8/8/19

Το 26% των παιδιών στην Ρωσία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας


Με βάση τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας Rostat που αφορούν το 2017 , το 26% των παιδιών ηλικίας έως 18 ετών διαβιούν σε οικογένειες τα εισοδήματα των οποίων είναι κάτω από το ελάχιστο όριο διαβίωσης.
Παράλληλα το ποσοστό φτώχειας μεταξύ των παιδιών υπερβαίνει κατά δύο φορές το συνολικό ποσοστό φτώχειας στη χώρα (το 2017 κάτω του ορίου της φτώχειας ζούσε το 13,2% του πληθυσμού.
Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στην εισήγηση της Rostat με τίτλο «Κοινωνικό-οικονομικοί δείκτες της φτώχειας» και είναι τα πιο πρόσφατα στοιχεία καθώς τα στοιχεία για το 2018 θα δοθούν στη δημοσιότητα το καλοκαίρι του 2020.
Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα της φτώχειας σε οικογένειες με παιδιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές.
Με βάση τα στοιχεία του 2017, 45% των παιδιών μεγαλώνουν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Επίσης υψηλά είναι τα ποσοστά της φτώχειας σε πολύτεκνες οικογένειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Rostat, το 52,2% των πολύτεκνων οικογενειών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για τη συνέχεια  Liberal

6 σχόλια:

  1. Κι αυτο ..το αρθρο το ιδιο .!! Απ τον τιτλο ξερεις...και απο 5 χλμ. αποσταση που γραφηκε.. Εκδιδεται στο νηπιαγωγειο για παιδια κατω των εξι ετων ?? Δασκαλοι το γραφουν σιγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις κάποια άλλα στοιχεία, θα ήταν ενδιαφέρον να μάς τα παρουσιάσεις. Επίσης και τις όποιες συγκεκριμένες διαφωνίες σου. Το παραπάνω πάντως, μόνο σχόλιο που δεν είναι.

      Διαγραφή
  2. Δεν σχολιασα το κειμενο αλλα το υφος και το διδακτικο στυλ. Λες ναχει το ιδιο ζορι για την Ελλαδα και τις ΗΠΑ ?? Για τις Ινδιες ?? Τι ακριβως εκανε ?? Εβαλε την μπιλια της Γης..γυρισε...και σταθηκε η μπιλια στην Ρωσια ? Τα στοιχεια εχουν αξια σιγουρα.Αλλα οχι μεγαλυτερη απ την αξια της εταιριας που τα μεταφερει.Εδω βλεπουμε σταθερα μια εταιρια να κανει την ιδια σταση για φορτωση.Σαν Κλουζω ..κατι λεει...Εχει συμβολαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νατιβιστ..χτυπα στο μηχανημα .." ποσοι Αμερικανοι ζουν κατω απ το οριο φτωχειας ?" Μια Άυστραλιανη ερευνα του 2018 ..λεει ...50 εκατομμυρια...Ποσα παιδια ναχουν λες ?? Ενα ?? Εστω οι μισοι εχουν.Ποσα ?? Εστω μονο δυο.Συνολο ?? 50.......και 50...ισον ποσο ??..100........Εστω οτι υπαρχει κι ακριβως πανω στο οριο...ενας πληθυσμος.Ποσος ?? Αγνωστο...Αλλα λογικα αρκετος...εστω κατω απο 50. Ας πουμε 30.( αν και στατιστικα δεν στεκει...αφου λογικα μπορει ναναι ιδιος και μεγαλυτερος) Ποσα παιδια το 30 ?? Υποθεσαμε Μ.Ο δυο. 30×2= 60....Συν 100 ??? ....160.....Θαχε ενδιαφερον επισης η Ελλαδα αλλα και οι Ινδιες.Γιατι η μπιλια δεν μπορει να καθεται μονιμα στο ιδιο μερος.Απ αυτην την σφαιρικη αποψη για τον πλανητη ..περιμενουμε το επωμενο αρθρο του αρθρογραφου για αλλες θεσεις της μπιλιας...Ειναι παραλογο ?? Θα δουμε ποσο ειναι..με αποδειξεις ...Δεν πρεπει να αποδειξει οτι ...τυχαια αυτη την φορα σταθηκε εκει η μπιλια !??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε, για το συγκεκριμένο άρθρο και τα στοιχεία του δεν έχεις κάποιον αντίλογο. Κατά τα υπόλοιπα, έχω ξεχάσει πώς παίζεται η κολοκυθιά.

      Διαγραφή
  4. Πως να εξηγήσει κανείς άραγε την «μανιακή εμμονή» του μπλόγκ για αναδημοσίευση αυτού του ΤΥΠΟΥ νεοφιλελεύθερης κόπιας από άρθρα και σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.