18/8/11

Κατέπεσε επιθετικό ελικόπτερο του τουρκικού στρατού

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Επιθετικό ελικόπτερο του τουρκικού στρατού, τύπου AH-1 Cobra, κατέπεσε σήμερα στις 19:15, σε χωράφι κοντά στο 2ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού, στη Μαλάτεια, έδρα της 2ης Στρατιάς.
Το ελικόπτερο κατέπεσε κατά τη διάρκεια διαδικασίας προσγείωσης, στο τέλος της εκπαιδευτικής πτήσης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω τεχνικής βλάβης.
Από την πτώση έχασε τη ζωή του ο χειριστής του ελικοπτέρου, λοχαγός Erhan Kındır, ενώ ο έτερος χειριστής, λοχαγός  Kamuran Sönmezay, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.
Εν το μεταξύ, τις βραδυνές ώρες αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν με ρουκέτες και πυροβόλα όλα στα κτίρια της στρατοχωροφυλακής και της ασφάλειας, στην κωμόπολη Περβάρι του Σιίρτ. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσερις πολίτες.
Την ίδια ώρα αντάρτες του ΡΚΚ πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτες κιαι πυροβόλα όπλα εναντίον φυλακίου της στρατοχωροφυλακής, στο Έρουχ του νομού Σιίρτ. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δυο Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν τέσσερις, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα.
Τέλος, στις 21:45 τουρκικά αεροπλάνα F16 απογειώθηκαν από την 8η Πτέρυγα Μάχης και βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.