12/6/10

Ο Ερντογάν, η Χαμάς, οι Κούρδοι και ποιοι είναι τρομοκράτες

..Αντ’ αυτών τι έκανε ακόμα προχθές η τουρκική αεροπορία; Βομβάρδισε στρατόπεδο Κούρδων στο Β. Ιράκ. Και ο Ερντογάν δεν σταματά να διαλαλεί ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δηλ. κατά των Κούρδων ανταρτών. Η τουρκική πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών σε όλη τη φαρισαϊκή και αδίστακτη εξακτίνωσή της. Η Χαμάς μπορεί να αξιοποιηθεί ως τουρκικό παίγνιο. Οι Κούρδοι, όμως, είναι εντός και η παρουσία τους απειλεί την ενότητα του τουρκικού κρατικού συνονθυλεύματος. Αυτός είναι ο μέγιστος εφιάλτης της Τουρκίας. Στη Μέση Ανατολή παίζει ανέξοδα παιγνίδια αλλά στο εσωτερικό συνεχίζει το εθνικό ξεκαθάρισμα των Κούρδων...
Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι κράτος-δολοφόνος και κράτος- γενοκτόνος. Η ιστορία της ως βαρβαρικής ορδής, ως κατακτητικού Οθωμανισμού και ως επεκτατικού Κεμαλισμού είναι μια φρικιαστική διαδρομή αίματος, θανάτου, εθνικών εκκαθαρίσεων, σφαγών, καταστροφών και εξανδραποδισμών. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Τουρκίας, μεταξύ πολλών άλλων, είναι η γενοκτονία 1,5 εκατ. Αρμενίων, η γενοκτονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου, η συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου, η εξαφάνιση, κυριολεκτικά, πέραν των 3000 κουρδικών χωριών και ο θάνατος χιλιάδων Κούρδων. Η Τουρκία είναι ένα κράτος-τρομοκράτης και κράτος-πειρατής. Κι όμως, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα με τους ακτιβιστές, ο Τούρκος Πρωθυπουργός δεν περνά ημέρα χωρίς να εμφανίζεται ως ο μέγας λάτρης και θιασώτης της ειρήνης. Και ως ο προασπιστής της διεθνούς νομιμότητας και τάξης. Το θράσος του Ερντογάν και του Υπουργού Εξωτερικών, Νταβούτογλου, ξεπέρασε τα εσκαμμένα, επειδή δεν συναντά καμία αντίδραση εκ μέρους των ελευθέρων ανθρώπων και δη της κοιμωμένης ηγεσίας του Ελληνισμού.

Σε δηλώσεις του, την περ. Δευτέρα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Συρίας, Άσαντ, ο Ερντογάν είπε τα εξής πρωτοφανή: «Το να λέγεται ότι η Φάταχ είναι μια οργάνωση, με την οποία μπορούμε να συζητήσουμε και ότι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, είναι μεγάλο λάθος». Πολλές χώρες, περιλαμβανομένης και της ΕΕ, θεωρούν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Ακόμα και η Αίγυπτος θεωρεί τη Χαμάς όχι μόνο τρομοκρατική οργάνωση αλλά και εν δυνάμει καθεστωτικό κίνδυνο, επειδή οι ρίζες της βρίσκονται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία η αιγυπτιακή κυβέρνηση εκτιμά ως τη μεγαλύτερη εσωτερική απειλή. Επίσης η Ιορδανία ανησυχεί βαθύτατα από την ακραία ισλαμική ιδεολογία της Χαμάς. Από την άλλη, μπορεί το Ιράν να συνεργάζεται επί στρατηγικού πεδίου με τη Χαμάς, όμως στην πράξη δεν έχουν τα ίδια οράματα. Κατ’ επανάληψιν, η μετριοπαθής Φάταχ συγκρούστηκε με τη Χαμάς. Από το 2006, όταν η Χαμάς κατέλαβε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Φάταχ ελέγχει τη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι δίνουν την εικόνα δύο ξεχωριστών και εχθρικών κρατών.

Ώστε, λοιπόν, ο… αγγελιαφόρος της ειρήνης, Ερντογάν, δεν θέλει η Χαμάς να αποκαλείται τρομοκρατική. Είναι γνωστό ότι τη στηρίζει, ενώ εμφανίζεται να θέλει να τη συμφιλιώσει με τη Φάταχ. Επειδή, όμως, η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός του Ερντογάν δεν έχουν όρια, προκαλείται: Αφού η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, τότε πρέπει να δεχθεί ότι και το ΡΚΚ, το κουρδικό κόμμα, που διεξάγει αγώνα για τα εθνικά δίκαια των Κούρδων της Τουρκίας, όχι μόνο δεν είναι τρομοκρατική αλλ’ οργάνωση που στοχεύει στην εθνική, κοινωνική και, κυρίως, πολιτική αποκατάσταση των Κούρδων. Αν ο Τούρκος Πρωθυπουργός είναι ειλικρινής σε όσα με τόση θέρμη διακηρύσσει για τη Χαμάς, καλείται τάχιστα ν' αποκαταστήσει όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα των Κούρδων και να ξανακτίσει τα κατεστραμμένα και καμένα χωριά τους.

Αντ’ αυτών τι έκανε ακόμα προχθές η τουρκική αεροπορία; Βομβάρδισε στρατόπεδο Κούρδων στο Β. Ιράκ. Και ο Ερντογάν δεν σταματά να διαλαλεί ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δηλ. κατά των Κούρδων ανταρτών. Η τουρκική πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών σε όλη τη φαρισαϊκή και αδίστακτη εξακτίνωσή της. Η Χαμάς μπορεί να αξιοποιηθεί ως τουρκικό παίγνιο. Οι Κούρδοι, όμως, είναι εντός και η παρουσία τους απειλεί την ενότητα του τουρκικού κρατικού συνονθυλεύματος. Αυτός είναι ο μέγιστος εφιάλτης της Τουρκίας. Στη Μέση Ανατολή παίζει ανέξοδα παιγνίδια αλλά στο εσωτερικό συνεχίζει το εθνικό ξεκαθάρισμα των Κούρδων.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.