20/8/19

1821 - 2021, μία ξεφτίλα δρόμος - Δεν μας τα λέτε καλά κύριε Γεραπετρίτη και κύριοι της κυβέρνησης, πάρτε το αλλιώς!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Αυτή η χώρα είναι δύσκολο να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες ατόμων που πιστεύουν σε νεκρές ιδεολογίες, αφού προηγουμένως πίστεψαν σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στην κοινή γνώμη ακόμα και της ίδιας της πατρίδας τους, όπως είναι ο Τσαουσέσκου και ο Εμβέρ Χότζα.
Και όσο συμβαίνει αυτό, όσο τα ορφανά του Στάλιν συνεχίζουν να καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου, τόσο η χώρα θα διολισθαίνει στην πλήρη απαξίωση και στην καταστροφή.
Το 2021 θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για εθνικό αναστοχασμό, για έναν ιστορικό απολογισμό αυτών των 200 ετών της Ελλάδας, του ελλαδικού κράτους και του ελληνισμού, για έναν ιστορικό απολογισμό της ίδιας της επανάστασης του 1821, που ήταν ένας εθνικοαπελευθερωτικός και όχι ταξικός αγώνας, όπως υποστηρίζουν θιασώτες νεκρών ιδεολογιών που τις πέταξε στο καλάθι των αχρήστων η ίδια η Ιστορία.
Υπάρχει μια ομάδα πολιτικών, διανοουμένων και «διανοουμένων» στην πατρίδα μας, που εδώ και καιρό όχι απλά επιδιώκει αλλά καταβάλλει εναγώνιες προσπάθειες να δημιουργήσει βιβλιογραφία και να μας πείσει ότι ο αγώνας του 1821 δεν ήταν εθνικοαπελευθερωτικός αλλά ταξικός, και ότι μέχρι την ίδρυση του ελληνικού κράτους, μετά την Απελευθέρωση, δεν υπήρχε ελληνικό έθνος και ότι αυτό που σήμερα λέμε ελληνικό έθνος, αποτελεί κατασκεύασμα του ελληνικού έθνους-κράτους.
Η ίδια ομάδα προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν υπήρχε καταπίεση στη διάρκεια της οθωμανικής σκλαβιάς, ότι οι Έλληνες ζούσαν σαν... πασάδες, απολαμβάνοντας τη φιλευσπλαχνία του σουλτάνου, και ότι δεν υπήρχε καν το κρυφό σχολειό.
Σε όλο το παραπάνω πλαίσιο στηρίζεται προφανώς η διχαστική παρέμβαση του τ. Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει διάταξη η οποία έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος και ορίζει ότι σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι «η ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».
Ο Ν. Βούτσης αφού ζήτησε να μην υπάρξει «εθνικοφρονητική υπεροχή και ηγεμονία» με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας, είπε μεταξύ άλλων: «Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση που δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα, που για να υπάρξουν τα έθνη κράτη, δημιουργούταν το κυρίαρχο αφήγημα».
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως στο άρθρο 113 παράγραφος 1γ «δεν είναι ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ενοποιημένη εθνική βάση, αλλά είναι το branding της Ελλάδας προς τα έξω, ώστε να απηχεί τα μηνύματα με έναν ενιαίο τρόπο επικοινωνιακής προβολής και όχι μια δημόσια πολιτική που αναφέρεται σε ενιαίο έθνος».
Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η αντιπολίτευση, αυτή είναι η κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός για να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στους εθνομηδενιστές.
Καταρχάς, να δώσουμε ορισμένες απαντήσεις και στον Ν. Βούτση και στον Γ. Γεραπετρίτη.
Την Επανάσταση του 1821 την ξεκίνησαν Έλληνες από τον Πόντο και τις Παραδουνάβιες χώρες, και τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα τον έκαναν Έλληνες σχεδόν από όλες τις περιοχές όπου ζούσε ελληνισμός.
Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι υπήρχε ενιαία εθνική ταυτότητα πριν από το 1821, και άρα το ελληνικό έθνος δεν είναι κατασκεύασμα που προέκυψε από τις προσπάθειες δημιουργίας εθνικών κρατών. Οι Έλληνες του Πόντου από τον 10ο-11ο αιώνα μιλούσαν στα τραγούδια τους για «Ελλενικόν σπαθίν κι ελλενικόν κοντάριν», οι Έλληνες του Πόντου αιώνες τώρα έλεγαν «ελλενικά συντζαίνομεν»*, οι Έλληνες του Πόντου μιλούσαν εδώ και αιώνες για «Τραντέλλενες».
Πού τα βρήκατε αυτά τα ψεύδη και τα ξεφουρνίζετε στον ελληνικό λαό και στα πανεπιστήμια, μετατρέποντας τα Ελληνόπουλα σε νεογενίτσαρους της νέας τάξης πραγμάτων;
Αν ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 δεν ήταν εθνικός αλλά ταξικός, γιατί δεν συμμετείχαν σ' αυτόν Τούρκοι, Βούλγαροι και Άραβες, μαζί με τους Έλληνες εργάτες, για να απελευθερωθούν από εκείνους που τους εκμεταλλεύονταν ταξικά;
Αν ο σουλτάνος ήταν τόσο δίκαιος και τόσο φιλεύσπλαχνος με τους Έλληνες, γιατί εφάρμοσε το παιδομάζωμα, αρπάζοντας με τη βία νεαρά αγόρια από την αγκαλιά της μητέρας τους, για να τα κάνει με τη βία φανατισμένους μουσουλμάνους στρατιώτες εναντίον των Ελλήνων και των ίδιων των γονιών και των αδελφών τους;
Εκτός κι αν κάποιοι δείχνουν αλληλεγγύη στο σουλτάνο, γιατί έκαναν τα ίδια κι αυτοί στα Ελληνόπουλα, αρπάζοντάς τα με τη βία από την αγκαλιά της μάνας τους, για να τα κάνουν νεογενίτσαρους.
Όσον αφορά δε τα δικαιώματα που απολάμβαναν οι Έλληνες επί οθωμανικής σκλαβιάς, να σημειώσουμε τρία πράγματα:
  • Πρώτον, η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είχε σύνταγμα και ο σουλτάνος κυβερνούσε ελέω Αλλάχ. Με βάση αυτό, οι Έλληνες ήταν κατώτερα όντα από τους μουσουλμάνους.
  • Δεύτερον, επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν υπήρχε Ποινικός Κώδικας, ο οποίος ίσχυσε για πρώτη φορά με το Διάταγμα των Ρόδων, γνωστό και ως Χάττι Σερίφ ή Τανζιμάτ Φερμανί, με το οποίο εξομοιώθηκαν απέναντι στο νόμο χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Μέχρι τότε οι μουσουλμάνοι ήταν ανώτερα και οι χριστιανοί κατώτερα όντα.
  • Τρίτον, με δεύτερο μεταρρυθμιστικό διάταγμα, το Χάτι Χουμαγιούν, που εκδόθηκε το 1856, κατόπιν πιέσεως των Δυτικών, όπως και το πρώτο, και όχι λόγω της... φιλευσπλαχνίας του σουλτάνου, για πρώτη φορά το οθωμανικό κράτος δήλωνε ότι εγγυάται τη ζωή, την τιμή και την περιουσία των μη μουσουλμανικών πληθυσμών της Αυτοκρατορίας, τα οποία μέχρι τότε όχι μόνο δεν ήταν εξασφαλισμένα αλλά ήταν στα βάρβαρα χέρια των ντερεμπέηδων, των αγάδων και των πασάδων, οι οποίοι μπορούσαν να στείλουν στην αγχόνη οποιονδήποτε Έλληνα, χωρίς δίκη.
Αυτή είναι η αλήθεια για τη φιλευσπλαχνία του σουλτάνου απέναντι στους Έλληνες αλλά και η απάντηση στο μεγάλο ψέμα της ασυνέχειας του ελληνικού έθνους.
Δεν θα μας νικήσετε, γιατί είστε το ψέμα κι εμείς η αλήθεια, είμαστε οι αγώνες του Έθνους κι εσείς οι αγωνιστές εναντίον του ελληνικού έθνους.
Κι εσείς κ. Γεραπετρίτη, θα έπρεπε να αντέξετε στις πιέσεις των εθνομηδενιστών, γιατί από το 1821 μέχρι το 2021 που «ονειρεύεστε» είναι μια ξεφτίλα δρόμος.
Μην εξευτελίζεστε και μην εξευτελίζεται την Ελλάδα.
Δεν είναι και δεν είμαστε εταιρεία για να μιλάτε για branding, και ναι, είμαστε ένα ενιαίο έθνος, με σκληρούς αγώνες για να φθάσουμε ως εδώ – και κυρίως δεν ανεχόμαστε τέτοιες προσβολές.
Μη δειλιάζετε, σηκωθείτε όρθιος και θα νιώσετε υπερήφανος που είστε Έλληνας, εκτός κι αν είστε κι εσείς κάτι... άλλο.

*συντζαίνω, εκ του συντυγχάνω, που σημαίνει συνευρίσκομαι και συνομιλώ

Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

41 σχόλια:

  1. Η επανάσταση του 1821 είχε κυρίως τον χαρακτήρα του εθνικού- απελευθερωτικού αγώνα. Όλες οι κοινωνικές τάξεις συμμετείχαν με τον τρόπο τους στον αγώνα για την απελευθέρωση.
    Όμως η ιστορία διδάσκει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ανά την υφήλιο εθνικοί- απελευθερωτικοί αγώνες είναι συνάμα και ταξικοί. Αυτή η συνύπαρξη διαπιστώνεται και στην περίπτωση της Ελληνικής επανάστασης, χωρίς βέβαια να αμφισβητούμε ότι ο αγώνας ήταν κυρίως εθνικός.Εδώ βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι στα εκστρατευτικά στρατιωτικά σώματα των Τούρκων για να αφανίσουν την επανάσταση στη Ρόυμελη και στο Μοριά συμμετείχε και όχι ασήμαντος αριθμός Ελλήνων.Επίσης δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ένα σημαντικό μέρος των μαχητών του 1821 ήταν Αρβανίτες που πολεμούσαν για την απελευθέρωση .
    Τα «ορφανά του Στάλιν» δεν «καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου» καθότι εδώ και 7-8 δεκαετίες δεν συμμετέχουν στην κυβερνητική εξουσία, και ως εκ τούτου δεν έχουν την δυνατότητα να «καθορίσουν το μέλλον αυτού του τόπου». Εξ άλλου η συμμετοχή τους στο εθνικό κοινοβούλιο είναι ασήμαντη και ακίνδυνη για όσους ανησυχούν εξ αιτίας της ύπαρξης τους.
    «Νεκρές ιδεολογίες» αν υπάρχουν τότε κανένας δεν εμφορείται από εμπάθεια με αυτές.
    Επομένως θα πρέπει να διαλέξουμε μια από τις παρακάτω εκδοχές.
    1) Οι ιδεολογίες παραμένουν ζωντανές και εξ αυτού εξηγείται η εμπάθεια.
    2) Οι ιδεολογίες είναι «νεκρές» και η εμπάθεια για το ανύπαρκτο είναι αδικαιολόγητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε φορά αποδεικνύεις ότι έχεις τάσεις μαζοχιστικές, καθώς σχολιάζεις σε ένα ιστολόγιο με θεματολογία και θέσεις εντελώς αντίθετη από αυτήν που διατυπώνεις. Αν δεν δεν το κάνεις σαν τρολ του συριζα, πρέπει να το κοιτάξεις το θέμα. Άπτεται της ψυχικής σου υγείας. Δεν μπορεί πχ από τη μιά να λές ότι ναι μεν ο αγώνας ήταν εθνικοαπελευθερωτικός και από την άλλη δόλια να αναφέρεις εμφατικά ότι στα εκστρατευτικά σώματα των τούρκων υπήρχαν και έλληνες. Μα και φυσικά υπήρχαν. Νενέκοι υπήρξαν υπάρχουν και θα υπάρχουν, και πάντοτε με το προσωπείο των καλλιτέρων προθέσεων. Αλλά ξέρουμε όλοι μας το τέλος τους. Το πιό δόλιο όμως έίναι η αναφορά σου πως εκτός από τους έλληνες και οι αρβανίτες της Ελλάδος πολεμούσαν για ανεξαρτησία. Αν δεν είναι από δολιότητα η σχετική αναφορά σου (νερό στο μύλο της αλβανικής προπαγάνδας) , τότε είσαι εντελώς αστοιχείωτος στα της ιστορίας, όταν δεν γνωρίζεις ότι οι αρβανίτες είναι γνήσιο ελληνικό φύλλο .
      Να αφήσουμε ασχολίαστη και την αναφορά σου στα "ορφανά του Στάλιν""? Μα αυτή η ιδεολογία έχει μετακομίσει πρό πολλού στον συριζοχώρο σου. Όλοι σας μέσα στην ίδια μήτρα """μορφωθήκατε και επιμορφωθήκατε"". Αλλά επειδή σε παγκόσμιο επίπεδο η συγκεκριμένη μήτρα κυνηγιέται αμείλικτα, σαν καλοί μαθητές του φροντίσατε να αλλάξετε κουστούμι, να διεισδύσεται σε άλλους πολιτικούς χώρους, να στρογγυλέψετε τον πολιτικό σας λόγο, αλλά να εξυπηρετείτε χωρίς αμφιταλαντεύσεις τον ίδιο σκοπό, αυτόν της κομμουνιστικής μετάλλαξης της κοινωνίας . Νεκρή ως ιδεολογία είναι (και σε πολλές χώρες παράνομη εξ ίσου με τη φασιστική), αλλά τα παιδιά της είναι εδώ. Αυτά τα παιδιά λοιπό΄ν συνεχίζουν να είναι εξ ίσου επικίνδυνα με εκείνα των παλαιοτέρων εποχών.

      Διαγραφή
    2. @ Chris.
      Θα ειχε τεραστιο ενδιαφερον να βλεπαμε μια καταγραφη των νυν ακραιφνων δεξιων που οπως σωστα το λες γαλουχηθηκαν στην στην ιδια ιδεολογικη μητρα των Σταλινικων ιδεοληψιων.
      Κατα τα αλλα εχεις απολυτο δικιο.
      Προσπαθω να θυμηθω πως το ειπε η αλεπου ο Τσωρτσιλ : Λυπαμαι τον νεο που δεν ειναι αριστερος αλλα λυπαμαι περισσοτερο τον ανδρα που παρεμεινε αριστερος.

      Διαγραφή
    3. Chris (19-Αυγούστου 2019- 5.28μμ)
      Αν νομίζεις ότι θα ανοίξω διάλογο μαζί σου ματαιοπονείς.
      Μόνο σε άρθρα ευπρεπή και στοιχειωδώς σοβαρά απαντώ.
      Εσύ στερείσαι αυτές τις δυο προϋποθέσεις.

      Διαγραφή
    4. Μα ποιός σου είπε ότι σου απευθύνω το λόγο. Απλώς δεν αφήνω τα τρολαρίσματά σου αναπάντητα. ¨Οσο για την ψευδαίσθησή σου περί ευπρεπών και στοιχειωδώς σοβαρά σχόλια που αναρτάς, σου είπα πιό πάνω. Σε λάθος ιστολόγιο γράφεις. Η αριστερή οπτική σου δεν έχει τίποτε το αθώο. Καταβάλεις σοβαρή προσπάθεια να αποδομήσεις ότιδήποτε είναι ελληνικό, εθνικό, πατριωτικό, και θα ήταν έγκλημα (για μένα τουλάχιστον) να τα αφήσω αναπάντητα. Πόσο μάλλον όταν είναι από πάρα πολλούς εδώ μέσα κατανοητό, ότι δεν το κάνεις από απλή ιδεοληψία.

      Διαγραφή
    5. Δεν απαντάς Χρήστε. Λερώνεις.
      Λερώνεις και βρωμίζεις, μη έχοντας συναίσθηση ούτε του χώρου που επισκέπτεσαι, ούτε το λόγο που το κάνεις.
      Διαφορετικά χρίζεις ψυχιατρικής διάγνωσης.

      Ο Σάββας ανέφερε ορθά περί εθνικής συνείδησης των επαστατημένων Ελλήνων.
      Ο Cris πολύ ορθά σου απάντησε.

      Εδώ θα συμπλήρωνα ότι αν ένας λαός δεν έχει εθνική συνείδηση δεν προσπαθεί να φτιάξει κρατική οντότητα. Οι Καρδούχοι υπάρχουν τουλάχιστον 3000 χρόνια κι ακόμη προσπαθούν στις μέρες μας να φτιάξουν κρατική οντότητα έθνους. Διαφορετικά θα προσπαθούσαν να επιτύχουν ταξική επανάσταση με τα Τούρκους.
      Αν δε σου αρκεί αυτό τότε ας ρωτήσουμε τους Εβραίους, με ποια κριτήρια έπειτα από 2000 χρόνια συνέστησαν κρατική οντότητα στα χώματα των προγόνων τους.
      ΤΑΞΙΚΑ;

      Δεν περιμένει κανείς βέβαια να κατανοήσεις τα παραπάνω, διότι θα πρέπει να αναμετρηθείς με το παρελθόν σου. Και αυτό θέλει ανδρεία.

      Όμως θα σου αναφέρω μερικά λόγια ενός ομοϊδεάτη σου:
      Δεν μπορείς να κατανοήσεις και να συμπαθήσεις τις πατρίδες των άλλων αν πρώτα δεν αγαπήσεις τη δική σου πατρίδα.

      Διαγραφή
    6. Ειναι αξιοπαρατηρητο οτι εκανε σφηνα τους Αρβανιτες...και τους Κουισλιγκ στους Τουρκους.Μοιαζει πονηρο πολυ.Τετοια πονηρια εχουν Μεσανατολιτες.Ενα ειδος κουτοπονηριας.Ο Κρις και ο Μυροβολος ορθα ομιλησαν.Κυριε Χρηστο ,εδω το επιπεδο ευφυιας ειναι υψηλο ...αν δεν μπορεις να το διακρινεις...αστο...Δεν ειναι η Πασπ...οπου εμαθαν ενα Ευαγγελιο..και ψαλούν ολη μερα σαν τους Βραχμανες τα ιδια και τα ιδια μονοτονα. Γιατι εισαι τοσο πονηρος ?? Δεν πιανει...Τι κερδιζεις ?? Δεν λυπασαι την Ελλαδα που βαρεθηκε τοσα ποταμια ανοησιας τοσων συμφορων ???

      Διαγραφή
    7. Δημήτρης Κ (20/8/2019 6.38 πμ)
      Μάλλον δεν έχεις καλούς πληροφοριοδότες (ρουφιάνους) όταν με ταυτίζεις με την Πασπ.
      Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που γράφω στο κείμενο μου για τους Αρβανίτες και για τους Έλληνες συμμάχους των Τούρκων. Ο κάθε αδαής ότι δεν μπορεί να καταλάβει το ερμηνεύει ως «πονηρό πολύ». Έτσι έκανες και εσύ Δημήτρης Κ.
      Μάλλον αδυνατείς ή αρνείσαι να διακρίνεις την χαώδη διαφορά μεταξύ της ιστορίας και της κουτοπονηριάς.
      Μάλλον αστειεύεσαι όταν αναφέρεσαι στο «υψηλό επίπεδο ευφυΐας» αυτών που υποστηρίζεις, λες και οι ίδιοι δεν μπορούν να αποδείξουν το «υψηλό επίπεδο ευφυίας τους»
      Μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις την ιστορία του Ελληνικού έθνους ώστε να πληροφορηθείς για τα «τόσα ποτάμια ανοησίας τόσων συμφορών» που προκάλεσαν διαχρονικά οι δικτάτορες σε ρόλο πρωθυπουργού, και οι φασίστες στρατιωτικοί που κατάργησαν το εθνικό κοινοβούλιο το εκλεγμένο από τον Ελληνικό λαό.
      Εκείνο που οφείλω να αναγνωρίσω και να σας συγχαρώ είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράταξη σας προκειμένου να «αποκρούστε από κοινού» έναν επισκέπτη που δεν συμβαδίζει με τις ακροδεξιές απόψεις σας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη αποτυγχάνει η τριπλή συμμαχία σας. Μάλλον στην επόμενη επίθεση σας θα πρέπει να ενισχυθείτε από ένα σύγχρονο Μανιαδάκη και ίσως από ένα σύγχρονο Γκέμπελς.

      Διαγραφή
    8. @ Chris,ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ,Δημητρης Κ.
      Γιατι ρε παιδια με βαζετε στον πειρασμο να υπερασπιστω τον Χρηστο,τον οποιον παμπολες φορες εχω επιτιμησει για τα γραφομενα του,μαλιστα θα θυμαται οτι οταν σχολιαζε κατι 'ερεθιστικο' εβγαινα και φωναζα : Χρηστοοοοοοο.
      Ξεκαθαριζω ομως οτι εχει το δικαιωμα και την υποχρεωση απεναντι στον εαυτο του και στις οποιες αρχες και ιδεοληψιες εχει,να τις γραφει και να παιρνει τις απαντησεις απο τους διαφωνουντες με αυτον.
      Πως το ειχε πει αυτος ο μπαγασας ο Βολταιρος για την διαφωνια και το δικαιωμα υπερασπισης της γνωμης ;.
      Αλλως μην ξεχναμε οτι μεσα απο τις διαφωνιες μπορει να καταλαβει καποιος οτι εχει αδικο και να δει καποια στιγμη το φως το αληθινο,π.χ. εθνικοι που γιναν Χριστιανοι,Κνιτες που γιναν ακροδεξιοι κλπ.
      Δεν ειναι δυνατον οσοι διαφωνουν μαζι μας τουλαχιστον λεκτικα να τους αποκαλουμε ετσι με χαρακτηρισμους απρεπεις,τουλαχιστον ετσι εξαγριωνουμε τον αντιδικο του διαλογου και χανουμε το δικιο μας ενω προσπαθουμε να το 'επιβαλλουμε' στον αντιφρονουντα.
      Αυτα για τον Χρηστο μας και εαν μαλιστα ειναι και νεος επιβαλλεται,συμφωνα με τον Τσωρτσιλ,να ειναι αριστερος,εγω βεβαια στα 74 θα ημουν τραγικος εαν ειμαι αριστερος.
      Υ.Γ. Σχολιαζω απο την ημερα που ξεκινησε το ιστολογιο με διαφορετικο τοτε προφιλ.
      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    9. Ναιας (20 Αυγούστου 2019 4.38 μμ)
      Να συμπληρώσω αυτά που έγραψες για τον «μπαγάσα»τον Βολταίρο, ,που θεωρούσε την ελευθερία της σκέψης ως στοιχειώδες δικαίωμα του ανθρώπου.
      Αυτός λοιπόν ο «μπαγάσας» είπε.
      Διαφωνώ με τις απόψεις σου , όμως θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για να μπορείς να τις λες ελεύθερα.Αυτά λέχθηκαν στον 18ο αιώνα
      Στην εποχή μας (21ος αιώνας) κάποιοι διαφωνούν με τις απόψεις κάποιων άλλων και αγωνίζονται για να μην μπορούν αυτοί οι άλλοι να τις λένε.

      Διαγραφή
    10. Προφανώς γιατί, όταν ο Βολταίρος έγραφε για την ελευθερία της σκέψης, δεν είχε υπ' όψιν του τους απάτριδες κομμουνιστές. Πού να φανταστεί τον 17οαιώνα, πιά προκρούστεια ιδεολογία θα ταλαιπωρήσει τον κόσμο όλο και θα προσπαθήσει να αποχριστιανοποιήσει τις κοινωνίες προωθώντας ότι ανώμαλο και πρόστυχο τις καταλύει.

      Διαγραφή
    11. Ναϊάς,
      για να εξηγούμε:

      Τρόλια σαν τον dimitri ή τον Χρήστο (δεν ξέρω αν είναι το ένα και το αυτό) που όταν έχει κάποιος διαφορετική οπτική για τον κόσμο που ζούμε, σου πετάει κατάμουτρα τα αριστερόστροφα κλισέ του, όπως -φασίστα, νεοναζί, ρατσιστή, ακροδεξιέ- τότε θα παίρνει τις επιστροφές που του αξίζουν.

      Τρόλια που σκόπιμα και με δόλο χύνουν κεκαλυμμένο δηλητήριο σε όποιον σκέφτεται με εθνικά -πατριωτικά κριτήρια, θα παίρνει τις απαντήσεις που του αρμόζουν.

      Αν ο Βολταίρος ζούσε σήμερα και άκουγε ανθρώπους να μισούν την γέννα τους, την ιστορία τους, τα ήθη και τα έθιμα, τον προγονικό πολιτισμό, υπερασπιζόμενοι νεκρές ιδεολογίες με φανατισμό, έχεις την εντύπωση ότι θα επέμενε στην ρήση του;

      Και αλήθεια; Πώς μπορείς να κάνεις επικοδομητικό διάλογο όταν ο συνομιλητής σου απαντά με κλισέ και ατάκες εκπορευόμενες από χρόνιες ιδεολογικές κατηχήσεις;

      Στον ινφογνώμονα αναρτώνται και σχολιάζονται απόψεις και αριστερών πεποιθήσεων. Όταν δεν έχουν κακή προαίρεση ή κακοφορμισμένες ιδεοληψίες, δεν βλέπω να υπάρχουν αυτού του είδους οι αντιδράσεις.

      Όταν οι άνθρωποι έχουν γνώμονα τη ΛΟΓΙΚΗ, οι διαφορετικές απόψεις παράγουν επικοδομητικά αποτελέσματα.
      Όχι παπάτζες.

      Διαγραφή
    12. Ο Χρηστος ειναι ενας γραφικος τυπος..Σε ολα τα χωρια υπαρχουν δυο τρεις...Εχει μια ροη - κλισε σαν τους Ιεχωβαδες...ψαχνει με αγωνια μια δικαιωση αριστερη ..διοτι αυτος την επελεξε και πως να χωνεψει οτι εκανε λαθος ?? Οποτε αναλογα με την παρακμη της...χτυπιεται σαν χταποδι να βρει μια εστω σπιθα της να ζει..να δικαιωσει την αρχικη επιλογη του.Στον εαυτο του μιλα....οχι σε μας.Στο γινατι του.Αυτα τα περι...Βολταιρου...Μολιερου...Γκυ ντε Μοπασαν...και αλλα ονοματα κραχτες ειναι για να δινει λουστρο στα καρβουνα...Αν του αφαιρεσεις τα λογια ξενων
      λαμπερων ατομων ..δεν θα βρεις τιποτε δικο του ..δημιουργημενο.Ουτε καν προσωπικη αποψη δικη του.Αποψεις λουστρου αλλων θα βρεις...Ας ειναι...Μην κανει μαθηματα περι σεβασμου της γνωμης ολων. Διοτι η εμονη σε μια μονο γνωμη σταθερα και επ απειρον ιδια..σαν την μονιμη δικη του..οχι σεβασμο δεν εχει..αλλα ουτε ιχνος ολων των αρετων που επικαλειται συχνα...Ειναι μια μεσανατολιτικη αποψη των οντων..

      Διαγραφή
    13. Δημήτρης Κ (21 Αυγούστου 2019 10,07πμ)
      Καταθέτω τις προσωπικές μου απόψεις για τα κοινά .Αυτές διαμορφώνονται κρίνοντας τα γεγονότα, και λαμβάνοντας υπόψη αυτά που είπαν και έγραψαν διακεκριμένοι άνθρωποι των γραμμάτων της επιστήμης της διανόησης.
      Στο μικρό κείμενο σου των δέκα σειρών χώρεσαν
      - Οι δυο τρεις.. !!!!!!
      - Οι Ιεχωβάδες !!!!!!!!
      - Το χταπόδι που χτυπιέται !!!!!!
      - Αυτός που μιλά στον εαυτό του !!!!
      - Το γινάτι !!!!!!!
      - Οι κράχτες !!!!!!!
      - Το λούστρο !!!!!!!
      Αν ρίξεις μια ματιά στα «μαργαριτάρια» που έχεις εκπέμψει (21/8/19 10.07πμ)
      Αν προσπαθήσεις να κάνεις πράξη το αρχαίο ρητό. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
      Τότε πιθανώς θα αρχίσεις να πολιτικολογείς χωρίς να χυδαιολογείς.

      Διαγραφή
    14. Ανεφερες ρουφιανους..εσυ χυδαιολογεις.Οι δικες μου λεξεις δεν ειναι χυδαιες .Ειναι παραδειγματα των οσων λες.
      Μπορεις να πεις εναν λογικο λογο που ...ξεχωρισες τους Αρβανιτες τονιζοντας το ..απ τους Ελληνες ?? Τους Κρητες γιατι οχι η τους Θεσσαλους κλπ ?? Μα εισαι πονηρος...γιαυτο.Τι αλλο ?? Δεν τα αφηνεις αυτα τα σαπια και τις περιπλοκες δηθεν σοφιστικε δικαιολογιες ?? Σε χαζους μιλας ?? Ετσι νομιζεις ?? Διακεκριμενοι ειπαν οτι ειπαν αλλα ηταν δικο τους..Δεν ειδα κανεναν να παραθετει οτι διαβασε απ αλλους οσο μαθαινε...ουτε κυκλοφορουσε με λιστες λεχθεντων αλλων..σαν σκονακι στο σχολειο. Σου λεω κατι για τους Μαρξιστες καιροσκοπους θεωρητικους ..και γινεσαι Τουρκος. Μας λες εσυ εδω πονηρα ..για αρβανιτες δηθεν οχι Ελληνες..και δεν τρεχει καστανο για σενα.Μας βγαινεις κι ..αδικημενος !! Σε αδικουμε.Γιαυτο εισαι επιεικως γραφικος.θαχες καποια ισορροπια αλλιως..Αλλα οχι να μπαινεις και στο ιερο του ναου της χωρας..με ασεβεια...και να μην μιλαμε μην παθει το μανικιουρ σου ....

      Διαγραφή
    15. Δημήτρης Κ.(21 Αυγουστου 2019 10.22 μμ)
      1) Έγραψα (αν πρόσεξες) ότι μάλλον δεν έχεις καλούς πληροφοριοδότες Σκέφθηκα όμως ότι πιθανώς ο όρος πληροφοριοδότες δεν σου είναι οικείος , και εκτίμησα ότι καλό θα είναι να βάλω σε εισαγωγικά και την λέξη ρουφιάνος , γιατί πιστεύω ότι την γνωρίζεις καλά.
      2)Αναφέρθηκα στους Αρβανίτες γιατί πολύ πολύ απλά αυτοί οι άνθρωποι μιλούν τα Αρβανίτικα (Αλβανικά). Για να καταλάβεις ο Αρβανίτης όταν πηγαίνουν στην Αλβανία μιλούν με τους Αλβανούς στα αρβανίτικα που είναι η μητρική τους γλώσσα και συνεννοούνται απόλυτα με τους ομόγλωσσους Αλβανούς. Αντίθετα οι Κρήτες , οι Θεσσαλοί κλπ δεν συσχετίζονται με τους Αρβανίτες γιατί μητρική τους γλώσσα είναι τα Ελληνικά.Υποθέτω ότι κατάλαβες την διαφορά μεταξύ Αρβανιτών και Κρητών και συνέβαλα ώστε να είσαι πλέον λιγότερο αδαής.
      3) Παραθέτω τώρα κάποιες λέξεις- φράσεις από το μικρό σου κείμενο όπως ακριβώς έκανα και την προηγούμενη φορά
      - Εσύ χυδαιολογείς.
      - Είσαι πονηρός
      - Δεν αφήνεις αυτά τα σάπια;
      - Σε χαζούς μιλάς;
      - Μαρξιστές καιροσκόποι
      - Μην πάθει το μανικιούρ σου
      - Γίνεσαι Τούρκος
      Αν ρίξεις μια ματιά στα «μαργαριτάρια» που έχεις εκπέμψει (21 Αυγούστου 19 10.22)
      Αν προσπαθήσεις να κάνεις πράξη το αρχαίο ρητό. Γηράσκω αεί διδασκόμενος
      Τότε πιθανώς θα αρχίσεις να πολιτικολογείς χωρίς να χυδαιολογείς.

      -

      Διαγραφή
  2. Συριζα - ΝΔ.....μία ξεφτίλα δρόμος.
    Υπαλληλοι του Σορος και οι δυο. Να τους χαιρονται οι ψηφοφοροι τους. Αν καταλαβαινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά δεν στο είπανε?? δεν το διάβασες?? οι συνοδοιπόροι του Τσίπρα καμένοι και Μιχαλολιάκοι Π Έ Θ Α ΝΑ Ν!!!

      Διαγραφή
  3. https://youtu.be/JKmSKB7VqfE

    Σαράντος Καργάκος. Μέγας ιστορικός και δάσκαλος. Μαζί με τους ήρωες οπλαρχηγούς της Ελληνικής Επανάστασης θα πρέπει να τιμηθεί και εκείνος για το τεράστιο έργο του που μας άφησε.
    Όσο για τους γραικύλους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, όπως λέει και ο Σταύρος, για να τους ξεφορτωθούμε πρέπει να γίνει πολιτική επανάσταση. Δεν μας φταίει κανένας Σόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως πρέπει να ερευνήσετε λίγο,ποιός είναι ο κ.Γεραπετρίτης.Εχω την εντύπωση οτι έχει συντάξει, μαζί με τον Στ.Τσακυράκη(εκλειπόντα πρώην γραμματέα του Ρήγα Φεραίου,νεολαίας τουΚΚΕ εσ.)και Ν.Αλιβιζάτο συντ/λόγο,αμφότερους θεωρητικούς του εθνομηδενισμού,σχέδιο αναθεώρησης του συντάγματος,όπου εκτός της απάλειψης οιασδήποτε αναφοράς στην θρησκεία,απαλείφεται και κάθε αναφορά και στο "έθνος",ως λέξη επικίνδυνη για...παρεξηγήσεις! Όπως βλέπετε το...brand name εξηγείται.Μην περιμένετε λοιπόν αντιστάσεις! Απο την ίδια μήτρα με τον Βούτση έχουν βγεί! Όσο για μας, τον λαό, "πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζεις τη δήλωση του Γεραπετρίτη και αναρωτιέσαι εάν είναι βουλευτής του σύριζα. Ενώ στη πραγματικότητα είναι υπουργός επικρατείας, στη τρέχουσα κυβέρνηση. Ο άνθρωπος ουσιαστικά δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς, πως είναι sleeper cell του σύριζα εντός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς υπερβολή.


    Everything can change on a new years day.. NOT!
    Ασύγκριτη, παγκοσμίως, σαπίλα αυτή η βουλή, διαχρονικά.

    Brand έχουν τα κόμματα, διότι χρειάζεται άλλο περιτύλιγμα για να πουλήσεις την ίδια προδοσία.

    Η καταγραφή της ιστορίας ενός έθνους δεν είναι Branding, η ιστορία είναι ιστορία, το εάν είναι παραποιημένη από κάποιους αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

    Ο Τίτο σίγουρα φέρνει σβούρες στον τάφο του βλέποντας πόσο εύκολα έπιασε το παραμύθι που έστησε. Αυτά είναι τα "κυρίαρχα αφηγήματα" όχι η ιστορία της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τι είδους φρικτό καθεστώς υπήρχε επί τουρκοκρατίας αναφέρεται λεπτομερώς, όπως νομίζω, σε πρόσφατη ανάρτηση άρθρου του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Ήφαιστου.

    Εκεί αναφέρεται πως όλα ήσαν "περιουσία" του Σουλτάνου,οι δε ραγιάδες Έλληνες ζούσαν χάρις στην "ανοχή" του μεγάλου Πατισάχ.

    Οι Έλληνες, όπως όλοι οι χριστιανοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πλήρωναν όλοι τους «κεφαλικό φόρο» στον Σουλτάνο για να έχουν το δικαίωμα στην ζωή!

    Κάποτε ο Μεγάλος Πατισάχ είχε αποφασίσει να σφάξει όλους τους Έλληνες, δεν το έκαμε όμως διότι έτσι θα έχανε το κρατικό ταμείο τον «κεφαλικό τους φόρο».

    Για πια ευτυχισμένη ζωή κάτω από την βάσανο καιτον σφαγέα τούρκο μιλούν οι κκ. διεθνιστές δήθεν επιστήμονες της πλάκας.

    Εάν διαβάσουν την ιστορία της Επανάστασης του 1821 στην Βόρειο Ελλάδα του ιστορικού Ι. Κ. Βασδραβέλλη, επιστημονικά απόλυτα τεκμηριωμένη, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών [Οι Μακεδόνες κατά την Επανάστασιν του 1821, Δημοσιεύματα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη 19767, Έκδοσις Τρίτη], θα αποκτήσουν γνώσεις προφανώς «λανθάνουσες» μέχρις ώρας σε αυτούς και θα επιτέλους μορφωθούν ιστορικά!

    Δηλαδή οι κύριοι Ακαδημαϊκοι καί τα επίσημα Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών είναι ..... μαλάκες!!!
    Δεν ξέρoυν τι τους γίνεται ή είναι όλοι μα όλοι τους φασίστες.........

    Ο δε κ. Γεραπετρίτης, βρίσκω πως είναι πολύ πρόθυμος να ικανοποιήσει τις ηλίθιες και τελείως ιδεοληπτικές επιθυμίες του αμόρφωτου ιστορικά, προγάστορα πατέρα του ληστή τραπεζών, που υπήρξε δυστυχώς, κακή τη μοίρα της Ελλαδος, προέδρου της Ελληνικής Βουλής, σε μια τελείως ατεκμηρίωτη ιστορικά απαίτησή του.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1)Σε πρώτη φάση, κάποιοι, θέλουν τον Αφελληνισμό και την Αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος. Προωθούν μαζικό τον εποικισμό της από αλλοδαπούς (μουσουλμάνους κατά το πλείστον), την μείωση των γεννήσεων με τις εκτρώσεις (των ελληνόπουλων) και την εκδίωξη των δυναμικότερων των Ελλήνων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.

    2)Σε δεύτερη φάση, όταν οι συνθήκες 'ωριμάσουν', έχοντας κάνει την Ελλάδα ένα πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό κράτος χωρίς εθνική και χριστιανική συνείδηση, έχοντας ήδη καταστρέψει την οικονομία και την παιδεία της, η Ελλάδα προφανώς σχεδιάζεται να διαμελισθεί. (Δέν είναι τυχαία η προδοτική "Συμφωνία των Πρεσπών".)

    3)Αποφθέγματα

    α)Σόλων ο Αθηναίος

    "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε."

    "Τα αφανή τοις φανεροίς τεκμαίρου."

    β)Θαλής ο Μιλήσιος

    "Για τρία πράγματα ευχαριστώ την τύχη: πρώτα γιατί γεννήθηκα άνθρωπος και όχι θηρίο, δεύτερο γιατί γεννήθηκα άνδρας και όχι γυναίκα και τρίτο γιατί γεννήθηκα Έλλην και όχι βάρβαρος."

    γ)Πιττακός ο Μυτιληναίος

    "Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων να αντιμετωπίσουν τη συμφορά όταν έρθει."

    δ)Ισοκράτης

    "Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν."

    ε)Πλούταρχος

    "Πρέπει να έχουμε και φίλους και εχθρούς. Τους φίλους, για να μας θυμίζουν το καθήκον μας και τους εχθρούς, για να μας υποχρεώνουν να το κάνουμε."

    στ')Ηρόδοτος

    "Το Ελληνικόν, εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτη εξοχος. Σε ερωτηση μας στον Θαλη...για τους νεοελληνες που σαν ...διανοι κοκκορευονται οτι μιλουν Αγγλικα σε ..Ελληνες...τι νομιζεις οτι θαλεγε για την ιδεα πουχουν για την καταγωγη τους ?? Αρκετοι ντρεπονται που ειναι Ελληνες..Ετσι δεν ειναι ?!

      Διαγραφή
    2. α)"Απασών γλωσσών το ελληνικόν υπέρκειται γένος."
      Θεόδωρος Β’ Λάσκαρις, 1221-1258, Βυζαντινός αυτοκράτορας

      β)"Εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί."
      Πλήθων Γεμιστός, 1360-1452, Έλληνας Βυζαντινός φιλόσοφος

      γ)"Ει θεοί διαλέγονται, την των Ελλήνων γλώττη χρώνται."
      Κικέρων, 106-43 π.Χ., Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

      δ)"Ευγένεια καλόν μεν, αλλά προγόνων αγαθόν."
      - Η ευγενική καταγωγή είναι ωραίο πράγμα αλλά είναι αγαθό των προγόνων.
      Πλούταρχος

      ε)"Εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι."
      - Για εμένα είναι ντροπή η πατρίδα μου, ενώ εσύ είσαι ντροπή για την πατρίδα σου.
      Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιών, Σκύθης ηγεμόνας & φιλόσοφος
      (απαντώντας σε κάποιον που τον ειρωνεύτηκε για τη σκυθική του καταγωγή)

      στ')"Esse velim Grecus, cum sim vix, domna, Latinus."
      - Θα ήθελα να ήμουν Έλληνας, κυρία μου, αλλά είμαι απλώς Λατίνος
      Φράγκος ευγενής του 10ου αιώνα

      Διαγραφή
  8. συγνωμη που κανω καταχρηση του χωρου σας εδω.
    παρακαλω ασχοληθητε με αυτο το θεμα..
    μονο με την ψηφο των Ελληνων του εξωτερικου μπορει να σωθη η Ελλαδα απο την μαφιοζικη συμμορια που την λυμενετε απο το 1944.

    https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1011829/auto-einai-to-nomoshedio-gia-tin-psifo-ton-ellinon-tou-exoterikou/?fbclid=IwAR34DVHAaKbPKhSgLsdr2pOVsHyseZRs-y6M4KP-2pvPtn91rBpG0uxWQmE

    Ναι, σε καθε πολη του εξωτερικου, εχει Πρεσβειες και Προξενεια... χαχαχαχα
    Γιατι δεν αντιγραφετε, ενα συστημα δοκιμασμενο και στα υπολοιπα κρατη της Ε. Ενωσης ?????
    Γιατι οχι, με συστημενα γραμματα στους τοπους μας, μαζι με φωτογραφια της ταυτοτητας / διαβατηριου ???
    Δεν θελετε την ψηφο μας, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ΑΛΛΟ, γιατι ξερετε οτι οι Ελληνες του Εξωτερικου δεν θα ψηφισουν εγκληματιες, κλεφτες, απατεωνες, και ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ πολιτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο.Οι Έλληνες του εξωτερικού απαλλαγμένοι από τις παθογένειες του τόπου μπορούν να συνεισφέρουν στην υγεία της Ελληνικής κοινωνίας.
      Επιστολική ψήφος και όλα θα πάνε καλά.

      Διαγραφή
  9. Τον τελευταίο καιρό διαβάζω άρθρα αυτού του είδους στον ινφογνωμων, άρθρα που από την μία φωνάζουν ότι είμαστε Έλληνες και από την άλλη,-ρε μπας και δεν είναι έτσι οι Έλληνες - σπέρνουν την αμφιβολία στον κόσμο, στον Έλληνα !!!
    Ίσως κάνω και λάθος !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δύσμοιρη Ελλάδα!!! Καλά είπε ο Κολοκοτρώνης μετά το Ναυαρίνο αναστενάζοντας, "μισή ελευθερία αποκτήσαμε!!!" Την υπόλοιπη μας την πήραν μετά την δολοφονία του Καποδίστρια. Όλα αυτά τα σκουπίδια που διαφεντεύουν τα πολιτικά πράγματα, γνωρίζουν τί είναι παιδεία και τι είναι Ιστορία;; Ας μας πούν λοιπόν και να μας δείξουν έστω και ένα γραπτό κείμενο της εποχής της Επανάστασης που να μιλάει τις δικές τους αρλούμπες. Γράφουν ιστορία με πρωθύστερο συσχετισμό γεγονότων. Όλα τα επικούρια που έχουν βγεί από την σχολή του Λιάκου είναι μίσθαρνα εκτός αν επαναστάτησε η συνείδησή τους. Και πάλι δύσμοιρη Ελλάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαββα,αναμενω αρθρο για την 'Ορθοδοξη εκκλησια της Βορειας Κυπρου'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά αυτό θα είχε ενδιαφέρον. Απ'ότι έχω δει ο Λυγερός έχει ασχοληθεί με το θέμα. Επίσης εάν είναι να γραφτεί κάποιο άρθρο θα άξιζε το κόπο να μάθουμε και τι απέγινε με τα Ελληνικά σχολεία. Δείτε ένα συγκινητικό παράδειγμα από παλιά συνέντευξη του Ντινόπουλου σε σχολίο στο Ριζοκάρπασο αν θυμάμαι καλά. (3ο λεπτό). https://www.youtube.com/watch?v=M3ZW5N9-P8c

      Διαγραφή
  12. Παιδια ..διωξτε καθε τι ξενο.Η θα ειμαστε με αυτοσβασμο...η ..θα παμε στα ποντικια..
    Δεν υπαρχει λαος που αξιζει.να μιμηθουμε. Ειμαστε ταλεντα της ιστοριας..Μονο δικους μας δρομους αξιζουμε. Ας ειμαστε υπερηφανοι για μας.Αλλα διαβολε...να δημιουργουμε....οχι να αραζουμε με ξενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τὸ μὴ χεῖρον, βέλτιστον. Τὸν ΣΥΡΙΖΑ διώξαμε, ἡ Ν.Δ. ἦλθε ὡς τὸ μὴ χεῖρον. Μεγάλη κουβέντα.
    Ἡ Ν.Δ. δὲν εἶναι δεξιά, εἶναι λίμπεραλ, δηλαδὴ ἔχουν ἐνσωματώσει ἐθνομηδενιστικὲς ἰδέες ἐμμέσως, βάζοντας πάνω ἀπ' ὅλα τὴν οἰκονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε πως κατόπιν εντολής του ΚΚ Γιουγκοσλαυίας με ηγέτη τον Γιόσιπ Μπροτς κοινώς Τίτο, έγινε ένα πρόσφατο στην ιστορία παιδομάζωμα από τα «Ορφανά του Στάλιν» την δεκαετία του 1947-1948 στην αιμάσουσα από την τριπλή κατοχή και τότε μαχόμενη για την ελευθερία της Ελλάδα.

    Αρπάχτηκαν από τους γονείς τους, από τον κατ΄ εφημισμό .... Δημοκρατικό Στρατό...., 28.000 Ελληνόπουλα και φυγαδεύθηκαν πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα σε προαιώνια εχθρικές χώρες Σλαυικές, όπου ζούσαν κάτω από φρικτές συνθήκες και τα ετοιμάζανε για μελλοντικούς κόκκινους «γενίτσαρους».

    Από τα παιδιά αυτά γύρισαν πίσω στην Ελλάδα περίπου 2.000 μόνο. Τα άλλα 26.000 χάθηκαν τόσο για τους γονείς τους όσο και για την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος, το οποίο τόσο μισούν αυτοί που ορκίζονται στους Κορυσχάδες όπως η Δούρου.

    Μην ξεχνούμε λοιπόν εμείς ποτέ το απαίσιας μνήμης παρελθόν εκείνων που ποτέ τους δεν ζήτησαν συγνώμη για όσα έπραξαν εις βάρος αυτού του Έθνους

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αντικομμουνιστική υστερία φτάνει να ανακαλύψει....θαυμαστές του Σουλτάνου στην Αριστερά λόγω παιδομαζώματος. Ότι να 'ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ
      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Είναι η "αλήθεια" των υστερικών! Πίστεψε στα UFO καλύτερα..

      Διαγραφή
  16. Ε,το πάμε γιά Οθωμανικό.
    Και εμείς και οι Κύπριοι.
    Να ψηφίζουν και οι Ελληνες του ξωτερικού,όπως και αυτός εδώ,την Ελληνο-τουρκική συνομοσπονδία: https://youtu.be/oz68ppchgYs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατά τον πρώτο αιώνα (16ο) των εξερευνήσεων, οι ΕΛΛΗΝΕΣ ναυτικοί του ισπανικού στέμματος ήταν ξακουστοί για την ναυτοσύνη τους. Τόσο που όλοι οι ξέμπαρκοι ναυτικοί της "Νουέβα Εσπάνια" (Μεξικό) δηλώναν ΕΛΛΗΝΕΣ προκειμένου να βρούνε μπάρκο. Από τότε μέχρι και σήμερα οι ιθαγενείς του Μεξικού αποκαλούν τους Ευρωπαίους ΕΛΛΗΝΕΣ - γκριέγκος - γκρίνγκος. Προσωνύμιο πλέον παγκοσμίως γνωστό από τις αμερικάνικες ταινίες.
    Το ότι ασχολούμαστε με αυτούς τους γελοίους μας υποτιμά και μας υποβαθμίζει. ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.