18/8/11

«Βλέπουν» επίθεση από τη Γάζα Ξέσπασμα βίας με έξι νεκρούς στο Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο νότιο Ισραήλ "προήλθαν από τη Γάζα" και απείλησε να "απαντήσει με όλη τη δύναμη και την αποφασιστικότητα" που χρειάζονται, όπως είπε."Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση, η οποία σηματοδοτεί την εξασθένιση του ελέγχου που έχει η Αίγυπτος στη χερσόνησο του Σινά και την επέκταση της τρομοκρατικής δραστηριότητας" ανέφερε ο Μπαράκ σε ανακοίνωσή του.


Ο κυβερνήτης του νότιου Σινά, Χάλεντ Φούντα, διέψευσε από την πλευρά του πληροφορίες ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών οχημάτων από το Σινά, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ακόμη 14 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις ενόπλων εναντίον οχημάτων, στα οποία επέβαιναν στρατιωτικοί.Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Magen David Adom, ωστόσο, τα τέσσερα από τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα σε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο και άλλο ένα σε κοντινή απόσταση.Προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για επιθέσεις εναντίον δύο λεωφορείων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι αρχές του Ισραήλ, ένα λεωφορείο κι ένα όχημα του στρατού επλήγησαν από την αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων, ενώ ένα ιδιωτικό όχημα επλήγη από την ιορδανική πλευρά των συνόρων. http://www.protothema.gr/world/article/?aid=140287

2 σχόλια:

  1. Ένα μόλις μήνα, πρίν πάνε οι Παλαιστήνιοι στον ΟΗΕ για αναγνώριση ανεξάρτητου κράτους; ; ;

    Βρωμάει προβοκάτσια από εδώ μέχρι τον διπλανό Γαλαξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 18 Αυγούστου 2011 8:34 μ.μ.

    οι οσφρητικες σου ικανοτητες παραμενουν αναξιοποιητες αν δεν τις χρησιμοποιησεις και στο κυνηγι που ξεκιναει σε λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.