17/2/09

Κ. Παπούλιας: Στόχος η ενίσχυση των σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν

Βέβαιος για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν και την προσέγγιση των λαών των δύο χωρών δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην προσφώνησή του προς τον πρόεδρο της χώρας Αλίεφ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προν τιμήν του στο προεδρικό μέγαρο.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Ελλάδα προσβλέπει στη...συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν στον ιδιαίτερα σημαντικό ενεργειακό τομέα, όπως ανέφερε, για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Ιταλία μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.
Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία για ταχύτερη ανάπτυξη των διμερών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.
Ο κ. Παπούλιας έκανε για άλλη μία φορά αναφορά στο Κυπριακό, τονίζοντας: «Ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνεχίζει να ταλανίζει την περιοχή μας είναι το Κυπριακό κ. Πρόεδρε, όπου μέρος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να τελεί υπό τουρκική κατοχή και η Λευκωσία να είναι η τελευταία διαιρεμένη με τείχος πρωτεύουσα της Ευρώπης».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα στηρίζει την ενίσχυση των σχέσεων του Αζερμπαϊτζάν με την Ευρώπη και είναι έτοιμη να το συνδράμει με την εμπειρία της στην προσέγγισή του με την Ένωση.

Απευθείας αεροπορική σύνδεση με Μπακού
Συμφωνίες συνεργασίας στην πληροφορική, τις επικοινωνίες και την αεροπορία υπεγράφησαν σήμερα με το Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας.
Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
- Διάχυση γνώσης βάσει της κανονιστικής εμπειρίας της Ελλάδας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών
- Συνεργασία στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ηλεκτρονικής υπογραφής
- Ενθάρρυνση των επενδύσεων της ελληνικής πλευράς στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
- Ενθάρρυνση δημιουργίας κοινοπραξιών στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν
- Παροχή εκπαίδευσης Αζέρων αξιωματούχων στον τομέα των ΤΠΕ
- Από κοινού διεξαγωγή σεμιναρίων, διασκέψεων, φόρουμ και εκθέσεων
- Αμοιβαία υποστήριξη σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ΔΕΤ/ITU) κτλ.
- Ανταλλαγή επισκέψεων αντιπροσωπειών (βλ. ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, ιδίως σε κανονιστικά θέματα, διαμόρφωση προσήκοντος ρυθμιστικού πλαισίου κτλ.).

Η Διμερής Αεροπορική Συμφωνία εξασφαλίζει πλέον το διμερές συμβατικό αεροπορικό πλαίσιο το οποίο σηματοδοτεί τη δυνατότητα έναρξης εκτέλεσης απευθείας αεροπορικών δρομολογίων Αθήνας – Μπακού.
Η Συμφωνία αυτή ενσωματώνει όλες τις πρότυπες κοινοτικές ρήτρες και είναι πλήρως συμβατή με το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο στον τομέα των αερομεταφορών.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.