13/2/09

Όταν η δημοσιογραφία γίνεται απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα εργαλείο κομματικών και άλλων συμφερόντων πάνω στο πτώμα ενός νεκρού

Μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έπαιξαν πάνω στο πτώμα του ένα άθλιο παιχνίδι συμφερόντων. Τώρα παίζουν πάλι το ίδιο παιχνίδι, με πιο ήπια μορφή, ομολογουμένως, πάνω στο πτώμα ενός άλλου συνανθρώπου μας. Πόσο άλλο θα κατρακυλίσουμε άραγε;

ΤΑ ΝΕΑ: Ξεψύχησε αβοήθητος για 100 € - Δεν χρησιμοποίησαν απινιδωτή γιατί δεν είχαν αυτοκόλλητα!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Από αιμορραγία πέθανε ο 53χρονος στο ασθενοφόρο

Σύμφωνα με καταγγελίες, από το ασθενοφόρο έλειπαν τα αναλώσιμα για τη λειτουργία του απινιδωτή, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένας 53χρονος.
Σε αιμορραγία του πεπτικού συστήματος (γαστρορραγία), λόγω έλκους δωδεκαδάκτυλου, οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα σε ασθενοφόρο, κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.
Αυτό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησε ο ...καθηγητής Δημήτρης Ψαρούλης, σύμφωνα με τον οποίο, ο άτυχος άνδρας χρειαζόταν άμεση μετάγγιση αίματος.
Όπως είπε ο κ. Ψαρούλης, ο 53χρονος δε θα μπορούσε να σωθεί ακόμη κι αν λειτουργούσε ο απινιδωτής του ασθενοφόρου. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ο 53χρονος έχασε τη ζωή του καθώς από το ασθενοφόρο έλειπαν τα απαραίτητα αναλώσιμα για τη λειτουργία του απινιδωτή.
Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να εποπτεύει την έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση.
Σύμφωνα με εργαζομένους στο ΕΚΑΒ, οι παραγγελίες για τις ελλείψεις αναλώσιμων έχουν γίνει αλλά «κολλάνε» σε επιτροπές του υπουργείου Υγείας, ενώ ένα ακόμα πρόβλημα που υπάρχει στον κλάδο της Υγείας είναι τα χρέη στα πρατήρια καυσίμων που συσσωρεύονται από τον περασμένο χρόνο και ίσως οδηγήσουν τα ασθενοφόρα να τραβήξουν χειρόφρενο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Ελλάδα η χώρα που μιζάρει τους πάντες , που μιζάρονται οι πάντες, που η μίζα έχει γίνει συνείδηση και η ανθρωπιά είδηση.Ολοι τα παίρνουν και όσοι δεν είναι στην κλίκα παίρνω κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μπουν .Ο θάνατος δεν έχει σημασία πια αρκεί να μην φαίνεται ποιος τον προκάλεσε.Η ζωή δεν έχει καμμία αξία αρκεί να μην κοστολογείται απο καταθέσεις εκεί τα πράγματα απλά παζαρεύεται.Γιατροί μια κάστα ανθρώπων που επιβεβαιώνει , εκτός εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, την ρήση ο θάνατος σου η ζωή μου.Μπορεί σε αυτή τη χώρα να μην έχει σημασία ο λογαριασμός καταθέσεων που έχεις για την αρρώστια. Φτωχός ή πλούσιος θα αρρωστήσεις . Ομως αυτός ο λογαριασμός έχει σημασία στο πως θα αρρωστήσεις και στο αν θα πεθάνεις με αξιοπρέπεια..Πέθανε ο άνθρωπος γιατί δεν υπήρχαν patch.Ας ήταν ένα όνομα από τα γνωστά στους γνωστούς κύκλους και να δείτε πόσα patch θα έίχαν βρεθεί....Και το αποτέλεσμα κανείς δεν μιλάει...και τα μμε που μιλάνε μόνο για την agb το κάνουν και για την πώληση σε υψηλό κόστος της είδησης....Λυπάμαι όχι για τον άνθρωπο που έφυγε αλλά γιατί έχουμε το θράσσος να λέμε ότι εμείς εξημερωθήκαμε και δεν ζούμε στην ζούγκλα λέμε ότι κατεβήκαμε από τα δέντρα...κάναμε καλύτρα κλουβιά αλλά θηρία συνεχίζουμε να είμαστε .
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μιλήσω ωμά.Που ναι εκείνοι οι προοδευτικοί που μιλούν για το δημόσιου χαρακτήρα σύστημα υγιείας ?
    Αυτό υπερασπίζονται? Λυπάμαι αλλα το έχουμε νιώσει όλοι στο πετσί μας. Χωρίς λεφτά, χωρίς μέσο αν αρρωστήσεις (βαριάς μορφής) αναψε ένα κεράκι στον ΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ και κλείσε μια θέση στον Αι Νικολάκη (κοινώς στα θυμαράκια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 35 χρόνια μεταπολιτευσης και έχω βαρεθει τους υπουργούς και τα εξαπτέρυγά τους να "διαπιστώνουν" τη γραγειοκρατεία και τη διαφθορά.
    Αν θέλουμε σαν λαός, 35 χρόνια για να "διαπιστώσουμε" το πρόβλημα, πόσα χρόνια θέλουμε για να το λύσουμε ; 100 ;


    Underminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O ΔΟΛ είναι το σύμβολο της διαπλοκής και της ανηθικότητας στην Ελλάδα. Κρίμα στους εργαζόμενους εκεί, που αναγκάζονται να γίνονται πιόνια σε τέτοια παιχνία που γίνονται επί πτωμάτων.
    Όσο για τον Παντελή Καψή, συνεχίζει στο δρόμο άνοιξε ο πατέρας του με το νερό του Καματερού και συνεχίζει επάξια ο γιός του Μανώλης με τις ανοησίες που ξεφουρνίζει από τηλεοράσεως.
    Εσχάτως πάντως ο Παντελής, με το πρωτοσέλιδο που αναρτήσατε και με άλλες "σημαδεμένες" ειδήσεις, δίνει ρέστα.

    Ορόντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς δεν υπήρχε γιατρός στο "απλό" ασθενοφόρο και εφόσον ο άτυχος ασθενής έπεσε σε πλήρωμα που δεν γνώριζε την "μηχανική" απινίδωση-γροθιά στο μέρος της καρδιάς-ακολούθησε το αποτέλεσμα της μαζικής αιμορραγίας.Και οι "συνδικάλες "του ΕΚΑΒ βρηκαν πρόσφορο έδαφος-λόγω της έλλειψης οξυγόνου σε άλλο νοσοκομείο-να προωθήσουν τις κομματικές τους θέσεις-οι οποίες είναι γνωστές στους παροικούντες την ιερουσαλήμ-και υποθέτω ότι η ΕΔΕ θα υποδείξει αυτούς που δεν έκαναν σωστα την δουλειά τους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς έχουμε και το σύστημα υγείας που μας αξίζει Σαν διασώστης (εθελοντής ή όχι, δεν έχει σημασία)ντρέπομαι....
    Αν είσαι διασώστης και τιμάς το μπλουζάκι που φοράς, τότε δεν μπαινεις σε ασθενοφόρο χωρίς να ελέγξεις πρώτα τα υλικά σου και κάνεις ότι μπορείς για να πας στον πόλεμο με τα όπλα σου....αν χρειαστεί, προκειμένου για το κόστος μιας ζωής τα πληρώνεις στο τέλος, τέλος και από τη τσέπη σου Γνωρίζω αρκετούς συναδέλφους σας που αναγκάζονται να το κάνουν κύριοι του ΕΚΑΒ, όμως το κάνουν
    Οι γνώσεις δεν ωφελούν όταν το πρωταρχικό κριτήριο είναι μια θέση στο δημόσιο
    Όσοι κοιτάζουν να επωφεληθούν από αυτό, ένθεν και ένθεν,πέρα από το αυτονόητο της δημοσιοποίησης των ελλείψεων, ας μην ξεχνάνε πως το κόστος της ζωής δεν κάνει καμμιά διάκριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.