9/8/11

Ακρίτας επανακάμπτων εκ της αδείας του!!!

Είμαστε παιδιά των Ακριτών, ανίκητοι και άτρωτοι.
Έχουμε χρέος να μείνουμε όρθιοι στις καταιγίδες που έρχονται!!!

6 σχόλια:

  1. Καπετάν Νικηφόρος : Ανθυποπλοίαρχος Ιωάννης Δεμέστιχας

    Βασίλης : στρατιώτης του καπετάν Νικηφόρου, που έχει έρθει για να εκδικηθεί τους κομιτατζήδες που σκότωσαν τη μητέρα, τη γυναίκα και το παιδί του.

    Καπετάν Ακρίτας ή Γρέγος : αδερφός της γυναίκας του Βασίλη, εκδικείται τους Βούλγαρους για το θάνατο της αδερφής του.

    Καπετάν Ακρίτας/ Γρέγος: Ατρόμητος Μακεδονομάχος οπλαρχηγός, ικανός πολεμιστής, χειροδύναμος τιμωρός των κομιτατζήδων. Είναι ο Έλληνας που δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να δεχτεί το ζυγό του κατακτητή και από παιδί ακόμη αγωνίστηκε για να τον αποτινάξει. Αγαπά την περιπέτεια και τον κίνδυνο και φύση ανήσυχη και ανυπότακτη γυρίζει όλο τον κόσμο για να επιστρέψει μεσόκοπος στον τόπο του και να ενταχθεί στον αγώνα για την ελευθερία. Κυριευμένος από αβυσσαλέο μίσος για τους κομιτατχήδες έρχεται ως εκδικητής και επιβάλλει το νόμο όπως αυτός τον εννοεί. Σκληρός σαν πέτρα, ασυγκίνητος και αποφασισμένος σκορπά τον τρόμο στους εχθρούς, ορμώντας σαν θηρίο για να αποκαταστήσει την αδικία. Είναι μια μορφή απόμακρη, σχεδόν μυστηριακή, που προκαλεί δέος σε εχθρούς και φίλους. Απαντά με βία στη βία των εχθρών, χωρίς έλεος και συναισθηματικούς ενδοιασμούς. Έχει επίσης ισχυρή αίσθηση της τιμής και τους χρέους και δεν ξεχνά τους ευεργέτες του αλλά ούτε και τους εχθρούς του. Σε αντίθεση με τον Καπετάν Άγρα, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει για αυτόν μεγάλη σημασία, τη δε δική του δεν την υπολόγισε ποτέ. Στο βωμό του χρέους θα θυσιάσει τη ζωή του, αυτοκτονώντας για να σώσει τους συντρόφους του.

    Απο τα Μυστικά του Βάλτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακρίτα τι έγινε; Ελπίζω να γέμισαν οι μπαταρίες γιατί προβλέπεται δριμύς χειμώνας.

    Υ.Γ. Το βιβλίο τής Ελίνας το έχω αφήσει στο βιβλιοπωλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιγκουινε τα ημερομήνια δείχνουν βαρύ χειμώνα περιμένω και τις προβλέψεις άλλων "συναδέλφων" και θα υπάρξει σχετική ανάρτηση. Η Ελλάδα όπου κιαν ταξιδέψεις σε πληγώνει και μαζί και οι Ελληνες.Αλλά πάντα υπάρχει Ελπίδα και την εβλέπεις στα πρόσωπα και στα μάτια πολλών.Οσο υπάρχει η Ελπίδα υπάρχει και η πιθανότητα κάποιος να την εκφράσει, η Ιστορία μάρτυρας μου.Σας ευγνομωνώ για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καπετάν Ακρίτας/ Γρέγος

    Τρομερη μορφη.Μορφη ΗΓΕΤΗ.Μεγαλες οι υποθηκες και οι ευθυνες των εν ζωη Ελληνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς όρισες Ακρίτα.
    Τι ωραία καρτούλα από της Τραπεζούντας τα μέρη!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.