5/2/09

Παπούτσι και κατά του ισραηλινού πρεσβευτή στη Στοκχόλμη

Κίνητρο της πράξης πιστεύεται ότι ήταν η πρόθεσή τους να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων.
Ενα παπούτσι, βιβλία και άλλα αντικείμενα "εκτοξεύθηκαν" εναντίον του πρέσβυ του Ισραήλ, την ώρα που έδινε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, μετέδωσαν εγχώριοι...ραδιοφωνικοί σταθμοί την Πέμπτη.
Ο Μπένυ Ντάγκαν βρισκόταν στο βήμα και μιλούσε για τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα του το βράδυ της Τετάρτης όταν ορισμένοι από τους περίπου 50 ανθρώπους που αποτελούσαν το ακροατήριο άρχισαν να εκτοξεύουν τα αντικείμενα. Η αστυνομία προσήγαγε δύο ανθρώπους.
Κίνητρο της πράξης πιστεύεται ότι ήταν η πρόθεσή τους να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων.
Η επίθεση αυτή αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα μίμηση εκείνης ενός Ιρακινού δημοσιογράφου εναντίον του τέως προέδρου των ΗΠΑ Τζωρτζ Ου. Μπους τον Δεκέμβριο. Στην περίπτωση εκείνη ο Μπους είχε σκύψει και αποφύγει τα παπούτσια που εκτόξευσε ο δημοσιογράφος.
Παρόμοια επίθεση δέχθηκε ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο ενώ επισκεπτόταν το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ στο Λονδίνο την Δευτέρα. Το παπούτσι, που φέρεται να εκτόξευσε διαδηλωτής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του Πεκίνου στο Θιβέτ, δεν πέτυχε το στόχο του.
ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. Τελικά θα γίνει της μόδας κάθε που δεν μας αρέσει κάτι θα εκτοξεύουμε και ένα αντικείμενο κάτι είναι και αυτό αν μη τι άλλο δεν δείχνει πλήρη απάθεια.Οχι ότι το επικροτώ γιατί στην περίπτωση Μπους έγινε γιατί συμβολίζει κάτι για εκείνη την θρησκεία τώρα δεν είναι το ίδιο.Από την άλλη ούτε με αυτά που γίνονται γενικός συμφωνώ αλλά όπως είπε ο ΜΖ σε μια άλλη σας ανάρτηση από την αναβροχιά καλό και το χαλάζι
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.