17/8/11

12 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί, ο ένας ταγματάρχης. Πώς έστησαν την ενέδρα οι Κούρδοι.

Το βίντεο που ακολουθεί, περιέχει στιγμιότυπα από την περιοχή που έγινε η πολύνεκρη έκρηξη.
Τις πρωινές ώρες της 17ης Αυγούστου, Κούρδοι πολιτοφύλακες εντόπισαν εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί από τους αντάρτες του ΡΚΚ, στο 15ο χλμ του δρόμου Χακιάρι-Τσουκούρτζα (Hakkari- Çukurca). Οι πολιτοφύλακες έκλεισαν τον δρόμο και απαγόρευσαν την κυκλοφορία, μέχρι να σπεύσουν δυνάμεις του τουρκικού στρατού για να επιληφθούν του θέματος. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκασε τη στιγμή που περνούσε φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας στρατιώτης.
 Ούτως ή άλλως, πάντως, ξεκίνησε φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από το Χακιάρι, για να μεταβεί στο τόπο που εντοπίστηκε ή εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός. Την ώρα όμως που η στρατιωτική φάλαγγα, που την αποτελούσαν  τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τύπου BTR (ρωσικής κατασκευής), έφθασε κοντά στο σημείο που είχε εντοπιστεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, οι αντάρτες ενεργοποίησαν με τηλεχειρισμό τέσσερις αντιαρματικές νάρκες, με αποτέλεσμα να τιναχτούν στον αέρα τρία τεθωρακισμένα οχήματα.
Στη συνέχεια η προσβληθείσα φάλαγγα δέχτηκε πυρά ρουκετών RPG και πυκνά πυρά οπλοπολυβόλων από ομάδες ανταρτών που είχαν πάρει θέσεις στα υψώματα, εκατέρωθεν του δρόμου.
Από την έκρηξη και από τα πυρά των ανταρτών έχασαν τη ζωή τους 11 στρατιωτικοί, ανάμεσα στους οποίους και ένας ταγματάρχης και τραυματίστηκαν άλλοι εννιά.
Οι επιθέσεις του ΡΚΚ έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά την αποκάλυψη των προθέσεων της κυβέρνησης Ερντογάν, οι οποίες, σύμφωνα με την κουρδική πλευρά, δεν αποσκοπούν στην επίλυση του Κουρδικού, αλλά στην εφαρμογή πολιτικής αφομοίωσης των Κούρδων μέσω του Ισλάμ.
Να σημειωθεί ότι ο Οτζαλάν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις συνομιλίες με το τουρκικό κράτος, αφού, όπως είπε, είναι πλέον φανερό ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και δεν έχει καμία διάθεση να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης του Κουρδικού.
Από την πλευρά του, το τουρκικό κράτος, εδώ και τρεις εβδομάδες έχει κόψει κάθε επαφή του Οτζαλάν με τους δικηγόρους του και με τον κόσμο, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Τέλος, κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι οι Κούρδοι από τα μέσα Ιουλίου έχουν ανακηρύξει την αυτονομία τους και ζητούν την απελευθέρωση του Οτζαλάν.

6 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά, γαμ.... τούς κ..τουρκους. Πάρτε εκδίκηση γιά τήν Κύπρο. Ζήτω τό Κουρδιστάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ fstav

    >Πάρτε εκδίκηση γιά τήν Κύπρο<

    Σωστός. Αφού δεν μπορούμε να την πάρουμε εμείς, πάρτε την εσείς!

    Τι απέγινες, ω υπερήφανον των Ελλήνων Γένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποῦ κρύβονται μετὰ τὴν ἐπίθεση;
    Πολὺ ξερὸ φαίνεται τὸ μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ;
    ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ;
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΚΔΙΚΗΣΗ".

    ΦΟΥΛ, ΠΑΙΔΙΑ, ΦΟΥΛ!
    ΣΤΑ 50000 ΠΟΔΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ...
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργη,

    Το δικό σου μυαλό πρέπει να κοιτάξεις να ξεμπερδέψεις. Τι σχέση έχουν οι μαχητές Κούρδοι με τους λαθρομετανάστες Κούρδους;

    α) Οι λαθρομετανάστες την έκαναν από τον αγώνα με "ελαφριά πηδηματάκια" και ζουν λαθραία στην χώρα μας, όπου έχουν εγκλωβισθεί, διότι δεν τους δέχεται η Ιταλία (κράτος γαρ) και μάς δημιουργούν προβλήματα, κυρίως στην Πάτρα. Το ξέρεις καλύτερα από μένα.

    β) Προσωπικά δεν αποθέωσα κανέναν, ούτε προπαντός ζήτησα να πάρει εκδίκηση για λογαριασμό μου. Το αντίθετο μάλιστα (βλέπε χθεσινό μου σχόλιο).

    Μην τα τσουβαλιάζεις με τόση προχειρότητα όλα μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.