7/6/10

Ερντογάν: «Ο τουρκικός στρατός, που βρίσκεται στην Κύπρο, δεν είναι κατοχικός»

«Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός στην Κύπρο, αλλά βρίσκεται στο νησί για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας, ως εγγυήτριας χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία περί αποστολής ισραηλινού πλοίου στην Κύπρο, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την κατοχή της Κύπρου.

«Εάν το πλοίο αυτό πάει στη Νότια Κύπρο, το θέμα δεν μας αφορά», είπε, ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι πρόκειται περί διαμαρτυρίας για τα κατοχικά στρατεύματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε: «Έτσι κι αλλιώς διαμαρτύρονται.
Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός.

Βρίσκεται εκεί για τη διασφάλιση της ειρήνης και λόγω των αναγκών, που σχετίζονται με την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας.Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι απαράδεκτος.Εξάλλου, στρατιώτες υπάρχουν και στη Νότια Κύπρο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη με το Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ ελ 'Ασαντ, στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Ασία, η οποία άρχισε σήμερα.
EΞΠΡΕΣΣ

5 σχόλια:

  1. Τό αστείο είναι ότι σύσσωμο τό δημοσιογραφικό κατεστημένο υποστηρίζει τόν Ερντογάν ότι τάχα είναι ο καλός, ενώ τό βαθύ κράτος είναι ο κακός ο λύκος. Γιαυτό πρέπει οοοοοοοοοοόλοι να υποστηρίζουμε τόν καλό Ερντογάν καί να βάλουμε καί τήν φίλη Τουρκία στήν Ευρώπη.

    Βέβαια υπάρχουν καί κάποιοι κακοί εθνικιστές πού δέν θέλουν να υποστηρίξουν αυτή τήν πολιτική αλλά αυτούς θά τούς βάλουν στήν θέση τους η Δραγώνα, η Ρεπούση καί όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις καί οι ΜΚΟ του Σόρος.

    Διερωτιέμαι γιατί οι ίδιες δημοκρατικές δυνάμεις πού ερωτοτροπούν με τόν στρατό κατοχής της Κύπρου αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας κάποιους άλλους, οι οποίοι παλαιότερα ερωτοτροπούσαν μέ έναν άλλο στρατό κατοχής.

    Γιατί ο Τσολάκογλου καί ο κατοχικός πρωθυπουργός Ράλλης ήταν προδότες ενώ ο Γιωργάκης ο Κωστάκης καί ολοι οι τουρκόφιλοι είναι πολυπολιτισμικοί, δημοκράτες καί προοδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι δεν είναι κατοχικός στρατός.
    Απλά ήθελαν τα παιδιά να πάνε την πενταήμερή τους στη Βόρεια Κύπρο.
    Και ξεχάστηκαν.
    Αλλά δεν είναι τα μοναδικά λαμόγια στην περιοχή.
    Αρμένικη βίζιτα βγήκε και για το Ισραήλ, η δική του ...εκδρομή στην Παλαιστίνη.
    Με πολλούς σκοτωμούς βέβαια αμάχων καθημερινά.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pax Turca - Πραξη Δεύτερη..
    http://alloukiallou.blogspot.com/2010/06/pax-turca_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι είμαι πολύ περίεργος πως θα απαντήσει η Ελληνική κυβέρνηση,θα αναφέρει ότι όντως πρόκειτε για κατοχικό στρατό;;;;

    Ο Ερντογάν μπορεί και λέει ότι θέλει,η δική μας κυβέρνηση με ενδιαφέρει τι απαντάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.