8/2/09

Τούρκοι κατά Μενέντεζ με απούσα την ομογένεια


Αγρια επίθεση, οργανωμένη από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και με στόχο την απαξίωσή του, εξαπέλυσε ο οργανισμός «Τurkish Coalition of Αmerica» εναντίον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ), ο οποίος αναμένεται να παίξει σημαντικότατο ρόλο τους επόμενους μήνες σε δύο κρίσιμα θέματα που αποτελούν για την Αγκυρα «κόκκινες γραμμές».
Το πρώτο θέμα είναι το Κυπριακό, όπου ο Αμερικανός γερουσιαστής έχει απαιτήσει από τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με προσωπικές παρεμβάσεις προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, να τερματιστεί η πολιτική τιμωρίας της Λευκωσίας, που εισήγαγε στις...24 Απριλίου 2004 η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους.
Το δεύτερο θέμα είναι το Αρμενικό. Ο κ. Μενέντεζ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αμερικανο-αρμενικής κοινότητας στην προσπάθειά που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα για να αναγνωριστεί η γενοκτονία από το αμερικανικό Κογκρέσο. Ο κ. Ομπάμα, με επιστολή του προς την ηγεσία των Αμερικανο-Αρμενίων, έχει υποσχεθεί ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο νομοσχέδιο. Η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι έξω φρενών με τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος και για ένα άλλο θέμα, που επίσης αποτελεί «καυτή πατάτα» για την Αγκυρα. Εδώ και καιρό, ο κ. Μενέντεζ έχει ξεκινήσει εκστρατεία για προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κύκλοι που ελέγχουν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής αρνήθηκαν να ενισχύσουν την προσπάθεια του Αμερικανού πολιτικού, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, ιδιαίτερα σε μία εποχή που ο γερουσιαστής δέχεται αισχρή επίθεση από την Τουρκία και τις ελεγχόμενες από αυτήν οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ούτε οι άρχοντες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ούτε η Παμμακεδονική Ομοσπονδία ούτε άλλη οργάνωση της Ομογένειας, εκτός της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, βοήθησε τον κ. Μενέντεζ. Η ελίτ της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, απουσίαζε εντελώς από κάθε συγκέντρωση στήριξης του γερουσιαστή. Αλλά και τώρα που έχει επιτύχει την εκλογή του και πρωτοστατεί στα θέματα του Φαναρίου, των Σκοπίων, της Κύπρου και του Αιγαίου, η απουσία της Ομογένειας είναι, σε μερικές περιπτώσεις, επιδεικτική και άκρως ενοχλητική...

ETHNOS-Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

12 σχόλια:

  1. Γιατί ή Ομογένεια δεν τον στηρίζει; Μήπως υπάρχει και μια αντίθετη γνώμη για τον κ. Μενέντεζ; Μήπως οι Ομογενειακοί φορείς έχουν αρνητική γνώμη για το άτομό του;

    Ή απλώς θα βγάλουμε τα ματάκια μας για ακόμη μία φορά.. και μέχρι να καταλάβουμε τι συμβαίνει θα απωλέσουμε άλλη μία ευκαιρία να προωθήσουμε τα συμφέροντά μας;

    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ακριβώς το βρήκες αυτό Σαββα στο έθνος υπάρχει link;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=2394796

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως τον στηρίζουμε υπογείως, ώστε να φαίνεται ότι είναι ανεξάρτητος ο Μενέντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απάντηση είναι αυτή που υπάρχει και στο προηγούμενο ποστ. Η ελληνική άρχουσα τάξη επιθυμεί να είναι υποτελής στην τουρκία, με οποιονδήποτε τρόπο, πρόσχημα, φερετζέ...έτσι έχει μάθει, της αρέσει και πέρασε γραμμή στις οργανώσεις της αμερικής να ποιήσουν την νήσσαν... Για φασαρίες είμαστε τώρα; Καλά περνάμε ως νεο-οθωμανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν πράγματι δεν τον στηρίζουν ο λόγος θα είναι ο γνωστός. Θεωρούν τον Πατριάρχη "Τούρκο" και θέλουν ανεξάρτητη Ελληνορθόδοξη Αμερικάνικη Εκκλησία κυρίως για να μην ενισχύουν οικονομικά το Πατριαρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν θελουν να τον βοηθήσει η Ομογένεια;;
    Πάλι στο τέλος θα ψάχνουμε να βρούμε το λάθος και βέβαια ο Ελληνικός Λαός δεν θα μάθει ποτέ τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νομίζω ότι τον στηρίζουμε "υπογείως".Δεν μας έχω για τόσο έξυπνους. Ως συνήθως άλλο ένα βλακώδες περιστατικό της νεοελληνικής κουλτούρας (ελληνοαμερικανικής κουλτούρας).
    Μα φίλοι μου τι έκανε τόσα χρόνια η ομογένεια ; Εκαναν κάτι έξυπνο και προς τα συμφέροντα της Ελλάδας ; Βλακωδώς στήριζαν όποιον τους ... σέρβιραν για πρόεδρο της Αμερικής. Και φυσικά στο τέλος ο ίδιος τους....κορόιδευε. Πάντα θολές υποσχέσεις αποσπούσε και τίποτα ουσίας. Δυστυχώς έχουν επηρεαστεί όπως όλοι οι Αμερικανοί από την ...... Αμερικανική βλακεία και υπεροψία.
    Βέβαια για την Αρχιεσπισκοπική έδρα ΔΕΝ ΑΜΦΕΒΑΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.Η συνδρομή της Εκλησίας είναι γνωστή στις όποιες προσπάθειες της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αλλωστε έχει πολύ παλιές ρίζες το φαινόμενο. Από την εποχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατα των Τούρκων. Οι "τράγοι" είναι μόνο για εκδηλώσεις ανούσιες, φρου φρου κι αρώματα. Τους μάθαμε πια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό περί "τράγων" που λες είναι λάθος!η συμβολή της Εκκλησίας είναι μεγάλη!Όμως για την συγκεκριμένη υπόθεση και για την υπόθεση της διάλυσης του ελληνικού λόμπυ το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την παρούσα ηγεσία έχει καθολικές ευθύνες!Πρωτοστάτησε η παρούσα ηγεσία και κυρίως η κεφαλή της ο σημερινός Πατριάρχης σε κάθε ενέργεια διάλυσης του λόμπυ αλλά και στην υπονόμευση και ακύρωση κάθε ενέργειας των Ελλήνων της Αμερικής υπέρ της Ελλάδας!Η "αγιοποίηση" αυτού του αυταρχικού ανθέλληνα από τον ελληνικό τύπο πρέπει να σταματήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε sapphire, συμφωνώ απόλυτα με τον χαρακτηρισμό και τα σημάδια γραφής του "αυταρχικού ανθέλληνα", του Τούρκου Λοχαγού του πεζικού.
    Με συγχωρείς όμως για τα υπόλοιπα γιατί θα διαφωνήσω.
    Ποτέ η εκκλησία δεν ήταν μπροστά στους απευλευθερωτικούς αγώνες του έθνους.Πάντα ήταν αντίθετη και πάντα τους σαμποτάριζε. Νομίζω το γνωρίζεις για το 1821.Δεν νομίζω να πιστεύεις σε Παλαιών Πατρών Γερμανούς και τα σχετικά. Σύσωμοι είχαν ταχθεί κατά της επανάστασης και με αποδεικτικά στοιχεία. Φυσικά δεν συζητάμε για την μπαρούφα των κρυφών σχολειών. Αυτά είναι παραμυθάκια για τα παιδάκια. Γνωστοί οι τσακωμοί τους για την νομή των Νέων χωρών. Ομηρικοί καυγάδες. Θυμάσαι το "ανάθεμα" κατά του Βενιζέλου με τους παπάδες να πετάνε ογκόλιθους. Απερίγραπτο !!! Γνωστή η τακτική του Μακάριου που κοίταζε μόνο την....βολή του και βέβαια δεν ήθελε καθόλου την ένωση με την Ελλάδα. Αυτός άλλωστε έδιωξε την Ελληνική μεραρχία από την μεγαλόνησο. Για την εκκλησιαστική περιουσία και τα "συγχωροχάρτια" τι να πούμε ; Ποτέ και κανένας να μην βάλει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία. Οι μοναδική εκκλησία στον κόσμο που υπάγεται στο δημόσιο και πληρώνονται οι λειτουργοί της από το κράτος. Γνωστό και πρόσφατο το σκάνδαλο του Βατοπέδιου. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ;
    Βέβαια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ιεραρχών που ήταν υπέρμαχοι και μπροστάρηδες σε κάθε εθνική προσπάθεια. Να μην τα ισωπεδώνουμε και όλα.
    Αλλά η θέση μου δεν αλλάζει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μια απο τα ιδια μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας χαιρετισμους απο γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Senator R. Menendez υποστηρίζουν οι Ελληνες του New Jersey. Οι Ελληνες της Νεας Υόρκης ούτε καν τον γνωρίζουν και σνομπάρουν τους Ελληνες του New Jersey διότι με το να υποστηρίξουν τον senator απο το Νew Jersey νομίζουν ότι χάνουν τα πρωτεία. Αυτά είναι γνωστά στους ομογενείς. Γι αυτό στο New Jersey τώρα δημιουργούν Ομοσπονδία Ελληνικών Οργανισμών και Συλλόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.