3/2/09

Τούρκος ταγματάρχης διέταξε το 1974 την εκτέλεση 70 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων


Ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ο οποίος το 1974 ήταν διοικητής και επικεφαλής της 1ης Μοίρας του 21ου Συντάγματος Πυροβολικού, έδωσε διαταγή να εκτελεστούν οι 70 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί στο χωριό Άσσια (σήμερα βρίσκεται στα κατεχόμενα) τον Αύγουστο του 1974.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κύπρου ο Τούρκος ταγματάρχης ζήτησε από τους ανωτέρους του, μέσω ασυρμάτου, οδηγίες για τους αιχμαλώτους. Η απάντηση ήταν «Φορτώστε τους στο τρένο!».
Το δημοσίευμα, που στηρίζεται σε μαρτυρία Τούρκου στρατιώτη, αναφέρει ότι τη διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός...Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον. Οι Τούρκοι στρατιώτες έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια, που σήμερα βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Τουρκοκύπριος από την Αφάνεια επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τα διαδραματισθέντα.
Το μεσημέρι στο ΜΕGA Kύπρου, ο κ. Μάριος Ασσιώτης δήλωσε ότι ο πατέρας του, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια, ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης των 70 Ελληνοκυπρίων. Ο κ. Ασσιώτης ανέφερε ότι ο πατέρας του, τον οποίο πήραν για τρεις μήνες αιχμάλωτο στην Τουρκία, μετά την απελευθέρωση του είχε δώσει κατάθεση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής κυβέρνησης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Οταν βρεθούν πολιτικοί που να τιμάνε τα παντελόνια που φοράνε , πολίτες που να μην επαναστατούν από το βελούδινο καναπέ και ψηφίζουν με βάση το βόλεμα τότε και μόνο τότε οι στρατιωτικοί που ξέρουν θα μπορέσουν να λειτουργίσουν..Για τον απλό και μοναδικό λόγο όταν στον εχθρό στον όποιο εχθρό δείχνεις φόβο και αδυναμία τότε είναι βέβαιος ο θάνατος σε άλλη περίπτωση απλά μπορείς να τον παρατείνεις και να του δημιουργήσεις πλήγμα...
    Xριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν διαβάζεις αίσχη των Τούρκων κατά των Ελλήνων σαν τα παραπάνω αναρωτιέσαι με την μια γιατί τους ανέχονται οι πολιτικοί μας - αλλά και οι στρατιωτικοί μας - επί τόσες δεκαετίες...

    Τι συμβαίνει άραγε?

    Τι είναι αυτό που έκανε τους Έλληνες τόσο πολύ "ενδοτικούς" ως προς τους Τούρκους σε σχέση με τους προγόνους μας λίγες δεκαετίες πριν?

    "Γεωστρατηγικά παρασκηνιακά παιγνίδια" είναι η εύκολη και συνάμα "αόριστη" απάντηση πάντα....

    Αναρωτιέμαι τελικά, μήπως τα πράγματα έχουν κι άλλες "εξηγήσεις"...λίγο πιο "γήινες"...

    Μήπως ας πούμε η Νεότερη Ελλάδα έχει αναπτύξει κάποια ιδιαίτερα "χωροταξικά χαρακτηριστικά" που εν είδη "καρκινώματος" της προσδίδουν κάποιες εξαιρετικά ζωτικές "αχίλειες πτέρνες"?

    Χαρακτηριστικό και αρκούντως γλαφυρό είναι το παρακάτω απόσπασμα:


    «…Η Αθήνα έχει συγκεντρώσει το 50% του ελληνικού πληθυσμού, το σύνολο της βιομηχανίας και εσχάτως και της ενέργειας.

    Απλοί λόγοι στρατηγικής είναι απαγορευτικοί για την δημιουργία ΟΛΩΝ των εργοστασίων ενέργειας (όπως εγκρίθηκαν τον Ιούλιο του 2007 από το Υπ. Ανάπτυξης και τα 5 νέα εργοστάσια ρεύματος να γίνουν στη Βοιωτία) και όπλων στο Λαύριο και στην Θίσβη Βοιωτίας.

    Σε ενδεχόμενη σύρραξη με την Τουρκία, το κτύπημα στον πληθυσμό και στην βιομηχανία θα είναι μοιραίο, επειδή θα είναι υπόθεση μισής ώρας για την τουρκική αεροπορία, ακαριαίο και ολοκληρωτικό, χωρίς να μπορέσει η Ελλάδα να αντισταθεί.

    Απλά θα επιστρέψει στην λίθινη εποχή!...»

    Σταύρος Καρρεφυλάκης, Χρυσή Αυγή, Τετάρτη 21/01/09

    Είναι άραγε ένα απο τα βασικά που φοβόμαστε και γι' αυτό μονίμως κάνουμε πίσω στην Εξωτερική/αμυντική μας πολιτική ως προς την Τουρκία?

    Κι αν ναι, τι κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε?

    Κάνουμε άραγε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνουμε. Πιο πολύ Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Τούρκοι ετοιμάζουν αργά ή γρήγορα εργοστασιο πηρυνικής ενέργειας δίπλα μας. Επειδή αυτές δεν είναι εγκαταστάσεις παίξε γέλασε και σε μια σύρραξη είναι εύκολος και θανατηφόρος στόχος θέλουν πριν αρχίσουν την κατασκευή του να έχουν απονευρώσει και εξουδετερώσει πλήρως την Ελλάδα από κάθε άποψη για να μην κινδυνεύσει η πηρυνική εγκατάστασή τους...δεν θέ΄λουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη, είναι σοβαροί άνθρωποι
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Προκειμένου να διαφυλάξουμε την Κύπρο απο τον κουμμουνιστικό κίνδυνο δεχθήκαμε την αποβίβαση (θα επιμένω να το λέω και όχι την απόβαση) των Τουρκων. Συνηθισμένη φράση.
    2)Ο Φάκελος Κύπρου με διακομματική
    συμφωνία ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

    Καθαρά λοιπόν η ιδεολογία δωσιλογισμού, πολιτικών, στρατιωτικών,δημοσιογραφων,πολιτών
    μας κάνει ενδοτικούς.η ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ αυτή καλύπτει όλο το πολιτικό φάσμα. Ξεσκεπάζουμε όσα θέλουμε , και κρύβουμε κάτω απο το χαλί ότι δεν μας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα του χτες, μια φράση θα μου μείνει αναλείωτη για πάντα που την άκουσα σαν τίτλο από σήριαλ...
    Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα...
    Σκεφτόμαστε το πολιτισμό που μοιράσμαε απλόχερα στο κόσμο και δεν κοιτάμε τα άλλα ..Σαν λαός είμαστε παρτάκιδες,εγωπαθής, εγωκετρικοί και μπροστά στο ίδιον συμφέρον οι περισσότεροι ξεπουλάνε τα πάντα...Δεν είναι φαινόμενο του σήμερα είναι από συστάσεως της Ελλάδος άρα τι ψάχνουμε να βρούμε ? Δεν είναι η Κύπρος μόνο,είναι το Μακεδονικό, το πρόβλημα στην Θράκη που άκόμα βλέπουμε την άκρη του παγόβουνου είναι η Μεγάλη Αλβανία που κάποιοι οραματίζονται..Ολα όσα γίνονται εντός Ελλάδος ακόμα και τώρα με την νέα τρομοκρατική οργάνωση όσα γινόντουσαν και εμείς σαν απλός λαός δεν τα ξέραμε γιατί δεν έβλεπαν το φως τησ δημοσιότητας όλα απλά είναι ένα ξεπούλημα διότι όπως κάποτε είχε πει ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ για την Ελλάδα γιατί για μένα και η Κύπρος είναι Ελλάδα όμως και κει παίχτηκαν παίζονται και όσο το επιτρέπουμε θα παίζονται πολλά παιχνίδια και απλά ενίοτε θα λέγονται κάποια πράγματα στο κόσμο για να ρίξουμε την γνωστή στάχτη του ενδιαφέρονοτος...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.