10/6/10

«H Κίνα ετοιμάζεται να σώσει την Ελλάδα!»

Και όχι δεν θα αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, ούτε θα αγοράσει ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας όπως είχε γραφτεί πριν από αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Washington Post, τη στιγμή που οι δυτικοί επενδυτές παίρνουν τα… βουνά, η Κίνα αποφασίζει να βάλει πόδι και να μετατρέψει την κρίση στην Ελλάδα, σε μια ευκαιρία για ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κινεζική κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την εμβάθυνση των οικονομικών της δεσμών με την Ελλάδα, καθώς και των επενδύσεων. Εκμεταλλευόμενοι τα κίνητρα της κυβέρνησης καθώς και τις τιμές-κελεπούρια της ελληνικής αγοράς, οι Κινέζοι σχεδιάζουν να τονώσουν με εκατοντάδες εκατομμύρια - ίσως δισεκατομμύρια - ευρώ την Ελλάδα, την στιγμή που οι υπόλοιποι επενδυτές τρέχουν να φύγουν μακριά από την αγορά της χώρας.

Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτών των σχεδίων είναι η μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε Ρότερνταμ του Νότου, δημιουργώντας μια σύγχρονη πύλη που θα συνδέει τα κινεζικά εργοστάσια με τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική.

Το project του λιμανιού αποτελεί σωσίβιο για τα ελληνικά σχέδια πληρωμής του υπέρογκου χρέους της χώρας καθώς και για αυτά που αφορούν στην επανεκκίνηση της διαλυμένης οικονομίας, ιδιωτικοποιώντας τις αναποτελεσματικές κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, τα τρένα, ακόμα και καζίνο.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυτή την εβδομάδα, η κινεζική Cosco, ο γίγαντας της ναυτιλίας ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των μεγάλων λιμενικών εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.

Σε αντάλλαγμα, οι Κινέζοι έχουν δεσμευτεί να δαπανήσουν 700 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας νέας προβλήτας και την αναβάθμιση των υφιστάμενων αποβάθρων.

Όπως αναφέρει η Washington Post, η ελληνική κυβέρνηση έχει επίσης φλερτάρει τη Κίνα για ένα σύνολο άλλων έργων, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου νέου κέντρου διανομής, σε εγκαταλελειμμένες εκτάσεις της δυτικής Αθήνας, μιας γραμμή monorail, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και ένα νέο θεματικό πάρκο.

Επίσης, τα ελληνικά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς βλέπουν τους Ευρωπαίους να μην θέλουν να πλησιάσουν φέτος τα ελληνικά νησιά, έχουν αρχίσει και περιτριγυρίζουν τις κινεζικές ταξιδιωτικές εταιρείες, τόσο έντονα όσο ποτέ πριν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το νησί της Σαντορίνης έχει ξεκινήσει να «πουλιέται» ως το ιδανικό σημείο για έναν κινεζικό γάμο και έχει ήδη δει ένα τεράστιο κύμα πλουσίων Κινέζων να οργανώνουν εκεί την «σημαντικότερη μέρα της ζωής τους».
reporter.gr

18 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι πόσο θα το επιτρέψουν οι φίλοι μας στο ΓΑΠ να έχει τόσο θράσσος .
    Επίσης μου αρέσει αυτό το ''τυράκι'' αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την φάκα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να μην έχουμε τίποτε συνδικαλιστικά ντράβαλα και να πάρει πάνω της η ψυχολογία της αγοράς.
    Οι Κινέζοι είναι πραγματικοί επενδυτές, αν όσα γράφονται εδώ αποδίδουν την αλήθεια.
    Αγοράζουν όταν οι άλλοι είναι πεθαμένοι και όταν ξυπνήσουν οι υπόλοιποι θα τους βρουν μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραμύθια. Χρειάζονται τώρα αυτό το παραμύθι για στάχτη στα μάτια του κόσμου.

    Αν φτάσει ποτέ σε σημείο να γίνει χειροπιαστήαυτή η συνεργασία,ο ΓΑΠ θα την υπονομεύει,όπως "σκότωσε" με το γάντι και τη συνεργασία με την Ρωσία.

    Συνειδητοποιήστε το,πρωθυπουργός μας είναι ένας Αμερικανός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις εντολές της χώρας του,τελεία και παύλα.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από αυτά θα έρθει και η αμυντική συνεργασία, παραδοσιακή εχθροί τους οι μογγολικές τουρκόρατσες σε όλοι την Ασία !
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 12:40 μ.μ.

    Πού είναι ακριβώς η αντίρρησή σου, Χριστίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κίνα χρειάζεται να πατήσει σε χώρα μέλος της ΕΕ για να προωθήσει τα προϊόντα της. Καλύτερη περίπτωση από την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να βρει, λόγω θέσης, εμπορικού στόλου και τραγικής οικονομικής κατάστασης.
    Αποτελεί ωφέλεια για την Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Κίνα μια τέτοια συνεργασία. Δυστυχώς στην κατάσταση που είμαστε, δεν μπορούμε να υπαγορεύουμε πολιτική ούτε να διαλέγουμε επενδύσεις. Ότι μας δώσουν, θα το αρπάζουμε χωρίς 2η σκέψη. Σκεφτείτε όμως τι σημαίνει για τα ελληνικά προϊόντα, η μαζική έλευση των κινέζικων... Βραχυπρόθεσμα τα οφέλη λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεόφιλε,

    Όταν μεγαλώσεις και ωριμάσεις, θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν στην εξωτερική πολιτική παραδοσιακοί εχθροί ή φίλοι. Αυτά υπάρχουν μόνο στην φαντασία των αφελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι να έρθουν να μπορέσει να αναπτυχθεί λίγο η οικονομία...Βέβαια, ότι και να γίνει στο τέλος πάντα θα βλέπουμε από πίσω συνωμοσίες,Αμερικάνους και πράσινα και μπλε αλογάκια...ανάλογα με το τι παράταξη υποστηρίζει ο καθένας...Που είσαι ρε γίγαντα Καραμαν-Αλή να διδάξεις εμπορικές συναλαγές...στο Playstation...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἕνας χρεωμένος νοικοκύρης πουλάει τό σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι σημερινές παραβιάσεις
    10-06-2010 18:51:23
    Το δίκτυο των ραντάρ της ΠΑ εντόπισε σήμερα δύο σχηματισμούς αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας με σύνολο 16 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα. Τα αεροσκάφη προχώρησαν σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου Χώρου, στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Εμπλοκές δε σημειώθηκαν και τα ελληνικά΄ μαχητικά περιορίστηκαν διακριτικές αναγνωρίσεις βάση πάγιας τακτικής.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eνθαρρυντικά μηνύματα για την αμυντική βιομηχανία από το ΥΠΕΘΑ - Έρχεται το νέο ΕΜΠΑΕ
    10-06-2010 18:20:47
    «Ούτε ένα ευρώ από το ΕΜΠΑΕ που θα ανέλθει στα 8,2-8,5 δις. ευρώ δεν θα περικοπεί τα ερχόμενα χρόνια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 0,75% του μέσου ΑΕΠ στην πενταετία 2011-2015 και είναι η «ασφάλεια ζωής» της χώρας. Έχουμε τεράστια ευθύνη έναντι των μελλοντικών γενεών. Βλέπετε τι γίνεται καθημερινά στο Αιγαίο». Στην παραπάνω δήλωση προέβη ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ζητήσει περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών σε ότι αφορά τα κύρια προγράμματα.

    Αντίθετα επιμένει στην δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών μέχρι και 20% ετησίως! Το νέο πλαίσιο θα υλοποίησης των αμυντικών δαπανών θα διακρίνεται από «απλότητα και διαφάνεια», όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου αναφερόμενες στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται, με τις διακρατικές συμφωνίες ως βάση για τις νέες συμβάσεις.

    Στο μεταξύ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διακρίνοντας την κακή κατάσταση των αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και την δυσπιστία που επικρατεί στο εξωτερικό σε ότι αφορά τις προθέσεις υλοποίησης των αμυντικών επενδύσεων στέλνει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στην έκθεση χερσαίων συστημάτων EUROSATORY 2010: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει ως προσωπικό του απεσταλμένο τον πρέσβη Γ.Χρονόπουλο, ως επικεφαλή της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ο πρέσβης διαχειρίζεται αυτή την στιγμή τις μεγάλες διακρατικές συμβάσεις με Ρωσία και Γαλλία για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL και τις φρεγάτες FREMM και έχει εμπλοκή και στην διακρατική συμφωνία για την προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα άρματα μάχης.

    H αποστολή, αν και ολιγομελής λόγω των οικονομικών περικοπών, εν τούτοις επιλέχθηκε να είναι υψηλού επιπέδου με επικεφαλή έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται αυτή την στιγμή τις κυριότερες συμβάσεις προμήθειας αμυντικού υλικού.

    Το ΕΜΠΑΕ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως κατ’αποκλειστικότητα έχει γράψει εδώ και δύο μήνες το defencenet.gr και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο προς ψήφιση και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες.

    Στο μεταξύ μία είδηση από τις ΗΠΑ δείχνει να έχει ιδιαίτερη σημασία: Η απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να μειώσει τη χρηματοδότηση το τομέα των παραδοσιακών όπλων κατευθύνοντας μεγάλα κεφάλαια στους τομείς υψηλής τεχνολογίας συστημάτων, όπως τα πάσης φύσεως μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους, θαλάσσης και αέρος, έχει δώσει τεράστια ώθηση στη σύναψη νέων συμβολαίων με στόχο την εξαγορά μικρότερων εταιρειών του κλάδου.

    «Πιστεύω ότι οι συμφωνίες στο εξής θα αφορούν ολοένα λιγότερο την εξαγορά εργοστασίων κατασκευής όπλων και περισσότερο με την απόκτηση εξειδικευμένου προσωπικού, τεχνογνωσίας και σύγχρονων τεχνολογιών», σχολιάζει ο Γουίλιαμ Άλντερμαν, ιδρυτής και πρόεδρος της Alderman & Company Capital, LLC. Ένα μήνυμα και για τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πυροβολητή,

    Δεν υπάρχει καμιά συνεργασία, όπως την εννοείς.
    Δες αν έχουν μείνει ελληνικές εταιρίες στον Πειραιά. Οι Κινέζοι δεν συνεργάζονται. Οι Κινέζοι κυριαρχούν και ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ.

    Και φυσικά ο Quisling Πρωθυπουργός είναι αμερικανοκίνητος 100%
    Μόνο που δε ζούμε σε εποχή Ψυχρού Πολέμου.
    Ο μέγας δανειστής της Αμερικής είναι η Κίνα. Και οι αμερικανοί για να ευχαριστήσουν τους δανειστές τους, τους προσφέρουν μέσω γιώργου, τα φιλέτα της χώρας μας.
    Το ίδιο γίνεται και με τους άραβες. Κρατούν στα χέρια τους όλα τα δολάρια, λόγω πετρελαίου. Επομένως, είναι και αυτοί μέγας χορηγός της Αμερικής. Και οι αμερικανοί τους προσφέρουν για να τους ευχαριστήσουν... τη χώρα μας.

    Οπότε μην σε παραξενεύει, που κατά φοβερή σύμπτωση, η γιωργάρα θα ξεπουλήσει σε κινέζους και άραβες...

    Δυστυχώς, η χώρα μας δύσκολα θα υπάρχει σε ελάχιστα χρόνια, και ακόμα και αν υπάρχει, δεν θα είναι κατοικήσιμη από εμάς.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξένη Βοήθεια.
    Λεφτά που δίνουν οι φτωχοί πλούσιων χωρών σε πλούσιους φτωχών χωρών.
    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τουρκική στρατιωτική άσκηση στην περιοχή της ισραηλινής επίθεσης
    10-06-2010 20:51:41
    Άσκηση έρευνας και διάσωσης θα πραγματοποιήσουν, από της 14 μέχρι της 17 Ιουνίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στον στόλο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

    Στην άσκηση με την επωνυμία, «Caner Gönyeli», εις μνήμη του αξιωματικού που έχασε τη ζωή του κατά την «ειρηνευτική» επιχείρηση, θα συμμετέχουν μια φρεγάτα, μια κορβέτα και ένα πλοίο της Ακτοφυλακής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και μια ομάδα από άνδρες των δυνάμεων υποθαλάσσιων καταδρομών [SAT].

    Η άσκηση αυτή γίνεται κάθε χρόνο και συνήθως σχεδιάζεται στη θαλάσσια περιοχή των τουρκικών ακτών και βόρεια της Κύπρου, αλλά φέτος ειδικά η άσκηση μεταφέρθηκε νοτιότερα, προς στο χώρο όπου σημειώθηκε η ισραηλινή επίθεση.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΛΑΘΟΣ!

    Ο ΓΑΠ δεν είναι Αμερικάνος. Ο ΓΑΠ είναι Περιούσιος Αμερικάνος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

    Επίσης, οι Κινέζοι έχουν μιά παραξενιά στο λάδωμα και τις μίζες. Στην Δύση, το λάδωμα γίνεται συνήθως από τους κάτω προς τους επάνω.

    Στην Κίνα όμως, το λάδωμα γίνεται από τους επάνω προς τους κάτω. Άντε τώρα να τους καταλάβει ο ΓΑΠ... με το τεράστιο κενό ανάμεσα στ' αυτιά του.

    Οι Κινέζοι λοιπόν τώρα μας λαδώνουν, αλλά μετά πρέπει να παράγουμε έργο. Άλλως πως... ξέρετε από κινέζικα βασανιστήρια? Καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. “Θεόφιλε,

    Όταν μεγαλώσεις και ωριμάσεις, θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν στην εξωτερική πολιτική παραδοσιακοί εχθροί ή φίλοι. Αυτά υπάρχουν μόνο στην φαντασία των αφελών.”

    ----------------------------------

    Φίλε ανώνυμε την δέχομαι την άποψη σου για την εξωτερική πολιτική και ακριβός αυτό τονίζω, τώρα κατά πόσο πρέπει να μεγαλώσω και να ωριμάσω ακόμα η εσύ είναι συζητήσιμο. Αν λίγο το ψάξεις και έχεις ικανότητα να δεις στο μέλλον θα καταλάβεις και εσύ!
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.