10/6/10

Οι ηγέτες μας χάρισαν όλα τα όπλα μας στην Τουρκία


Με τον Κωστάκη Αντωνίου
Πέτυχαν οι ηγέτες του κυπριακού Ελληνισμού, με την όλη πολιτική που άσκησαν και την όλη αδιαφορία που επέδειξαν, να καταστήσουν όχι μόνο ανενεργά τα όσα όπλα είχαν στο χέρι τους, αλλά, το χειρότερο, να τα δωρίσουν στην Τουρκία για να τα χρησιμοποιεί εις βάρος μας.Η κατοχή διαγράφηκε, μέσω του διακοινοτικού διαλόγου. Σε βαθμό που να μη λογίζεται ως απαγορευτικό στοιχείο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιστροφή της Αμμοχώστου, θέμα το οποίο καταγράφεται στη συμφωνία Κυπριανού - Ντενκτάς, ως θέμα προτεραιότητας στις συνομιλίες, χρησιμοποιείται, αντί ως δόρυ κατά της Τουρκίας, ως αμυντικό όπλο προκειμένου να αποφύγουμε το απευθείας εμπόριο. Αντί να συζητείται πρώτο στις συνομιλίες, ώστε να βρίσκεται στον τοίχο η Τουρκία και αντί να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη διαφωτιστική μας εκστρατεία, δεν τίθεται καν. Χρησιμοποιείται, απλώς, από καιρού εις καιρόν, ως πέμπτος τροχός της αμάξης. Με το στανιό οι εκάστοτε Πρόεδροι της Δημοκρατίας, και κατόπιν πιέσεων από τους οργανωμένους φορείς της Αμμοχώστου, το θέτουν, κατά καιρούς, παρεμπιπτόντως, έτσι για να κλείνουν στόματα. Σπανιότατα έθεσαν το θέμα της Αμμοχώστου κατά τρόπο συνεχή και διεκδικητικό και ουδέποτε έθεσαν ως όρο συμμετοχής σε συνομιλίες, την επιστροφή της πόλης.

Αλλά και το όπλο της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, το παρέδωσαν στην Τουρκία. Αντί να καταγγέλλουμε την Τουρκία ότι με την κατοχή της καταδικάζει τους Τουρκοκυπρίους σε απομόνωση, επιτρέψαμε στην Τουρκία να το παραλληλίζει με "άλλη Γάζα".
Η Ελένη Θεοχάρους έδειξε, με μια πρωτοβουλία της, πώς μπορούσε η κυβέρνηση να χειριστεί το όλο θέμα. Κατάγγειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι τουρκικές κατοχικές «Αρχές» καταδικάζουν σε απομόνωση τους Τουρκοκύπριους αθλητές, αρνούμενες να τους επιτρέψουν να στελεχώσουν τις κυπριακές εθνικές ομάδες.

Τι έκαμε η κυβέρνηση, σημερινή και προηγούμενες για να καταδείξουν ότι η κατοχή κρατά σε ομηρία και απομόνωση τους Τουρκοκυπρίους; Τίποτε. Πέραν κάποιων φραστικών δηλώσεων που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, και για να τις ακούει ο λαός της Κύπρου, ουδέποτε κυβέρνηση ανέλαβε, σε συνεργασία με τη Βουλή και τα πολιτικά κόμματα, εκστρατεία διαφώτισης της διεθνούς κοινής γνώμης και των ξένων κυβερνήσεων και ευρωπαϊκών οργάνων, για να καταδείξει πως τους Τουρκοκυπρίους τούς καταδικάζει σε απομόνωση η Τουρκία.

Όλοι οι Πρόεδροι και όλοι σχεδόν οι πολιτικοί ηγέτες, ένα μονοπάτι ξέρουν για να φθάσουν, όπως αφελώς πιστεύουν, στη λύση. Τον ψευδεπίγραφο διάλογο. Και ενώ μιλούν για πολυσύνθετη και πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη πολιτική, καταλήγουν σε μία. Συνδιαλέγονται με τους εγκαθέτους χωρίς προοπτική λύσης και αχρηστεύουν όλα τα άλλα όπλα που διαθέτει η υπόθεσή μας. Τα χαρίζουν στην Τουρκία, η οποία γνωρίζει καλά πώς να τα χρησιμοποιεί σε βάρος μας.

Ηλ.διεύθυνση: antoniouc@simerini.com
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Εδώ ξεπουλήθηκε η Ελλάδα η Κύπρος θα μείνει στην απέξω?Με δοσίλογους και προδότες όλα να τα περιμένεις αφού οι λαοί αποχαυνώθηκαν και μένουν απαθείς,καλά μας κάνουν και λίγα είδαμε.Μια πικρή γεύση παίρνουμε σε αυτά που θα επακολουθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την διαπίστωση ότι οι πολιτικές εξελίξεις γίνονται με ταχύτατο ρυθμό, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν η πολιτικές πρωτοβουλίες του Πατριωτικού κινήματος ακολουθούν τον ίδιο ρυθμό. Με δεδομένο την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και την ανάγκη εύρεσης ενός νέου, η αντίπαλη πλευρά κινείται στα γνωστά μονοπάτια.
    Οι Πατριώτες τι κάνουν ;;
    Τι θα ψηφίσουμε στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές; Και αν δεν είναι μόνο δημοτικές;
    Είναι καιρός για ψήφο στο κόμμα της παραλίας ή του φραπέ;;
    Που είναι η πολιτική πρόταση που θα δώσει προοπτική;
    Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις έπαιξαν τον ρόλο τους, όμως μέχρι εδώ. Οι επιστολές των «εξεγερμένων» στα διάφορα blogs το ίδιο, όπως και οι δηλώσεις συμπαράστασης και συμπάθειας.

    Αν οι Πατριώτες δεν κινηθούν γρήγορα και αρνηθούν τις ιστορικές στιγμές θα είναι συνυπεύθυνοι, και αν δεν είναι αφελείς τότε θα είναι συμμέτοχοι. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Όταν το σπίτι πάρει φωτιά, δεν σε ενδιαφέρει με ποιο χέρι κρατάς την μάνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.