνης,άγνοια χριστιανικής αγάπης και μεγαλοψυχίας και όλως αντιθέτως αυτάρκεια, αυτοθαυμασμός, μεγαλαυχία και εμπάθεια και γλώσσα πολιτικού μπαλκονιού.
    Φράσεις όπως "πληρωμένα δημοσιεύματα" και "μαύρη προπαγάνδα" και η προκαταβολική θριαμβολογία ότι οι Ρώσοι (ή Σλαύοι) θα αναγκαστούν σε υποταγή, μπορεί να συνάδουν με το Ταλμούδ και την Καμπάλα, αλλά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τοΙερό Ευαγγέλιο.
    Ο άνθρωποςεπιβεβαιώνει την φήμη του και βλάπτει τα μέγιστα την ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γέροντα ο Θεός δεν έδωσε δυο αυτιά αλλά και πέντε αισθήσεις και είπε όλες να λειτουργούν ενωμένες! Είναι δυνατόν να δέχεστε για όνομσ Του Θεού μαλώνετε σαν παιδάκια στην αλάνα και να κάνουν δηλώσεις ο Πομπέο κι ο Λαβρόφ υποκσθιστώντσς σας! Το κενό δεν υπάρχει στον κόσμο, μην αφήνετε κενά για να καλύψουν όσοι δεν είναι αρμόδιοι! Αφήστε το Άγιο Πνεύμα να προεδρεέυσει!!Αγάπη Γέροντες, Αγάπη!

      .

      Διαγραφή
    2. Οι φιλοι μας οι Ρωσοι πρεπει να λαβουν υπ οψιν τον Εκκλησιολογικο ορο της
      ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ .ΡΩΜΗ -που εξεπεσε- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙ (Οικουμενικο Πατριαρχειο)
      ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ,ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ .Ολα τα υπολοιπα ειναι Εκκλησιολογικα παντοτε
      αιωλα ! Ανα πασα στιγμη μπορουν να ανακληθουν !
      Ρωτησαν μηπως οι Ρωσοι αν οι Ουκρανοι θελουν να υπαχθουν στο Πατριαρχειο Μοσχας
      Η Ορθοδοξια ΔΕΝ ειναι θεμα αριθμων "Ειμαστε πολλοι κανουμε οτι μας γουσταρει"
      Επι τελους να σταματησουν οι επικεφαλης της Ρωσικης Εκκλησιας το "καπελωμα"
      του Οικουμενικου Πατριαρχειου !
      Ευτυχως που ο σωφρων ηγετης τους Πουτιν τους συμμαζεψε

      ΘΩΜΑΣ ΜΟΥΣΗΣ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ αναφέρεστε στην πρώτη περίοδο μέχρι το 1341! Ωστόσο υπάρχει συνέχεια έκτοτε! Θέλετε να την διαγράψουμε? Έχουν και οι δυο πλευρές παρρεκτραπεί των καθηκόντων τους που απορρέουν από την Θεία Χάριν ως συνεχιστές των Αποστόλων! Μαλώνουν για την γη! Ο Θεός όμως είναι πανταχού παρών...χρειάζεται να σηκώσουν τα βλέμματά τους ίσως λίγο ψηλότερα και η δυο, λιγάκι ψηλότερα καλέ μου άνθρωπε όπως όλοι μας!
      Χρειάζεται να κοιτάζουμε και λίγο προς τα ουράνια λίγο! Ωστόσο εμείς κουβαλάμε τα κακά μας χάλια και μόνον για μας! Οι επίσκοποι αυτοί έχουν χρέος να ζητήσουν από τον Θεό να τους βοηθήσει να πρωτοστατήσουν στην ενότητα της Εκκλησίας! Είναι Ιερό Χρέος, όχι επιλοηή τους! Και οι Απόστολοί, οι άγιοι έδειξαν τον τρόπο...δεν χρειάζεται βιασύνη, ένταση, ούτε να σπρώχνει ο ένας τον άλλον! Αγάπη και Σοφία χρειάζεται...ας ενώσουμε τις προσευχές μας σ αυτό, με κλίμα Αγάπης...

      Διαγραφή
  2. Πριν λίγους μήνες όταν έγραψα ένα σχόλιο που κατεκρινα τον Βαρθολομαίο με αφορμή την δημόσια υποστήριξη από μέρους του της τουρκικής εισβολής στο Αφριν κάποιοι πέσανε να με φάνε...χαρακτηρίζοντας τις απόψεις μου επικίνδυνες και προδοτικές...Χωρίς να ενστερνίζομαι την Ρωσική πλευρά που ένα μέρος της ονειρεύεται πρωτοκαθεδρία στην ορθοδοξία με πανσλαυιστικες τάσεις, φαινεται ο ρόλος του Βαρθολομαίου ως όργανο της CIA και των νεοταξικων οικουμενιστικων κέντρων...Ως ιεράρχης έπρεπε να αγωνιστεί για την ενότητα της ορθοδοξίας και ως πνευματικη κεφαλή του γένους (!) έπρεπε να τηρήσει την αρμόζουσα ισορροπία με τη Ρωσική πλευρά οπως απαιτεί το εθνικό συμφέρον, αντιθέτως ακολούθησε το παράδειγμα των δοσίλογων πολιτικών μας...Η αναγνώριση της ουκρανικης εκκλησίας μήπως οδηγήσει λόγω τετελεσμένο και στην αναγνώριση της εκκλησίας των σκοπιανών ως "Μακεδονικης"; Με τόσους προδότες ηγέτες αρχίζω να πιστεύω πως πραγματικά η Παναγιά είναι πραγματικά η μόνη που φυλάει το έθνος μας και κρατάει ακόμα ότι έχει μείνει όρθιο, αλλά για πόσο ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " έπρεπε να τηρήσει την αρμόζουσα ισορροπία με την Ρωσική πλευρά όπως απαιτεί το εθνικό συμφέρον"
      Πρέπει πάντα εν Θεώ Σοφία να κρατά τις χριστιανικές ισορροπίες για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ώστε να είναι εγγυητής με αυτές σε πνεύμα σοφίας την ενότητα !
      Στο Πιστεύω που είναι το σύμβολο της Πίστεως αναφέρεται:

      " Εις μίαν , αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν"
      Δηλαδή:
      Πιστεύω και στην Εκκλησσθα. Είναι μια, επειδή μια είναι και η κεφαλή της, ο Χριστός, και μια η πίστη εκείνων που μετέχουν στη ζωή της. Είναι αγία χωρισμένη από κάθε αμαρτία. Είναι καθολική επειδή κατέχει όλη την αλήθεια και θέλει να συμπεριλάβει όλους τους ανθρώπους. Είναι αποστολική επειδή διατηρεί ανόθευτη την διδασκαλία των Αποστόλων και επειδή οι επίσκοποι που την ποιμένουν είναι διάδοχοι εκείνων.
      Το Ρώσων, Ελλήνων, Βουλγάρων έχει άλλο ρόλο στην Εκκλησία και άλλο στημ πκλιτική! Τι δουλειά εχει η Εκκλησία να παρεκτρέπεται των Κανόνων για χαριν της κοσμικότητας!

      Διαγραφή
  3. Πράγματι, Κύριε Πέτρακα, μπράβο σας που το σημειώσατε.: Αυτός ο άνθρωπος που ποζάρει συχνά σε φωτογραφίες με τον Ερντογάν, που τον συγχαίρει για τις νίκες του εναντίον των Κούρδων, που αν τολμούσε θα αφόριζε τον Εθνάρχη Χριστόδουλο (είχε πάψει να τον μνημονεύει), που βρίσκεται στα μαχαίρια Και με την Ελληνική Εκκλησία (όπως και αρκετές άλλες) κορδακίζεται ενώπιον μιας χούφτας προσκυνητών στο Φανάρι ότι είναι τι; Η Κεφαλή του Γένους ! ! ! !
    Μάθετε τώρα πως δημοσκοπική έρευνα του εγκυρόταταου Οίκου Pew, που δημοσιεύεται σήμερα στον ξένοΤύπο, διαπιστώνει ότι μόνο στην Ελλάδα και στην Ρουμανία αναγνωρίζεται το Φανάρι ως κεφαλή της Ορθοδοξίας. Οι Ορθόδοξοι των άλλων χωρών, ακόμη και χωρών που αντιπαθούν την Ρωσία, όπως Εσθονία καιΛετονία, αναγνωρίζουν πρωτοκαθεδρία στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Μια ("πληρωμένη") μάλιστα ηλεκτυρονική εφημερίδα θυμίζει πως είναι έφεδρος αξιωματικός του τουρκικού στρατού!
    Ε, αυτό είναι κατόρθωμα του Βαρθολομαίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Γένος είναι ένα, δηλαδή όλοι οι Ορθόδοξοι μαζί.
    Εκ του πονηρού ο χωρισμός των Ορθοδόξων σε Γένη διαφορετικά.
    Ντροπή και γιορτή του Διαβόλου η κάθε διαίρεση και διαμάχη ανάμεσα σε Ορθοδόξους και ανάμεσα σε όλους τους Χριστιανούς.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος αγαπάει πραγματικά και υποστηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οφείλει να καταδικάσει τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η υπόσκαψη αυτού του θεσμού που καθιερώθηκε από Οικουμενικές Συνόδους ως πρώτο μεταξύ ίσων, γίνεται πρώτα και κύρια από τις ενέργειες των εκάστοτε Πατριαρχών, και όχι από τους Ρώσους ή οποιονδήποτε άλλον.
    Οι ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν εκ των πραγμάτων, λόγω του σχίσματος που έχει προκαλέσει από το 1992 ο Φιλάρετος, πόσω μάλλον όταν αυτές οι ενέργειες αποκατάστασης, και Αυτοκεφαλίας του σχισματικού ψευδο-Πατριαρχείου του, έρχονται έτσι βεβιασμένα, με αυταρχικότητα, και σε μια περίοδο που έχουν προηγηθεί όλα αυτά σε γεωπολιτικό επίπεδο, που η Αμερική σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία, που έχουμε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και τις απελάσεις των Ρώσων.
    Να προσθέσω όμως ότι και οι ενέργειες του Πατριάρχη Κυρίλλου της Ρωσίας είναι απαράδεκτες. Βγήκε και αφόρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και όλους όσους υπάγονται σε αυτό. Δηλαδή όλους εμάς. Αυτά είναι γελοία πράγματα, και στρέφονται εναντίον του. Διακωμωδούν τελικά την ίδια την Εκκλησία, υποβιβάζοντάς την με τις ανεύθυνες ενέργειες κάποιων σε ένα κοσμικό ίδρυμα, πολιτικής χροιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά! Όπως και για τον Μόσχας! Ανακάτεψε το Αγιον Όρος? Αν είναι δυνατον! Ας παρέμενε σε ότι αφορά την Ουκρανία! Διέκοψε κοινωνία με το 7ο σύμπαν! Είναι απαράδεκτο αυτό! Ναι μεν άλλά, επιβεβαιώνουν ο μέν τον δε αρνητικά..κόντρα μίσους κάνουν! Ο δε Βαρθολομαίος απαράδεκτος! Δηλαδή θα τον συναντήσει Έλληνας και θα του πει "Προσκυνώ δέσποτα"? Πιό εύκολη απόφαση είναι να φύγει μοναχός σαν τον Μέγα Αντώνιο στην έρημο παρά να αποφασίσ2ι τι θα κάνει σε τέτοια περίπυωση! Σκανδάλισαν ένα πλανήτη με παιδιαρίσματα! Κι εμείς εγκλωβισμένοι στην κοσμική, γεωπολιτξκή, οικονομική τους συμπεριφορά! Τα κάνανε μπάχαλο και οι δυο και προσπαθούν να πει ο καθένας το δικό του! Φάπες στον σβέρκο θέλουν η με μια κυδωνόλουρα στα πόδια να φιλιώσουν και να κάνουν Αγάπη! Να χαρούν οι καρδιές όλων μας!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Σάκη, υπάρχει η διάσταση ήδη από την Σύνοδο της Κρήτης.Έχουμε ξαναμιλήσει για τον απαράδεκτο τρόπο που έγιναν κάποια πράγματα, μάλιστα θεωρούσαμε ότι αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δεν συμμετείχαν κάποιες Εκκλησίες όπως της Ρωσίας.Όμως εμπλέκεται πολύ μέσα στα εκκλησιαστικά και η πολιτική. Υπάρχουν όπως φαίνεται εξαρτήσεις διαφόρων ειδών και αυτό είναι πολύ κακό για την Ορθοδοξία. Έχουμε να δούμε πολλά γιατί έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με όσα έγιναν...

      Διαγραφή
  6. Ὁ ἐθνικισμός εἶναι αἵρεση. Ὁ ἐθνικισμός μετά μίσους γιά τούς Ἕλληνες Μακεδόνες, ἀπό τό 25% πρώην ἀθέων καί νῦν ἐθνικιστῶν τῶν Σκοπίων, εἶναι αἵρεση μέ κράτος ὑπό τήν ἐξουσία της.

    Ὁ ἐθνικισμός εἶναι αἵρεση. Ὁ ἐθνικισμός μετά μίσους γιά τούς Ρώσσους, ἀπό τό 25% πρώην ἀθέων καί νῦν ἐθνικιστῶν τῆς Οὐκρανίας, εἶναι αἵρεση μέ κράτος ὑπό τήν ἐξουσία της.

    Καί ὅταν ἔουμε αἵρεση, δέν ἀναγνωρίζουμε αὐτοκεφαλία, ἀλλά πρῶτα ἀντιμετωπίζουμε τήν αἵρεση, ὁριοθετοῦμε δηλαδή τήν πίστη τῶν Ὀρθοδόξων χριστιανῶν, καί καλοῦμε τούς αἱρετικούς νά μήν προξενοῦν σχίσματα, παριστάνοντας τούς Ὀρθοδόξους.
    Μέ τόν χρόνο, ὅλα λύνονται, ἀλλά ἡ ψευδο-ἐκκλησία πού ἔχει προσλάβει μορφή κράτους μετά ἐθνικιστικῆς ἰδεολογίας, λύνεται δύσκολα ..

    ὅταν ἀναγκασθῆ ἡ Ἐκκλησία, ἡ Ὀρθό0δοξη Ἐκκλησία, νά νομιμοποιήσῃ τήν αἵρεση ἤ τό κράτος της.
    Τότε ἔχουμε Σουλτάνο, Βατικανό, Φασισμό, Ναζισμό, καί τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία διωκόμενη, ἰδίως οἱ πολλοί ταπεινοί της χριστιανοί, καθημερινά καί βίαια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.