8/6/10

Η Τουρκία χτύπησε το ΡΚΚ και το PJAK από κοινού με το Ιράν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjszCQLpe-Z3rmfJ3QJlhvi0i62M6nEXLzhjYhMEvcLUIhU1-gadow4h4smanwP6rXYKgy2ELwQgkoTv8T9VVJNmcKh3WjqD4_LAuBSDDMDksvea0KmPFLfWJJcHmkyGNJ8jRNgw7uAFLs/s1600/koyrdistan
του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από λίγες μέρες, όταν καλύψαμε την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στο Μαβί Μαρμαρά, αναφερθήκαμε και μεις αλλά κυρίως ο Κούρδος δημοσιογράφος Γκιουνάι Ασλάν στη συνεργασία Τουρκίας-Ιράν. Σε παρέμβασή μας, μάλιστα, στην εκπομπή ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ, του Παντελή Σαββίδη, στην ΕΤ-3, αναφέραμε ότι η εμπλοκή της Τουρκίας δια της οργάνωσης ΙΗΗ και του Μαβί Μαρμαρά στο Παλαιστινιακό και μάλιστα στη Γάζα, όπου η Χαμάς κάνει κουμάντο, γίνεται σε συνεργασία με το Ιράν, το οποίο, μόλις μια μέρα μετά το επεισόδιο, εισέβαλε στο όρος Κανδήλι, όπου οι βάσεις των Κούρδων ανταρτών, και βομβάρδισε τα στρατόπεδά τους, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία από εδάφους, λόγω της μεγάλης απόστασης από τα τουρκικά σύνορα (280 χλμ).
Με άλλα λόγια, θέλαμε να καταδείξουμε τη συνεργασία και συμπαράταξη Τουρκίας-Ιράν στο Κουρδικό και στο Παλαιστινιακό-Γάζα, όπου, όπως προαναφέραμε, η Χαμάς, που στηρίζεται ανοικτά από το Ιράν, είναι η δύναμη που καθορίζει τις εξελίξεις.
Χθες η συνεργασία Τουρκίας-Ιράν για την εξουδετέρωση του ΡΚΚ έγινε ακόμα πιο εμφανής, αφού για πρώτη φορά πολεμικά αεροσκάφη του Ιράν παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Ιράκ-Ν. Κουρδιστάν και βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων ανταρτών, την ίδια ώρα που πολεμικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας παραβίαζαν κι αυτά με τη σειρά τους τον εναέριο χώρο του Ιράκ-Ν. Κουρδιστάν και βομβάρδιζαν τις θέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ στο Χακούρκ και σε διάφορα άλλα στρατόπεδα που υπάρχουν στην περιοχή Σιντεκάν (Sidekan).
Να σημειωθεί ότι τα ιρανικά αεροσκάφη έκαναν πτήσεις επί έξι ώρες στο εναέριο χώρο του Ιράκ-Ν. Κουρδιστάν, ενώ τα ιρανικά στρατεύματα από την επομένη της επίθεσης στο Μαβί Μαρμαρά πέρασαν τα ιρανο-ιρακινά σύνορα και στρατοπέδευσαν σε περιοχή που βρίσκεται τρια χιλιόμετρα μέσα στο ιρακινό έδαφος, κοντά στο όρος Κανδήλι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλλιέτ, παράλληλα με τον ταυτόχρονο βομβαρδισμό θέσεων ανταρτών από αεροσκάφη του Ιράν και της Τουρκίας, το πυροβολικό της Τουρκίας και του Ιράν, την ίδια μέρα βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών στην περιοχή Σιντεκάν.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, από τους βομβαρδισμούς προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και περιουσίες κατοίκων αρκετών χωριών της περιοχής, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν στην ενδοχώρα.
Από την άλλη πλευρά, δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας σήμερα αναφέρει ότι "Η Τουρκία θα χτυπήσει το Ισραήλ μέσω του 'Ιράν".
Συγκεκριμένα, το Ισραήλ, μετά την αιματηρή επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά, φοβάται ότι η Τουρκία θα κλείσει τον σταθμό υποκλοπών που διατηρεί το Ισραήλ στο έδαφος της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, στερώντας από τις ισραηλινές υπηρεσίες πολύτιμες πληροφορίες για τις δραστηριότητες των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και υπηρεσιών.
Με βάση δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Sunday Times, το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ ετοίμασε έκθεση σύμφωνα με την οποία η Τουρκία είναι πιθανόν να κλείσει το σταθμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ηγή από το Ισραήλ ανέφερε ότι "Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα έχουμε χάσει τα αυτιά και τη μύτη που ακούμε και μυρίζουμε το Ιράν". Πάντα σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, αν τελικά κλείσει ο σταθμός, η άμυνα του Ισραήλ απέναντι στην "πυρηνική απειλή που προέρχεται από το Ιράν", θα έχει αποδυναμωθεί εξ αιτίας του εμπάργκο που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Αυτά, για να αντιληφθούμε επιτέλους στην Ελλάδα την πορεία των πραγμάτων και να κανονίζουμε ανάλογα, πολίτες και κράτος, τη στάση μας.

11 σχόλια:

  1. To μεγάλο όπλο στα χέρια του Ισραήλ και του εβραικού λόμπυ είναι η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας.

    Απο την άλλη πλευρά ο εναγκαλισμός Τουρκίας και Ρωσίας ίσως σημάνει το τέλος Ερντογάν με αμερικανική παρέμβαση, μην ξεχνάμε το Ιράν είναι φίλια χώρα προς την Ρωσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kaykasios

    παίζεται το αν οι Ρώσοι θα στηρίξουν το Ιράν ή θα ψηφίσουν εναντίον του στο Σ.Α. του ΟΗΕ.
    Αν δεις στον Καύκασο να σαρώνουν και τη Γεωργία να μεταβάλει στάση τότε ετοιμάζουν μέτρα στον ΟΗΕ από κοινού με τους Αμερικάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πολύ δύσκολο πλέον στη Τουρκία να τελειώσει μια κυβέρνηση με έξωθεν παρέμβαση αλλα και να συμβεί αυτό,ο τουρκος "Γκάντι" δεν δείχνει σημάδια διαφοροποίησης απο το ΑΚΡ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.Η ισλαμική ψήφος έχει γιγαντωθεί και είναι ο καταλύτης για το ποιός θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών,ούτε το ρεπουμπλικανικό κόμμα δηλαδή θα ρισκάρει εκλογικές απώλειες με μια φιλοδυτική ρητορική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμηθείτε το: η Ρωσία έχει τόσο ασταθή οικονομία που χρειάζεται να αρμέγει τους (εβραίους) ολιγάρχες της για να συνεχίσει = θα βρει κάποια δικαιολογία της τελευταίας στιγμής και θα στηρίξει το Ισραήλ, έστω και με την σιωπή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kaykasios,Οχι μονον την γενοκτονια των Αρμενιων αλλα και των Ελληνων της Σμυρνης και της Πολης,των Ποντιων και ολων που εχουν περασει απο το λεπιδι της 'φιλανθρωπου' και 'ειρηνιστικης' τουρκιας.Εχετε καμμια νεωτερη πληροφορια για την ισραηλινη επιχειρηση προς τα κατεχομενα;.Επισης τι σταση θα κρατησει η Κυπρος;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφου η μπιλτεμπεργκ έδωσε το οκ τότε θα πανε σε πολεμο στο ΙΡΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανένα αεροπλάνο θα ρίξουν οι Κούρδοι;
    Τόσο δύσκολο ειναι να "προμηθευτούνε" κάτι αντίστοιχο του stinger απο Ρωσσία ή Κίνα;
    Τι τεχνογνωσία χρείαζεται πια;
    Πιο ξύπνιοι είναι οι Κινέζοι που αντιγράφουν απο βίδα μέχρι αεροπλάνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ίσως τελικά η Τουρκία δεν έχει και τόσο ανάγκη το Ισραήλ στο Κουρδιστάν! ή θέλει να φανεί έτσι...

    Όσο για τη Ρωσία αφήνει να εννοηθεί ότι στον Blue Stream 2 το Ισραήλ δεν θα είναι μέρος του, λόγω του ότι "...το Ισραήλ βρήκε κοίτασμα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατι ο ΟΗΕ δε στελνει εκει ειρηνευτικη αποστολη???Ποσα εκατομυρια κοσμος ειναι εκει?Τι διαολο... ειναι ολοι τους τρομοκρατες?Εχουμε φαει πολυ πλυση εγκεφαλου τοσα χρονια απο καποιους συγκεκριμενους,που εχουν ονομα και ταυτοτητα και συνηθιζουν να κρυβονται πισω απο το μανδυα "μυστικων εταιριων".Εκει,γυρω απο το ορος Κανδηλι,σημερα γινεται ενα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα της ανθρωποτητας(χωρις καμια υπερβολη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πατριώτη, η Κίνα είναι κράτος και φτιάχνει ό,τι θέλει.
    Οι Κούρδοι πού να αναπτύξουν πολεμική βιομηχανία;
    Μέσα στις σπηλιές που κρύβονται ή στις πόλεις τους που θα τους κυνηγάνε θεοί και δαίμονες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6:21 κράτα την υπομονή σου ένα Σικόρσκι μάλλον καταρίφθηκε απο Κούρδους μαχητές στα σύνορα Τουρκίας Ιράκ στην νοτιοανατολική Τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.